Laat je inspireren en ontdek nieuwe perspectieven

(Her)Beleef Avicenna: Bezoek onze inspiratiesessies

Maak kennis met Avicenna! Of ken je ons al en ben je op zoek naar inspiratie en nieuwe inzichten? In onze boeiende inspiratiesessies, op maandagavond van 17.00 uur – 20.00 uur, staat een actueel thema op het gebied van leiderschap centraal en ga je in gesprek met een gerenommeerd leiderschapsexpert en andere leiders. Krijg inspiratie, ontmoet gelijkgestemden en andersgestemden, wissel ervaringen uit en ontdek nieuwe perspectieven!

De inspiratiesessies zijn altijd ‘live’ op een locatie in Amersfoort, om zo optimaal de ruimte te geven aan interactie en onderlinge uitwisseling. Voor een lichte maaltijd tijdens de sessie wordt gezorgd. Een introducee meenemen mag.

Bekijk hieronder het programma:

Sahand Sahebdivani
‘Storytelling’

Maandag 2 oktober 2023
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
17.00 uur – 20.00 uur

Storytelling is de oervorm waarin verhalen werden verteld. Daaruit zijn alle andere vormen geboren: literatuur, films, theater… Wat leren we vandaag de dag wanneer we terug gaan naar de oude kunstvorm die terug is van nooit helemaal weggeweest? Hoe is het actueel voor de tijd waarin we leven? Tijdens een inspirerende avond kijken we naar het maken van structuren en het praten in beelden die mensen kunnen zien en voelen. Zo zuigen we vaardigheden op waar iedereen wat aan heeft, of men er ook daadwerkelijk verhalen mee vertelt of niet.

Katja Staartjes
‘Bergen verzetten’

Maandag 27 november 2023
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
17.00 uur – 20.00 uur

Er zijn niet zoveel plekken op de wereld waar je zo met jezelf en elkaar wordt geconfronteerd als op grote hoogte; boven de 7000 meter leef je op het scherpst van de snede. Bergbeklimmer Katja Staartjes neemt je met adembenemende beelden en ervaringen mee op expeditie en trekt de parallellen naar het dagelijks leven en werk. Wat maakt dat je (samen) realiseert wat je beoogt? Hoe haal je alles uit jezelf? En uit de samenwerking?

Madhu Mathoera
‘Inclusief leiderschap’

Maandag 5 februari 2024
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
17.00 uur – 20.00 uur

De wereld om ons heen staat niet stil. Als organisatie maar ook als leider wil je meegaan met de wereld om je heen maar tegelijkertijd onderscheidend zijn. Je wilt je eigen identiteit behouden en toch omgaan met diverse manieren van kijken en acteren. Hoe speel je in op al die veranderingen, nieuwe wensen en diversiteit? Durf je te experimenteren met nieuwe strategieën? Hoe houd je dat vast in je team?

Tijdens deze inspiratiesessie staan we stil bij de rol van leiderschap in een inclusieve organisatie. Je krijgt concrete inzichten die je direct kan toepassen in de praktijk.

René Cuperus
‘Hoe om te gaan met Afgehaakt Nederland?’

Maandag 8 april 2024
Leerhotel Het Klooster, Amersfoort
17.00 uur – 20.00 uur

Onze tijd van grote transities wordt geplaagd door wantrouwen, maatschappelijk onbehagen en polarisatie. De nieuwe scheidslijnen lopen dwars door Bestuurlijk en Maatschappelijk Nederland heen. In al onze organisaties hebben we hiermee te maken.

Tijdens deze inspiratiesessie krijg je als deelnemer aansprekende analyses en inzichten aangereikt en voeren we de dialoog over ‘hoe we de boel bij elkaar houden’. En wat dit betekent voor het leiderschap gericht op samenhang, gedeelde waarden en toekomstperspectief.

Kosten en Inschrijven

Wil je je inschrijven voor één of meer van de bovenstaande themasessies? Vul dan hier je gegevens in.

Ben je Avicenna alumnus?
Kosten bedragen dan € 95,- per sessie (incl. btw), waarbij wij zorgen voor een lichte maaltijd tijdens de sessie. We bieden je eveneens de mogelijkheid om samen met een introducee deel te nemen. Kosten bedragen dan € 145,- per sessie voor jullie beiden (incl. btw en een lichte maaltijd). Als alumnus mag je overigens éénmalig een sessie gratis bijwonen.

Ben je geen Avicenna alumnus, maar wil je wel graag de sessie bijwonen?
Kosten bedragen dan € 125,- per sessie (incl. btw), waarbij wij zorgen voor een lichte maaltijd tijdens de sessie. We bieden je eveneens de mogelijkheid om samen met een introducee deel te nemen. Kosten bedragen dan € 175,- per sessie voor jullie beiden (incl. btw en een lichte maaltijd).

Ervaringen

Ruud Bakker
Gemeentesecretaris – Algemeen directeur Gemeente Gouda

“Geïnspireerd raken en inspiratie doorgeven. Het afgelopen jaar heb ik een aantal inspiratiesessies bezocht en iedere keer nam ik een talentvolle leidinggevende uit mijn organisatie mee. Even loskomen van de waan van de dag, nieuwe inzichten opdoen, tijd hebben om met mijn talenten in gesprek te zijn over leiderschap en daarnaast ook mijn netwerk verbreden. Kortom, voor mij zeer waardevol. Twee van mijn collega’s waren zo geïnspireerd dat zij een leergang bij Avicenna zijn gestart.”

Erna Winters
Directeur/bestuurder ABC Huis

“Net als bij de Avicenna Leergang is het een genot om met leiders van diverse achtergronden samen te komen en te spreken over verschillende maatschappelijke thema’s en leiderschapsvragen. Door de combinatie van boeiende sprekers en het gevarieerde gezelschap ontstaat er een inspirerende sfeer waarin iedereen ruimte geeft en krijgt om ideeën uit te wisselen. Je gaat geïnspireerd, soms met antwoorden of met vragen, terug naar je eigen situatie.”

Meer weten of met ons in contact komen?

Wil je meer weten over de seminars die Avicenna aanbiedt, of wil je graag op de hoogte gehouden worden van de komende bijeenkomsten? Neem dan contact met ons op of meld je aan voor onze leiderschapsupdate.