U bevindt zich hier: Home » Terugblik op eerste helft 2023

Terugblik op eerste helft 2023

Geplaatst op 19 juli 2023

Met veel plezier en gepaste trots kijken wij terug op de eerste helft van 2023. Wat een bijzonder en mooi half jaar was het! Vele starts in onze open leergangen, waaronder de bestuurdersleergang, de leergang voor toezichthouders, onze klassieker de Avicenna Leergang Visie & Leiderschap, Leiderschap door Creatie, Strategie Mastercourse, de Leiderschap Practica in Utrecht en op Terschelling, de Future Leaders leergang én onze allereerste editie van onze gloednieuwe leergang Lean Leadership in samenwerking met Bureau Tromp! 

Het blijft altijd ook voor ons weer spannend hoe de starts door de deelnemers gewaardeerd worden. Edities worden immers ook telkens geactualiseerd naar de tijdsgeest en de thematieken die er spelen op het gebied van leiderschap en in de samenleving. Het is dan ook voor ons telkens weer heel fijn om positieve reacties teruggekoppeld te krijgen. We voelen blijkbaar goed aan waar de ontwikkelbehoeftes liggen.

Incompany-trajecten
Naast de open leergangen hebben we mooie incompany-trajecten afgerond en zijn nieuwe gestart. Impactvolle trajecten waarin we heel direct in de kern van de organisatie in co-creatie het verschil maken, samen met onze kundige moderatoren en bijzondere docenten. Het blijft een mooie uitdaging om de optimale match te vinden voor wat er op dat moment nodig is in de organisatie. En hoe gaaf is het als dat dan lukt en we van een van onze opdrachtgevers waar we onlangs een wat langer traject hebben afgerond een 10+ krijgen? Als de impact van onze trajecten in de gehele organisatie zichtbaar en voelbaar wordt maakt het dat alle moeite meer dan waard.

Inschrijven op aanbestedingen doen we niet vaak. Tenzij er een aanbesteding langs komt die we écht niet kunnen laten liggen, omdat die te goed past bij onze visie vanuit Meaningful Matters: het verschil maken in de maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Mooi om te kunnen melden dat we de aanbesteding waarop we afgelopen periode hebben ingeschreven ook gewonnen hebben! Vanwege geheimhouding kunnen we helaas niet naar buiten treden met de naam van de organisatie.

Kortom, meer dan genoeg om met veel voldoening dit eerste half jaar af te ronden, nu lekker op te laden en met wat afstand te kijken naar waar we in de tweede helft van 2023 van betekenis kunnen zijn.

We wensen jullie allen nog een mooie zomer, waarin je nieuwe kennis en ervaringen opdoet, tot nieuwe perspectieven komt en voor de 2e helft van dit jaar bewust keuzes maakt die tot doordachte daadkracht en impact leiden. Wij hebben er zin in en ontmoeten je graag in het najaar!

Monique Hammink en Frank Seine
Directie Avicenna Academie voor Leiderschap

directie - Avicenna Academie voor Leiderschap