Avicenna Genootschap

Meer dan 4000 ondernemers, bestuurders, directeuren, managers en professionals hebben inmiddels aan een van de Avicenna leiderschapstrajecten deelgenomen. Deze alumni hebben zich verenigd in het Avicenna Genootschap.

De oud-deelnemers zijn sterk betrokken bij de innovaties van nieuwe leiderschapsprogramma’s. Zo is de leergang ‘Leiderschap door Creatie’ ontstaan uit proefsessies aan de Universiteit van Antwerpen, waaraan meer dan 20 oud-deelnemers participeerden. Ook ‘Leadership for Society’ en het ‘Leiderschap Practicum’ zijn in samenspraak met alumni tot stand gekomen. Alumni zijn verder (massaal) betrokken bij het toekennen van de Avicenna Prijs aan de Indiase volksheldin Kiran Bedi en de Zuid-Afrikaanse oppositieleider Mmusi Maimane.

De oud-deelnemers hebben zich op op LinkedIn verenigd in de groep ‘Avicenna Genootschap’. Alumni kunnen zich hiervoor aanmelden via LinkedIn.

Over Avicenna

Missie/visie

Het aanspreken en verder ontwikkelen van leiderschapspotentieel, in mensen en in organisaties, zien wij als onze missie.

Naamgever

De Perzische wetenschapper Avicenna bracht de Griekse wijsheid terug in onze beschaving. Hij staat aan de basis van de Renaissance, die van Europa een wereldmacht maakte.

Avicenna Huis

De Academie is, sinds 2009, gevestigd in het Avicenna Huis (ook wel Huis Dumbar genoemd), aan de Stromarkt in de binnenstad van Deventer.

Ons team

In het Avicenna Huis in Deventer werken ruim 20 professionals. Daarnaast zijn bij onze leergangen ook moderatoren en vele topdocenten, experts practitioners en wetenschappers betrokken.

Faculty

Een ‘samenscholing’ van uitzonderlijk niveau. Topdocenten van Harvard, Yale, Oxford, Leuven, de Sorbonne, en talrijke ander topuniversiteiten en business schools zijn bij Avicenna betrokken.

Avicenna Genootschap

Meer dan 3500 professionals hebben inmiddels aan een van de Avicenna leiderschapstrajecten deelgenomen. Deze alumni hebben zich verenigd in het Avicenna Genootschap.

Colleges

Avicenna is een netwerkorganisatie. Naast oud-deelnemers zijn ook talrijke experts en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties betrokken.

Samenwerkingspartners

Avicenna Academie voor Leiderschap is regiepartner voor de academies van de NVTZ, VTOI-NVTK en de VTW. Samen met deze brancheverenigingen geven wij de academies zowel inhoudelijk als organisatorisch vorm.