Academie voor Toezichthouders en Commissarissen

Toezichthouden is mensenwerk!

Wij geloven dat goed toezicht van groot maatschappelijk belang is. Toezichthouders en commissarissen vervullen een belangrijke rol bij het monitoren van bedrijven en organisaties. Daarnaast kunnen goede toezichthouders organisaties in de rol van sparringpartner of klankbord wezenlijk versterken. Toezichthouden is mensenwerk en een vak, dat een bepaalde mentaliteit, sensitiviteit en actuele kennis vergt. Daarom bieden we een uitgebalanceerd professionaliseringsprogramma voor de aanstaande, de beginnende, de ervaren en de zeer ervaren toezichthouder. Dit doen we met een bewezen mix van relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Zodat je bewust keuzes kunt maken die ertoe doen. Zo ontwikkel je de doordachte daadkracht die je nodig hebt voor het uitdagende vak van toezichthouder.

Speciaal aanbod voor toezichthouders, commissarissen en bestuurders

Per jaar worden via Avicenna ca. 2.000 toezichthouders en commissarissen opgeleid. Daarmee is Avicenna marktleider in Nederland. Het specifieke aanbod voor deze deelnemers betreft ruim 65 verschillende opleidingen en masterclasses voor verschillende brancheverenigingen, waar Avicenna regiepartner voor is. Daarnaast biedt Avicenna een eigen ontwikkeltraject aan voor (aankomende) toezichthouders en commissarissen, in samenwerking met het gerenommeerd executive search bureau Maes & Lunau. De opleidingen worden zowel online, face-to-face als in blended vorm aangeboden. Alle opleidingen worden door experts, docenten, trainers en ervaren toezichthouders uitgevoerd.

Regiepartner van beroepsverenigingen

Naast een eigen leergang voor toezichthouders te hebben ontwikkeld, treedt Avicenna op als regiepartner voor diverse sectorale beroepsverenigingen om toezichthouders en commissarissen op te leiden opdat zij hun kennis en vaardigheden continu actueel te houden. Dit doet zij middels beroepsgerichte academies om zo de specifieke thema’s in de sector goed te behandelen. De Academies vertalen de visie en het beleid van de verschillende beroepsorganisaties naar opleidingen voor haar leden. Dit doet Avicenna voor NVTZ Academie (zorg & welzijn), VTW Academie (woningcorporaties), VTOI-NVTK Academie (onderwijs & kinderopvang) en VTH Academie (hogescholen).

Elke academie heeft een eigen programmaraad, die de kwaliteit monitort en meedenkt over nieuw aanbod. De opleidingen voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsorganisaties, zodat deelnemers jaarlijks aan hun accreditatie kunnen voldoen.

Meer over de Academie voor Toezichthouders

Missie

De academies vormen een vrijplaats voor ontwikkeling door middel van kennisvergaring, oefening, dialoog en uitwisseling van ervaringen.

Visie en werkwijze

Onze opleidingen zijn hoogwaardig, actueel, uitdagend, praktijkgericht en compact qua tijdsinvestering.

Regievoering in een sterk netwerk

Avicenna voert regie en werkt samen met ca. 70 docenten, trainers en practitioners

 

 

Kwaliteitsborging en accreditatie

Elke academie heeft een eigen programmaraad, die de kwaliteit monitort en meedenkt over nieuw aanbod.