STRATEGIE MASTERCOURSE

Strategisch leiderschap

STRATEGIE MASTERCOURSE

12 april 2023

“Strategisch denken en handelen vanuit verschillende scenario’s. Theorie verbonden aan herkenbare praktijk. Vergroot de slagingskans van jouw strategische verandering”.

Strategie geeft richting aan een organisatie of een team. Het focust ook de aandacht en energie van medewerkers en voorkomt zigzag beleid. Deze bijzondere tijd vraagt om herijking en keuzes om als leider nieuw perspectief voor je doelgroep, je organisatie, je medewerkers en jezelf te creëren.

Als leider speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling en implementatie van de visie en strategie van je organisatie. Met deze 6-daagse leergang investeer je in de (verdere) ontwikkeling van je strategisch vermogen én in je vaardigheid medewerkers optimaal te betrekken bij de ontwikkeling van jouw organisatie om daarmee de slagingskans ervan te vergroten. Het stimuleert een mindset waardoor je cruciale veranderingen beter waarneemt. Binnen je team of organisatie, maar ook in jezelf en de samenleving. En het programma verbindt vooral de opgedane strategische inzichten aan concreet strategisch handelen. Verder krijg je handreikingen aangereikt voor hoe je medewerkers optimaal en actief kunt betrekken bij strategische veranderingsprocessen.

Wat vraagt dat van je voorbeeldgedrag? Hoe krijg je je medewerkers mee?

De maximale groepsgrootte voor deze leergang is 14 deelnemers.

De editie met start op woensdag 5 oktober 2022 heeft geen deelnameplaatsen meer beschikbaar. 

12 april 2023
  Nederlands

Modules Bekijk programma

 • Module 1: Strategische mindset en uitdagingen
 • Module 2: De executie van strategie

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor ondernemers, directeuren, managers en professionals die (mede) verantwoordelijk zijn voor de strategie, bezig zijn op het gebied van strategievorming en die hun strategisch inzicht verder willen verdiepen en dit in de praktijk dit willen toepassen.  Ze willen hun persoonlijke groei, op het gebied van leiderschap en strategievorming, koppelen aan de strategische ontwikkeling en bloei van hun organisatie.


Kosten

€ 5.750,-

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?
Module Antwerpen Strategie - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 1: Strategische mindset en uitdagingen

Antwerpen: (voorovernachting 11 april), 12, 13 en 14 april 2023

De eerste driedaagse module van dit programma start op woensdag 12 april in Antwerpen (let op: je overnacht hier dinsdagavond 11 april al), waar je op de eerste dag ontvangen wordt op de universiteit. Je wordt welkom geheten door Koen Vandenbempt (hoogleraar bij de faculteit economie) en door moderator Floris Hurts. Je maakt kennis met elkaar en met de stad.

 • Verschillende zienswijzen over strategie, de meerwaarde van strategie, de mindset van een strateeg en strategisch leiderschapsgedrag komen tijdens deze eerste module aan bod. Ook wordt de methode Scenario planning dieper uitgewerkt.
 • Onmisbaar in deze tijd is het thema digital strategy door expert dr. Willem Peter de Ridder. Tijdens de module ervaar je hoe je via digitale mogelijkheden nieuwe business kunt creëren en hoe je als organisatie daarmee een onderscheidende positie kunt verwerven.
 • Daarop volgt de combinatie van innovatie en strategie. Hoe ontwikkel je samen met je stakeholders nieuwe mogelijkheden en nieuwe perspectieven?
 • Maar hoe ga je deze relaties aan? Ga je samenwerken of concurreren? Faciliteren of afdwingen? Slagvaardigheid of reflecteren? Hoe moet je als leider met de enorme paradoxen in de werkelijkheid omgaan?

Deze module delen deelnemers tot slot hun strategische opdrachten met elkaar: wat gaan ze met de aangereikte inzichten in hun organisaties doen? En: hoe betrekken ze hun medewerkers bij de organisatieontwikkeling?

Module 2: De executie van strategie

Rotterdam: 14, 15 en 16 juni 2023

De Rotterdamse module vindt plaats op de ss Rotterdam. Qua historie en reputatie een zeer omstreden project, waarbij zelfs wijlen minister Eberhard van der Laan ingegrepen heeft. En juist daarom strategisch enorm leerzaam. In deze module onderzoek je aan de hand van deze casus het thema stakeholder- en reputatiemanagement.

Andere thema’s die aan bod komen:

 • Strategie executie: de visie dat strategie slechts 20% denken is en 80% uitvoering, staat centraal. Het denken en de executie verrijken elkaar vervolgens weer. Een zeer boeiende en werkbare visie, die we samen met strategie executie expert Jacques Pijl onderzoeken.
 • Implementatie strategieën en de daarbij passende leiderschapsstijlen.
 • Duurzaamheid en strategie door Bertus Tulleners. Duurzaamheid raakt rechtstreeks de primaire business en activiteiten. Hoe creëer je aantrekkingskracht juist vanuit duurzaamheid?
 • ‘Community Building’. is vanuit strategisch oogpunt niet meer weg te denken. Voor velen echter een onbewust onbekwaam gebied met vele bedreigingen en kansen. Drs. Birgit Oelkers bespreekt het.
 • Business compositie.

De laatste dag van de module staat in het teken van authentieke zeggingskracht en de impact die je daarmee maakt, die als strategisch leider onmisbaar is. Want hoe krijg je je medewerkers mee? Hoe creëer je draagvlak? In een workshop met presentatietrainer drs. Rick Koster word je gecoacht in je presentatievaardigheden.

In deze leergang ontmoet je vermaarde topdocenten. Uiteraard is het mogelijk dat in een specifieke editie niet alle hieronder genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma.

dr. Steven de Waal

strategie-expert

dr. Willem Peter de Ridder

digitaal expert

Igor Byttebier

co-creatie specialist

Jacques Pijl

strategie executie expert

Erwin van Lambaart

media tycoon

Floris Hurts

specialist in het klantgedreven maken van dienstverlening

drs. Ivo Brughmans

leiderschapexpert

drs. Birgit Oelkers

community building

Bertus Tulleners

consultant en practitioner

drs. Rick Koster

presentatie-deskundige

prof. dr. André Wierdsma

hoogleraar en veranderexpert
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Bob Pieterson - Avicenna Academie voor Leiderschap

Bob Pieterson

founder Worldmeetings

“Het bijeenbrengen van een groep mensen die jou de ruimte geven om te leren door je kwetsbaar op te stellen tijdens de leergang is een bijzondere ervaring. Het creëren van een dergelijke omgeving kenmerkt Avicenna. En heeft mij als persoon nieuwe inzichten gegeven waarmee mijn onderneming en ikzelf verder kunnen in de komende jaren.”

Toon Kuijs - Avicenna Academie voor Leiderschap

Toon Kuijs

directeur-bestuurder Stichting VierTaal

“De Strategie Mastercourse van Avicenna heeft mij grote stappen verder gebracht in strategisch denken en handelen vanuit scenario’s. De docenten brengen in samenhang de theorie in verband met de voor mij zeer herkenbare praktijk. Ook de samenstelling van de deelnemers uit verschillende organisaties in het maatschappelijk speelveld heeft dit proces zeer ondersteund.”

Marc van Rosmalen - Avicenna Academie voor Leiderschap

Marc van Rosmalen

verenigingssecretaris Aedes vereniging van woningcorporaties

“Ik kijk met een goed gevoel terug op deze leergang. Een mooie, impactvolle ervaring. De persoonlijke verhalen van de docenten en zeker ook die van mijn medestudenten waren voor mij zeer inspirerend en ik herkende veel in de gemaakte overwegingen en keuzes. Deze sterken mij bij het maken van mijn eigen keuzes en in mijn eigen daadkracht”.

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de leergang Strategie Mastercourse is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Inschrijven

Het deelnamebedrag voor de Strategie Mastercourse is € 5.750,-. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten, Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor de Strategie Mastercourse zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

Bekijk ook onze andere leergangen

 • AVICENNA LEERGANG

  Visie & Leiderschap

 • LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

  De kracht van innovatie en netwerken

 • FUTURE LEADERS

  Ontwikkel je op tijd!

 • INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

  Leiderschap in Europa

 • LEERGANG VOOR TOEZICHTHOUDERS / COMMISSARISSEN

  Executive programma voor de aankomende toezichthouder

 • AVICENNA WORLDCLASS

  Module Pretoria

 • AL ONZE LEERGANGEN

  Overzichtspagina