STRATEGIE MASTERCOURSE

Strategisch leiderschap

STRATEGIE MASTERCOURSE

6 oktober 2021

“Strategisch denken en handelen vanuit verschillende scenario’s. Theorie verbonden aan herkenbare praktijk. Vergroot de slagingskans van jouw strategische verandering”.

Met strategisch leiderschap geef je richting aan je organisatie of team. Je focust daarmee de aandacht en energie van je medewerkers en voorkomt zigzag beleid. Als leider speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling en implementatie van de visie en strategie van je organisatie.

Met deze 6-daagse leergang investeer je in de (verdere) ontwikkeling van je strategisch vermogen én in je vaardigheid medewerkers optimaal te betrekken bij de ontwikkeling van jouw organisatie om daarmee de slagingskans ervan te vergroten. Het stimuleert een mindset waardoor je cruciale veranderingen beter waarneemt. Binnen je team of organisatie, maar ook in jezelf en de samenleving. En het programma verbindt vooral de opgedane strategische inzichten aan concreet strategisch handelen. Verder krijg je handreikingen aangereikt voor hoe je medewerkers optimaal en actief kunt betrekken bij strategische veranderingsprocessen.

Wat vraagt dat van je voorbeeldgedrag? Hoe krijg je je medewerkers mee?

De maximale groepsgrootte voor deze leergang is, in de huidige tijd, 12 deelnemers.

6 oktober 2021
  Nederlands

Modules Bekijk programma

 • Module 1: Strategische mindset en uitdagingen
 • Module 2: De mindset vertaald naar gedrag

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor managers, ondernemers, directeuren en professionals met ervaring op het gebied van strategievorming, die hun strategisch inzicht verder willen verdiepen en daarmee praktisch aan de gang wil­len gaan. Ze willen hun persoonlijke groei, op het gebied van leiderschap en strategievorming, koppelen aan de strategische ontwikkeling en bloei van hun organisatie.


Kosten

€ 5.750

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?
Module Antwerpen Strategie - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 1: Strategische mindset en uitdagingen

Antwerpen: 6, 7 en 8 oktober 2021

De eerste driedaagse module van dit programma start in Antwerpen, waar je op de eerste dag ontvangen wordt op de universiteit. Je wordt welkom geheten door prof. Herman van Goethem (rector van de universiteit) en door moderator Floris Hurts. Je maakt kennis met elkaar en met de stad.

Samenwerken of concurreren? Faciliteren of afdwingen? Slagvaardigheid of reflecteren? Hoe moet je met de enorme paradoxen in de werkelijkheid omgaan? In deze module gaan we ontdekken wat ‘strategie’ precies is en hoe je een strategische mindset kunt ontwikkelen. Wat vraagt dit van jouw voorbeeldgedrag als leider? We gaan nader in op de vraag wat op dit moment de grote strategische uitdagingen zijn die van belang zijn voor de economie, technologie, samenleving, marktpositie en leiderschap. Daarbij komt ook de economische impact van nieuwe innovaties aan bod. Ook staan dynamieken centraal die grote invloed hebben op de wijze waarop we organisaties en ondernemingen inrichten.

Deze dag delen deelnemers hun strategische opdrachten met elkaar: wat gaan ze met de aangereikte inzichten in hun organisaties doen? En: hoe betrekken ze hun medewerkers bij de organisatieontwikkeling?

Module 2: De mindset vertaald naar gedrag

Rotterdam: 10, 11 en 12 november 2021

Tijdens de module in Rotterdam komen de strategische mindset en bijbehorend (voorbeeld) gedrag aan de orde. Strategisch leiderschapsgedrag, business compositie en een bezoek aan het Rotterdamse Havenbedrijf staan op het programma.

Wat zijn de grote strategische uitdagingen voor organisaties op het niveau van economie, technologie, samenleving, markt gerichtheid en leiderschap? Futuroloog prof. Willem Peter de Ridder toont deelnemers de economische impact van nieuwe innovaties, op het gebied van economie, wetenschap en communicatietechnologie. Welke invloed hebben die op samenlevingen en markten? Veel organisatievormen zijn achterhaald en zullen verdwijnen.

De laatste dag van de module staat in het teken van authentieke zeggingskracht en de impact die je daarmee maakt, die als strategisch leider onmisbaar is. In een workshop met presentatietrainer drs. Rick Koster word je gecoacht in je presentatievaardigheden.

In deze leergang ontmoet je vermaarde topdocenten. Uiteraard is het mogelijk dat in een specifieke editie niet alle hieronder genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma.

Igor Byttebier

co-creatie specialist

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

dr. Steven de Waal

strategie-expert

Erwin van Lambaart

media tycoon

Floris Hurts

specialist in het klantgedreven maken van dienstverlening

drs. Ivo Brughmans

leiderschapexpert
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Bob Pieterson - Avicenna Academie voor Leiderschap

Bob Pieterson

founder Worldmeetings

“Het bijeenbrengen van een groep mensen die jou de ruimte geven om te leren door je kwetsbaar op te stellen tijdens de leergang is een bijzondere ervaring. Het creëren van een dergelijke omgeving kenmerkt Avicenna. En heeft mij als persoon nieuwe inzichten gegeven waarmee mijn onderneming en ikzelf verder kunnen in de komende jaren.”

Toon Kuijs - Avicenna Academie voor Leiderschap

Toon Kuijs

directeur-bestuurder Stichting VierTaal

“De Strategie Mastercourse van Avicenna heeft mij grote stappen verder gebracht in strategisch denken en handelen vanuit scenario’s. De docenten brengen in samenhang de theorie in verband met de voor mij zeer herkenbare praktijk. Ook de samenstelling van de deelnemers uit verschillende organisaties in het maatschappelijk speelveld heeft dit proces zeer ondersteund.”

Marc van Rosmalen - Avicenna Academie voor Leiderschap

Marc van Rosmalen

verenigingssecretaris Aedes vereniging van woningcorporaties

“Ik kijk met een goed gevoel terug op deze leergang. Een mooie, impactvolle ervaring. De persoonlijke verhalen van de docenten en zeker ook die van mijn medestudenten waren voor mij zeer inspirerend en ik herkende veel in de gemaakte overwegingen en keuzes. Deze sterken mij bij het maken van mijn eigen keuzes en in mijn eigen daadkracht”.

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de leergang Strategie Mastercourse is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Inschrijven

Het deelnamebedrag voor de Strategie Mastercourse is € 4.995,-. Dit bedrag is exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor de Strategie Mastercourse zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

Bekijk ook onze andere leergangen

 • LEADERSHIP FOR SOCIETY

  Zelfbewust publiek leiderschap

 • AVICENNA LEERGANG

  Visie & Leiderschap

 • LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

  De kracht van innovatie en netwerken

 • FUTURE LEADERS

  Ontwikkel je op tijd!

 • INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

  Leiderschap in Europa

 • MY FUTURE LAB

  Zicht op nieuw toekomstperspectief voor jouw organisatie

 • LEERGANG VOOR TOEZICHTHOUDERS / COMMISSARISSEN

  Executive programma voor de aankomende toezichthouder

 • AVICENNA WORLDCLASS

  Module Pretoria

 • AL ONZE LEERGANGEN

  Overzichtspagina