LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

De kracht van innovatie en netwerken

LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

22 november 2023

“ Vergroot je vermogen om te co-creëren, te verbinden en energie te focussen en krijg inzicht in de vraag hoe je als leider een creatieve en innovatieve organisatiecultuur kunt bouwen.”

Leiderschap door Creatie is een programma voor ondernemende leiders die uit hun patronen en overtuigingen durven te stappen en anders leren denken en kijken. Die de moed hebben om, samen met anderen, vernieuwingen te realiseren en bezig willen met nieuwe perspectieven en duurzame oplossingen. Een programma voor leiders die betekenisvol willen zijn en middenin de samenleving staan. De maximale groepsgrootte van deze leergang is 12 deelnemers.

Antwerpen, Eindhoven en Zuid-Limburg
De 9-daagse ‘out-of-the -box’ leergang voert je langs  locaties, die het proces van creatieve leiderschapsvorming stimuleren. Tijdens de eerste module in Antwerpen staat de vorming netwerken als basisstructuur en als bron voor vernieuwing en experimenteren centraal. De tweede module wordt gehouden op StrijpS in Eindhoven, het enerverend gebied waar vanuit de voormalig Philips-fabrieken een ware innovatiegolf is ontstaan met vele Start Ups. We gaan aan de slag om voor jou passende manieren te vinden om het nieuwe in de wereld te zetten. De slotmodule module confronteert je met baanbrekende inzichten en stimuleert een ‘open mindset’. Deze module voert langs een pelgrimsroute in Zuid-Limburg en brengt je in nauw contact met inspirerende ondernemers, wetenschappers, architecten en kunstenaars die hun creatieve passie (hun heilig vuur dus) graag met je delen.

Lees hier een interview met kerndocent en moderator Igor Byttebier, over de kracht van deze leergang.

 

Deze opleiding komt in aanmerking voor STAP subsidie. In deze leergang is onder meer aandacht voor het verbeteren van je innovatieve en analytische vaardigheden.

22 november 2023
  Nederlands

Modules Bekijk programma

  • Module: Innovatie met netwerken
  • Module: Betekenis (vorm)geven
  • Module: Pionieren, de kunst en de kunde

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor ondernemers, bestuurders, directeuren, managers en professionals (afkomstig uit verschillende economische en maatschappelijke sectoren) die willen investeren in hun creatief en ondernemend vermogen. Zij zien dat leiderschap en vernieuwing hand in hand gaan. Ze hebben de professionele ambitie om impact te hebben en betekenisvol zijn en willen hun individuele groei koppelen aan die van de eigen organisatie en de ontwikkeling van de samenleving.


Kosten

€ 9.995,-

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.


Optioneel: verdiepende coaching

Verdiep je leerervaringen en vertaal ze optimaal naar jouw eigen werkcontext met persoonlijke coaching op maat.
€ 1.750,- voor 5 coachsessies. Exclusief accommodatiekosten van € 175,- en btw.
Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?
Netwerk Leiderschap - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module: Innovatie met netwerken

Antwerpen: 22, 23 en 24 november 2023

De eerste module vindt plaats in Antwerpen, op locatie van het Hof van Liere, het klassieke ‘hoofdkwartier’ van de Universiteit van Antwerpen. Drie fundamentele vraagstukken komen hier aan de orde: wat is de betekenis van de groeiende netwerkeconomie en -samenleving voor jouw leiderschap?; hoe kun je, vanuit een ‘open mindset’ ondernemend en kansgericht inspelen op deze veranderingen?; wat zijn ‘productieve’ en wat zijn ‘destructieve’ groepsverbindingen?

Module: Betekenis (vorm)geven

Eindhoven: 7, 8 en 9 februari 2024

De tweede module wordt gehouden op StrijpS in Eindhoven. Op dit innovatieve werkterrein van de ooit vooruitstrevende Philipsfabrieken is een geheel nieuw habitat ontwikkeld om met Start Ups nieuw elan te creëren. Het biedt ruimte aan vele creatieve en innoverende ondernemers. Op deze plek worden innovaties gerealiseerd vanuit een netwerk-aanpak. Daarbij is de grondgedachte dat creativiteit niet het werk is van één genius, maar veeleer een samenkomst van gedachten, inzichten en ideeën. Deze module staat dus helemaal in het teken van ‘samen creëren’.

Leiderschap door Creatie - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module: Pionieren, de kunst en de kunde

Maastricht: 17, 18 en 19 april 2024

De slotmodule module voert langs een pelgrimspad in Zuid-Limburg en brengt je in nauw contact met gepassioneerde ondernemers, kunstenaars en wetenschappers. Het zijn bezielde ‘vakmensen’, gedreven door een heilig vuur, die in hun eigen leven en dat van anderen grote veranderingen teweeg hebben gebracht. Je neemt deel aan inspirerende sessies over talentontwikkeling in de kunsten op de Toneelacademie Maastricht. Deze module gaat niet alleen over hun, maar vooral over jouw eigen ‘heilig vuur’.

In deze leergang ontmoet je vermaarde topdocenten. Uiteraard is het mogelijk dat in een specifieke editie niet alle hieronder genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma.

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

Peter Kentie

strateeg en innovator

Igor Byttebier

co-creatie specialist

Michel Huisman

kunstenaar en uitvinder

Anna Luyten

Journaliste, filosofe en gastprofessor kunstfilosofie in The School of Arts in Gent

Thea Coolen

Manager Kindervallei / bestuurder Ronald McDonald vakantiehuizen

dr. Edwin Kaats

samenwerkingsdeskundige

drs. Ivo Brughmans

leiderschapexpert

Kader Abdolah

schrijver

prof. dr. Bernd Kremer

afdelingshoofd, directeur oncologiecentrum MUMC
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Cor van Doorn - Avicenna Academie voor Leiderschap

Cor van Doorn

eigenaar REVARCO, ondernemer

“Voor mij was het hele programma ‘Goud’. Ik ging er onbevangen in, vanuit de verwachting dat mijn ‘Mindscape’ verruimd zou worden. Dat is helemaal gelukt.”

Deelname: Leadership DNA

drs. Anne van Grinsven

manager Stategie & Innovatie Woonzorg Nederland

“Een zeer inspirerende reis langs wetenschap, theater en gepassioneerde ondernemers. Docenten hebben ons de essentie van leiderschap laten ervaren, met wijsheid, passie, creativiteit maar vooral ook: rebellie”.

Deelname: Leadership DNA

Kees Willem de Jong - Avicenna Academie voor Leiderschap

Kees Willem de Jong

eigenaar De Jong Fashion B.V. en co-founder en eigenaar Alchemist Fashion

“Deze leergang heeft mij geholpen om mijn passie weer terug te vinden.”

Deelname: Leadership DNA

Het deelnamebedrag voor de leergang Leiderschap door Creatie is € 9.995,-. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten, Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor Leiderschap door Creatie zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Hoe zorg je ervoor dat jouw persoonlijke leervraag optimaal beantwoord wordt tijdens je deelname? Hoe vertaal je de in de leergang opgedane nieuwe kennis, inspiratie en perspectieven naar jouw (werk)praktijk? En hoe borg je dit alles duurzaam in de hectiek van alle dag?

Sinds kort biedt Avicenna bij al haar leergangen de mogelijkheid om jouw leerervaringen te verdiepen en de vertaling naar jouw eigen werkcontext te optimaliseren en te borgen. Dat doen we met een aantal individuele coachgesprekken, waarmee je jouw deelname op persoonlijke wijze kunt uitbreiden.

Lees er meer over op onze speciale coachingspagina.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

  • Persoonsgegevens

  • Ending Section 1

  • Berichtgegevens

  • Ending Section 2