LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

De stuwende kracht van innovatie

LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

18 maart 2020

“ Vergroot uw vermogen om te coproduceren, te verbinden en energie te focussen en krijg inzicht in de vraag hoe u als leider een creatieve en innovatieve organisatiecultuur kunt bouwen”

Deze tijd vraagt om leiders die het verschil maken tussen stilstand en vooruitgang, tussen pessimisme en optimisme, tussen verleden en toekomst. Want leiderschap is niet ‘pappen en nathouden’. De ‘gewone’ managementaanpak, die uitgaat van controle, beheersing en risicovermijding voldoet niet meer. Daarvoor is de tijd waarin we leven te turbulent; technologische doorbraken, toenemende competitie, burgers die zich roeren, marktverschuivingen en schaarste op de arbeidsmarkt creëren grote onzekerheid over de toekomst. Maar vooral ook: kansen.

De leergang voert u langs locaties, die het proces van creatieve leiderschapsvorming stimuleren.
Tijdens de eerste module in het Antwerpse staat de vorming netwerken als basisstructuur en als bron voor vernieuwing en experimenteren centraal. De tweede module wordt gehouden op StrijpS in Eindhoven, het enerverend gebied waar vanuit de voormalig Philips-fabrieken een ware innovatiegolf is ontstaan met vele Start Ups. De laatste module, confronteert u met baanbrekende inzichten en stimuleert een ‘open mindset’. Deze module brengt u in nauw contact met inspirerende ondernemers, wetenschappers, architecten en kunstenaars op de Toneelacademie Maastricht die hun creatieve passie (hun heilig vuur dus) met u delen.

18 maart 2020
Nederlands

Modules Bekijk programma

  • Module: Netwerken als bron voor innovatie
  • Module: Create & Co-create
  • Module: Entrepreneurship

Doelgroep

Deelnemers zijn afkomstig uit verschillende economische en maatschappelijke sectoren. Het programma is bedoeld voor ondernemers, bestuurders, directeuren, managers en professionals die willen investeren in hun creatief en ondernemend vermogen. Zij zien dat leiderschap en vernieuwing hand in hand gaan. Ze willen impact hebben en betekenisvol zijn. Ze willen hun individuele groei koppelen aan die van de eigen organisatie en de ontwikkeling van de samenleving.


Kosten

€ 9.995,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan u helpen met het maken van uw juiste keuze. Meer weten?
Netwerk Leiderschap - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module: Netwerken als bron voor innovatie

Antwerpen: 18, 19, 20 maart 2020

De eerste module vindt plaats in het Hof van Liere, het klassieke ‘hoofdkwartier’ van de Antwerpse universiteit in de binnenstad. Drie fundamentele vraagstukken komen hier aan de orde: wat is de betekenis van de groeiende netwerkeconomie en -samenleving voor uw leiderschap?; hoe kunt u, vanuit een ‘open mindset’ ondernemend en kansgericht inspelen op deze veranderingen?; wat zijn ‘productieve’ en wat zijn ‘destructieve’ groepsverbindingen?

Leiderschap door Creatie - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module: Create & Co-create

Eindhoven: 3, 4, 5 juni 2020

De tweede module wordt gehouden op StrijpS in Eindhoven. Op dit innovatieve werkterrein van de ooit vooruitstrevende Philipsfabrieken is een geheel nieuw habitat ontwikkeld om met Start Ups nieuw elan te creëren, met locaties als de Dutch Design Academie, gaming ontwerpstudio’s en vele andere nieuwe organisaties. Het biedt ruimte aan vele creatieve en innoverende ondernemers. Op deze plek worden innovaties gerealiseerd vanuit een netwerkaanpak. Daarbij is de grondgedachte dat creativiteit niet het werk is van één genius, maar veeleer een samenkomst van gedachten, inzichten en ideeën. Deze module staat dus helemaal in het teken van ‘samen creëren’.

Leiderschap door Creatie - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module: Entrepreneurship

Maastricht: 23, 24, 25 september 2020

De slotmodule, langs een pelgrimspad in Zuid-Limburg, brengt u in nauw contact met gepassioneerde ondernemers, kunstenaars en wetenschappers. Het zijn bezielde ‘vakmensen’, gedreven door een heilig vuur, die in hun eigen leven en dat van anderen grote veranderingen teweeg hebben gebracht. U neemt deel aan inspirerende sessies over talentontwikkeling in de kunsten op de Toneelacademie Maastricht. Deze laatste module gaat niet alleen over hun, maar vooral over uw eigen ‘heilig vuur’.

U ontmoet vermaarde topdocenten onder wie:

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla vestibulum, neque eu rhoncus cursus, diam quam faucibus tellus, at eleifend ipsum odio eu ex. Vivamus pulvinar, dolor ut placerat commodo, felis metus convallis leo,…

» Lees meer

Igor Byttebier

co-creatie specialist

Michel Huisman

kunstenaar en uitvinder

Anna Luyten

journaliste, filosofe en gastprofessor kunstfilosofie in The School of Arts in Gent

dr. Edwin Kaats

samenwerkingsdeskundige

dr. Ivo Brughmans

leiderschapexpert

Pascale de Groote

bestuurder Hogeschool Antwerpen

Kader Abdolah

schrijver

Thea Coolen

managing director Ronald McDonaldhuis de Kindervallei

prof. dr. Bernd Kremer

afdelingshoofd, directeur oncologiecentrum MUMC
Bekijk alle ervaringen

Mocht u in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we u graag in contact met één van onze alumni.

Cor van Doorn - Avicenna Academie voor Leiderschap

Cor van Doorn

eigenaar REVARCO, ondernemer

“Voor mij was het hele programma ‘Goud’. Ik ging er onbevangen in, vanuit de verwachting dat mijn ‘Mindscape’ verruimd zou worden. Dat is helemaal gelukt.”

drs. Anne van Grinsven

manager Stategie & Innovatie Woonzorg Nederland

“Een zeer inspirerende reis langs wetenschap, theater en gepassioneerde ondernemers. Docenten hebben ons de essentie van leiderschap laten ervaren, met wijsheid, passie, creativiteit maar vooral ook: rebellie”.

Kees Willem de Jong - Avicenna Academie voor Leiderschap

Kees Willem de Jong

eigenaar De Jong Fashion B.V. en co-founder en eigenaar Alchemist Fashion

“Deze leergang heeft mij geholpen om mijn passie weer terug te vinden.”

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de leergang Leiderchap door Creatie vindt u op onze speciale inschrijfpagina. Hier vindt u ook het formulier om u direct aan te melden.

Inschrijven

Contact of vragen?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze leergang? U kunt contact opnemen met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. U mag natuurlijk ook onderstaand formulier invullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact met u op.