AVICENNA LEERGANG

Visie & Leiderschap

AVICENNA LEERGANG

9 februari 2022

“Thema’s worden belicht vanuit meerdere perspectieven. Het programma reikt fundamentele leiderschapsinzichten aan en stelt je in staat deze te vertalen naar inspirerend gedrag. Om je leiderschap te ontwikkelen voor jezelf en voor je organisatie.”

De ‘klassieker’ van alle Avicennaprogramma’s. Het 9-daagse leiderschapsprogramma koppelt fundamentele leiderschapsinzichten (universiteit Leuven) en reflecties op het eigen leiderschap (abdij Doetinchem) aan het eigen voorbeeldgedrag (Zeist).

In de Avicenna Leergang reiken docenten en practitioners niet zozeer ‘koude academische en gedegen kennis’ aan, maar delen hun fascinaties, inzichten, eigen ervaringen en verwonderingen met jou. Die elementen verbinden we op impactvolle wijze aan jouw leiderschapsgedrag. Het programma stimuleert daarnaast de onderlinge interactie en verbinding tussen deelnemers. Mede om die reden hanteren wij in de huidige tijd een maximale groepsgrootte van 14 deelnemers.

De editie met startdatum 24 november 2021 heeft geen deelnameplaatsen meer beschikbaar. Een extra editie start op 9 februari 2022. 

9 februari 2022
  Nederlands

Modules Bekijk programma

 • Module 1: Bronnen van leiderschap
 • Module 2: Zelfreflecties op jouw leiderschap
 • Module 3: Authentiek leiderschap

Doelgroep

Bestuurders, directeuren, managers en topprofessionals die in de Avicenna Leergang participeren, zijn ervaren (top)managers uit de publieke en private sector die de nodige leiderschapskwaliteiten in huis hebben.


Kosten

€ 9.990,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?

Module 1: Bronnen van leiderschap

Leuven: 9, 10 en 11 februari 2022

Wat is ‘hype’ en wat is werkelijk fundamenteel? Topdocenten en leiderschapsexperts gaan met je in gesprek over leiderschapskwaliteiten die er werkelijk toe doen: het vermogen om vertrouwen te wekken, mensen te verbinden, verhalen te vertellen, moedig te zijn etc.

 

Module 2: Zelfreflecties op jouw leiderschap

Doetinchem: 6, 7 en 8 april 2022

Na de ‘klassieke’ eerste module volgt een programma in de abdij van de Benedictijnen. Binnen deze verstilde context, die mensen al eeuwenlang tot zelfreflectie en inkeer brengt, reflecteer je op je eigen ‘drive’, ‘talenten’ en ‘overlevingsinstincten’.

Module 3: Authentiek leiderschap

Zeist: 15, 16 en 17 juni 2022

Leiderschap is zichtbaar. In de laatste module word je geïnspireerd om je eigen leiderschapsrepertoire te vergroten. Het belangrijkste thema van deze module is: hoe kan ik de opgedane inzichten omzetten in authentiek en inspirerend leiderschapsgedrag? Hoe kan ik bewuste keuzes maken en daadwerkelijk een verschil maken?

In deze leergang ontmoet je vermaarde topdocenten. Uiteraard is het mogelijk dat in een specifieke editie niet alle hieronder genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma.

Anna Luyten

journaliste, filosofe en gastprofessor kunstfilosofie in The School of Arts in Gent

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

prof. Johan Verstraeten

leiderschapexpert

prof. Wil Derkse

leiderschapexpert

drs. Elizabeth Ebbink

stemtrainer, psycholoog, operazangeres

Erwin van Lambaart

media tycoon

br. Henry Vesseur

abt Sint Willibrordsabdij

Kader Abdolah

schrijver

drs. Rick Koster

presentatie-deskundige

Shariff Korver

regisseur

prof. dr. Thomas Quartier

oblaat en hoogleraar rituelen

drs. Ivo Brughmans

leiderschapexpert
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Martijn Arts - Avicenna Academie voor Leiderschap

Martijn Arts

manager Communicatie & Sales Lumens Groep

“De kracht van deze verdiepende leiderschapsleergang is dat er geen ‘kunstjes uit het boekje’ worden aangeleerd, maar inzichten van experts en ervaringsdeskundigen worden aangereikt die aanzetten tot nadenken en een diepere persoonlijke impact hebben. De inspirerende experts verzorgen interactieve gastcolleges, masterclasses, workshops. Dit zorgt voor een stevige bodem onder je persoonlijk leiderschap en uitzonderlijke verbinding en interactie tussen de deelnemers.”

Pauline Wenderich

rector Almende College

“Juist de combinatie van diepgang, kennis, kunde en onderlinge uitwisseling tussen deelnemers is erg waardevol. Ik ben me bewuster geworden van mijn missie als leider, juist ook als het gaat om bezieling, betrokkenheid en professionaliteit. De mix van docenten is uniek – en typerend voor Avicenna.”

Purdey van Wissen

Afdelingshoofd Strategie en Uitvoeringsbeleid, Rijksvastgoedbedrijf Directie Portefeuillestrategie & portefeuillemanagement

“Geen spreadsheets en targets, maar leidinggeven vanuit authenticiteit, dat staat centraal binnen de Avicenna Leergang. Dit wordt voelbaar en toepasbaar gemaakt door boeiende sprekers en trainers, zoals gerenommeerde schrijvers, acteurs, monniken, hoogleraren, een CEO en een operazangeres. Daarnaast heb ik kennis mogen maken met een hele fijne en inspirerende groep mededeelnemers. Het was een unieke ervaring die mij altijd bij zal blijven.”

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de Avicenna Leergang is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Inschrijven

Het deelnamebedrag voor de Avicenna Leergang is € 9.990,-. Dit bedrag is exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor de Avicenna Leergang zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

Bekijk ook onze andere leergangen

 • INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

  Leiderschap in Europa

 • LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

  De kracht van innovatie en netwerken

 • LEADERSHIP FOR SOCIETY

  Zelfbewust publiek leiderschap

 • STRATEGIE MASTERCOURSE

  Strategisch leiderschap

 • AVICENNA WORLDCLASS

  Module Pretoria

 • FUTURE LEADERS

  Ontwikkel je op tijd!

 • MY FUTURE LAB

  Zicht op nieuw toekomstperspectief voor jouw organisatie

 • LEERGANG VOOR TOEZICHTHOUDERS / COMMISSARISSEN

  Executive programma voor de aankomende toezichthouder

 • AL ONZE LEERGANGEN

  Overzichtspagina