AVICENNA LEERGANG

Visie & Leiderschap

AVICENNA LEERGANG

11 november 2020

“Thema’s worden belicht vanuit meerdere perspectieven. Het programma reikt fundamentele leiderschapsinzichten aan en stelt je in staat deze te vertalen naar inspirerend gedrag. Om je leiderschap te ontwikkelen voor jezelf en voor je organisatie.”

De ‘klassieker’ van alle Avicennaprogramma’s. Het 9-daagse leiderschapsprogramma koppelt fundamentele leiderschapsinzichten (universiteit Leuven) en reflecties op het eigen leiderschap (abdij Doetinchem) aan het eigen voorbeeldgedrag (Zeist).

In de Avicenna Leergang reiken docenten en practitioners niet zozeer ‘koude academische en gedegen kennis’ aan, maar delen hun fascinaties, inzichten, eigen ervaringen en verwonderingen met jou. Die elementen verbinden we op impactvolle wijze aan jouw leiderschapsgedrag. Het programma stimuleert daarnaast de onderlinge interactie en verbinding tussen deelnemers. Mede om die reden hanteren wij in de huidige tijd een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers.

De aanscherping van de corona maatregelen vraagt van ons dat wij steeds opnieuw ons beleid aanpassen en in het moment beslissingen nemen. Vanwege de hernieuwde corona maatregelen die momenteel gelden in België, is de eerste module van deze leergang verplaatst van Leuven naar Vught. Het spreekt voor zich dat het programma, de docenten en de locaties van hoogwaardige kwaliteit blijven. 

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. 

11 november 2020
  Nederlands

Modules Bekijk programma

 • Module 1: Bronnen van leiderschap
 • Module 2: Zelfreflecties op uw leiderschap
 • Module 3: Authentiek leiderschap

Doelgroep

Bestuurders, directeuren, managers en topprofessionals die in de Avicenna Leergang participeren, zijn ervaren (top)managers uit de publieke en private sector die de nodige leiderschapskwaliteiten in huis hebben.


Kosten

€ 9.990,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?

Module 1: Bronnen van leiderschap

Vught (tijdelijk verplaatst vanwege corona maatregelen): 11, 12 en 13 november 2020

Wat is ‘hype’ en wat is werkelijk fundamenteel? Topdocenten en leiderschapsexperts gaan met je in gesprek over leiderschapskwaliteiten die er werkelijk toe doen: het vermogen om vertrouwen te wekken, mensen te verbinden, verhalen te vertellen, moedig te zijn etc.

Module 2: Zelfreflecties op uw leiderschap

Doetinchem: 27, 28 en 29 januari 2021

Na de ‘klassieke’ eerste module volgt een programma in de abdij van de Benedictijnen. Binnen deze verstilde context, die mensen al eeuwenlang tot zelfreflectie en inkeer brengt, reflecteer je op je eigen ‘drive’, ‘talenten’ en ‘overlevingsinstincten’.

Module 3: Authentiek leiderschap

Zeist: 10, 11 en 12 maart 2021

Leiderschap is zichtbaar. In de laatste module word je geïnspireerd om je eigen leiderschapsrepertoire te vergroten. Het belangrijkste thema van deze module is: hoe kan ik de opgedane inzichten omzetten in authentiek en inspirerend leiderschapsgedrag? Hoe kan ik bewuste keuzes maken en daadwerkelijk een verschil maken?

Je ontmoet vermaarde topdocenten onder wie:

Anna Luyten

journaliste, filosofe en gastprofessor kunstfilosofie in The School of Arts in Gent

prof. Mia Leijssen

klinisch psychologe Katholieke Universiteit Leuven

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

prof. Johan Verstraeten

leiderschapexpert

prof. Wil Derkse

leiderschapexpert

drs. Elizabeth Ebbink

stemtrainer, psycholoog, operazangeres

Erwin van Lambaart

media tycoon

br. Henry Vesseur

abt Sint Willibrordsabdij

Kader Abdolah

schrijver

drs. Rick Koster

presentatie-deskundige

Shariff Korver

regisseur

prof. dr. Thomas Quartier

oblaat en hoogleraar rituelen

drs. Ivo Brughmans

leiderschapexpert
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Martijn Arts - Avicenna Academie voor Leiderschap

Martijn Arts

manager Communicatie & Sales Lumens Groep

“De kracht van deze verdiepende leiderschapsleergang is dat er geen ‘kunstjes uit het boekje’ worden aangeleerd, maar inzichten van experts en ervaringsdeskundigen worden aangereikt die aanzetten tot nadenken en een diepere persoonlijke impact hebben. De inspirerende experts verzorgen interactieve gastcolleges, masterclasses, workshops. Dit zorgt voor een stevige bodem onder je persoonlijk leiderschap en uitzonderlijke verbinding en interactie tussen de deelnemers.”

drs. Gita Gallé - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Gita Gallé

bestuurder Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

“Soms moet je bewust afstand nemen om je te laten inspireren, inspiratie letterlijk op blijven doen. Avicenna heeft goede docenten en modules. Die laten je nadenken over je eigen leiderschap.”

Pauline Wenderich

rector Almende College

“Juist de combinatie van diepgang, kennis, kunde en onderlinge uitwisseling tussen deelnemers is erg waardevol. Ik ben me bewuster geworden van mijn missie als leider, juist ook als het gaat om bezieling, betrokkenheid en professionaliteit. De mix van docenten is uniek – en typerend voor Avicenna.”

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de Avicenna Leergang is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Inschrijven

Het deelnamebedrag voor de Avicenna Leergang is € 9.990,-. Dit bedrag is exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor de Avicenna Leergang zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

Bekijk ook onze andere leergangen

 • INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

  Leiderschap in Europa

 • LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

  De kracht van innovatie en netwerken

 • LEADERSHIP FOR SOCIETY

  Zelfbewust publiek leiderschap

 • STRATEGIE MASTERCOURSE

  Strategisch leiderschap

 • AVICENNA WORLDCLASS

  Module Pretoria

 • FUTURE LEADERS

  Ontwikkel je op tijd!

 • MY FUTURE LAB

  Zicht op nieuw toekomstperspectief voor jouw organisatie

 • LEERGANG VOOR TOEZICHTHOUDERS / COMMISSARISSEN

  Executive programma voor de aankomende toezichthouder

 • AL ONZE LEERGANGEN

  Overzichtspagina