LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

De kracht van innovatie en netwerken

LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

23 september 2020

“ Vergroot je vermogen om te co-creëren, te verbinden en energie te focussen en krijg inzicht in de vraag hoe je als leider een creatieve en innovatieve organisatiecultuur kunt bouwen.”

Leiderschap door Creatie is een programma voor ondernemende leiders die uit hun patronen en overtuigingen durven te stappen en anders leren denken en kijken. Die de moed hebben om, samen met anderen, vernieuwingen te realiseren en bezig willen met nieuwe perspectieven en duurzame oplossingen. Een programma voor leiders die betekenisvol willen zijn en middenin de samenleving staan. De maximale groepsgrootte van deze leergang is 12 deelnemers.

De 9-daagse ‘out-of-the -box’ leergang voert je langs  locaties, die het proces van creatieve leiderschapsvorming stimuleren. Tijdens de eerste module in Antwerpen staat de vorming netwerken als basisstructuur en als bron voor vernieuwing en experimenteren centraal. De tweede module confronteert je met baanbrekende inzichten en stimuleert een ‘open mindset’. Deze module voert langs een pelgrimsroute in Zuid-Limburg en brengt je in nauw contact met inspirerende ondernemers, wetenschappers, architecten en kunstenaars die hun creatieve passie (hun heilig vuur dus) graag met je delen. De slotmodule wordt gehouden op StrijpS in Eindhoven, het enerverend gebied waar vanuit de voormalig Philips-fabrieken een ware innovatiegolf is ontstaan met vele Start Ups. We gaan aan de slag om voor jou passende manieren te vinden om het nieuwe in de wereld te zetten.

Lees hier een interview met kerndocent en moderator Igor Byttebier, over de kracht van deze leergang.

NOTE: door de huidige corona situatie in Antwerpen is het niet mogelijk de eerste module daar doorgang te laten vinden. De module zal daarom plaats hebben in Den Bosch, op 23, 24 en 25 november. Het thema blijft hetzelfde. Meer weten? Neem dan contact met ons op. 

23 september 2020
  Nederlands

Modules Bekijk programma

 • Module: Netwerken als bron voor innovatie
 • Module: Entrepreneurship
 • Module: Betekenis (vorm)geven

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor ondernemers, bestuurders, directeuren, managers en professionals (afkomstig uit verschillende economische en maatschappelijke sectoren) die willen investeren in hun creatief en ondernemend vermogen. Zij zien dat leiderschap en vernieuwing hand in hand gaan. Ze willen impact hebben en betekenisvol zijn. Ze willen hun individuele groei koppelen aan die van de eigen organisatie en de ontwikkeling van de samenleving.


Kosten

€ 9.995,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?
Netwerk Leiderschap - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module: Netwerken als bron voor innovatie

Den Bosch (Antwerpen is tijdelijk niet mogelijk vanwege de corona situatie): 23, 24 en 25 september 2020

De eerste module vindt plaats in Den Bosch. Drie fundamentele vraagstukken komen hier aan de orde: wat is de betekenis van de groeiende netwerkeconomie en -samenleving voor jouw leiderschap?; hoe kun je, vanuit een ‘open mindset’ ondernemend en kansgericht inspelen op deze veranderingen?; wat zijn ‘productieve’ en wat zijn ‘destructieve’ groepsverbindingen?

Leiderschap door Creatie - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module: Entrepreneurship

Maastricht: 25, 26 en 27 november 2020

De tweede module voert langs een pelgrimspad in Zuid-Limburg en brengt je in nauw contact met gepassioneerde ondernemers, kunstenaars en wetenschappers. Het zijn bezielde ‘vakmensen’, gedreven door een heilig vuur, die in hun eigen leven en dat van anderen grote veranderingen teweeg hebben gebracht. Je neemt deel aan inspirerende sessies over talentontwikkeling in de kunsten op de Toneelacademie Maastricht. Deze module gaat niet alleen over hun, maar vooral over jouw eigen ‘heilig vuur’.

Module: Betekenis (vorm)geven

Eindhoven: 27, 28 en 29 januari 2021

De slotmodule wordt gehouden op StrijpS in Eindhoven. Op dit innovatieve werkterrein van de ooit vooruitstrevende Philipsfabrieken is een geheel nieuw habidat ontwikkeld om met Start Ups nieuw elan te creëren. Het biedt ruimte aan vele creatieve en innoverende ondernemers. Op deze plek worden innovaties gerealiseerd vanuit een netwerk-aanpak. Daarbij is de grondgedachte dat creativiteit niet het werk is van één genius, maar veeleer een samenkomst van gedachten, inzichten en ideeën. Deze module staat dus helemaal in het teken van ‘samen creëren’.

Je ontmoet vermaarde topdocenten onder wie:

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

Igor Byttebier

co-creatie specialist

Michel Huisman

kunstenaar en uitvinder

Anna Luyten

journaliste, filosofe en gastprofessor kunstfilosofie in The School of Arts in Gent

dr. Edwin Kaats

samenwerkingsdeskundige

drs. Ivo Brughmans

leiderschapexpert

Pascale de Groote

bestuurder Hogeschool Antwerpen

Kader Abdolah

schrijver

Thea Coolen

managing director Ronald McDonaldhuis de Kindervallei

prof. dr. Bernd Kremer

afdelingshoofd, directeur oncologiecentrum MUMC
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Cor van Doorn - Avicenna Academie voor Leiderschap

Cor van Doorn

eigenaar REVARCO, ondernemer

“Voor mij was het hele programma ‘Goud’. Ik ging er onbevangen in, vanuit de verwachting dat mijn ‘Mindscape’ verruimd zou worden. Dat is helemaal gelukt.”

Deelname: Leadership DNA

drs. Anne van Grinsven

manager Stategie & Innovatie Woonzorg Nederland

“Een zeer inspirerende reis langs wetenschap, theater en gepassioneerde ondernemers. Docenten hebben ons de essentie van leiderschap laten ervaren, met wijsheid, passie, creativiteit maar vooral ook: rebellie”.

Deelname: Leadership DNA

Kees Willem de Jong - Avicenna Academie voor Leiderschap

Kees Willem de Jong

eigenaar De Jong Fashion B.V. en co-founder en eigenaar Alchemist Fashion

“Deze leergang heeft mij geholpen om mijn passie weer terug te vinden.”

Deelname: Leadership DNA

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de leergang Leiderschap door Creatie is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Inschrijven

Het deelnamebedrag voor de leergang Leiderschap door Creatie is € 9.995,-. Dit bedrag is exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor Leiderschap door Creatie zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

Bekijk ook onze andere leergangen

 • LEADERSHIP FOR SOCIETY

  Zelfbewust publiek leiderschap

 • AVICENNA LEERGANG

  Visie & Leiderschap

 • INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

  Leiderschap in Europa

 • STRATEGIE MASTERCOURSE

  Strategisch leiderschap

 • FUTURE LEADERS

  Ontwikkel je op tijd!

 • MY FUTURE LAB

  Zicht op nieuw toekomstperspectief voor jouw organisatie

 • LEERGANG VOOR TOEZICHTHOUDERS / COMMISSARISSEN

  Executive programma voor de aankomende toezichthouder

 • AVICENNA WORLDCLASS

  Module Pretoria

 • AL ONZE LEERGANGEN

  Overzichtspagina