Future Leaders

Ontwikkel je op tijd!

Future Leaders

27 november 2024

Heb jij jong talent in jouw organisatie die jij graag de Avicenna ervaring gunt? Of ben jij zelf die high potential die toe is aan de volgende stap in werk en leven? Schrijf je dan in voor de verrassende Future Leaders Leiderschapsleergang, waar deelnemers op een speelse manier uit hun comfortzone worden gehaald en een persoonlijk avontuur aangaan. Een leergang die je confronteert met jezelf. Waarom is dat belangrijk voor leiderschapsontwikkeling?

Ambitie maak je waar vanuit een stevig fundament. Als het erop aankomt, betekent meer leider worden namelijk meer jezelf worden. En als je meer jezelf bent, word je ook effectiever samen. Dat is simpel maar niet gemakkelijk. Zelfonderzoek, het leggen van jouw fundament, vraagt moed en discipline. Het vergt aandacht en de bereidheid tot kwetsbaarheid. De moeilijke vragen niet uit de weg gaan. Boven de conditioneringen van opvoeding, ervaring en cultuur uitstijgen. Opdat je vrijer wordt in je denken, in je keuzes, in je handelen. Zodat je meer mogelijkheden ziet. En een innoverend en inspirerend leider kunt zijn voor anderen.

Los van je ‘gewone’ werk en leven worden patronen vaak ineens glashelder en krijg je de vrijheid opnieuw en bewust te kiezen.

Je kunt hier de brochure downloaden.

Programma

Dit 3 + 2-daagse programma voor jonge leiders daagt je uit te voelen, ervaren en beleven wie jij bent, welke patronen jou beperken en ondersteunen en welke keuzes je daarin maakt. Je leert jouw leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen en je leiderschapskwaliteiten te vergroten. 5 dagen met diepgang en plezier, waarin je geraakt wordt en jezelf en anderen zult raken. Dit unieke leiderschap coaching programma biedt jou gedegen, relevante kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven om je te helpen ontwikkelen. Het stimuleert je om tot nieuwe keuzes te komen en met doordachte daadkracht het verschil te maken met jouw manier van leidinggeven.

Avicenna organiseert dit programma in samenwerking met Empowering Center.

Het programma stimuleert de onderlinge interactie en verbinding tussen deelnemers. Mede om die reden hanteren wij een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers.

 

27 november 2024
 

Modules Bekijk programma

 • Module 1: Dare to Lead
 • Module 2: Betekenisvol en inspirerend leiderschap

Doelgroep

Jonge, ambitieuze, talentvolle professionals, die toe zijn aan hun volgende stap in leiderschap. Leeftijdsindicatie is 25 – 40 jaar (bel gerust als je jonger of ouder bent, dan overleggen we graag met je of dit programma past bij jouw ambities).


Kosten

deelnamebedrag € 3.750,-
Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.


Optioneel: verdiepende coaching

Verdiep je leerervaringen en vertaal ze optimaal naar jouw eigen werkcontext met persoonlijke (leiderschap) coaching op maat.
€ 1.400,- voor 4 coachsessies. Exclusief accommodatiekosten van € 140,- en btw.
Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?
Future Leaders Dare to Lead - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 1: Dare to Lead

locatie blijft onbekend: 27, 28 en 29 november 2024

Wie ben jij en wie wil jij zijn als leider?

In leiderschap is zelden alles van tevoren bekend. Hoe je daarmee omgaat is een wezenlijk aspect van jouw leiderschap. In dit programma laten we wat we precies gaan doen en waar we dat gaan doen, dan ook graag nog even in het onbekende.

Denk je nu: “Ja maar, ik wil wel weten waar ik heen ga”; of: “Ja, maar ik vind het lastig om dit niet te weten?”. Juist dat hoort bij leiderschapsontwikkeling! Hoe ga je om met deze elementen en onzekerheid? Daag jezelf uit en stap in het onbekende! We garanderen je een onvergetelijke ervaring. En wij zorgen natuurlijk voor goede accommodaties, een fatsoenlijk bed en fijne maaltijden.

In deze eerste module word je op speelse manier uit je comfortzone gehaald, leer je jezelf beter kennen en ontdek je welke leiderschapskwaliteiten je al in je hebt en welke leiderschapsvaardigheden je kunt ontwikkelen, zodat jij als high potential jouw potentieel ook optimaal tot bloei kunt laten komen en je talent verder ontwikkelt.

 

Future Leaders Betekenisvol Leiderschap - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 2: Betekenisvol en inspirerend leiderschap

locatie blijft onbekend: 6 en 7 februari 2025

Hoe ga jij de wereld meenemen in jouw verhaal?

In deze tweede module gaat het om de inzichten en ervaringen vanuit de eerste module te vertalen naar jouw inspirerend vermogen, presentie- én presentatiekracht. Om zo andere mensen mee te kunnen nemen in jouw visie en missie. Je gaat nieuwe ervaringen opdoen, je eigen talent nog verder tot ontwikkeling brengen en krijgt dé tools om het verschil te gaan maken in jouw werk en leven. Leiderschapsontwikkeling vanuit heldere kennis, impactvolle ervaringen en nieuwe perspectieven!

Elementen die je kunt verwachten in beide modules van dit programma:

Gedegen relevante kennis

 • Persoonlijke groei en ontwikkeling. Hoe zet je beperkende overtuigingen om in kracht en kom jij als jong talent optimaal tot ontwikkeling?
 • Leiderschapsvormen van deze tijd en wat betekent dat voor jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten en -vaardigheden?
 • Ontspannen gedrevenheid: hoe houd je de flow, ontspanning en focus om zo maximaal te kunnen presteren?

Impactvolle ervaringen

 • Aan den lijve nieuwe ervaringen opdoen zodat patronen zichtbaar worden
 • Oefenen met presentiekracht en inspirerend vermogen
 • Het aangaan van verbinding en wezenlijk contact, om van daaruit te leren leidinggeven

Vernieuwende perspectieven

 • Ontmoet andersdenkenden
 • Stel jezelf open voor verschuiving in paradoxen
 • Ga met nieuwe perspectieven naar huis

Laat jezelf versteld staan en start nu met jouw leiderschapsontwikkeling om straks het verschil te maken.

In leiderschap is zelden alles van tevoren bekend. Hoe je daarmee omgaat is een wezenlijk aspect van jouw leiderschap. In dit programma laten we wat we precies gaan doen, waar we dat gaan doen en wie je erbij gaan ondersteunen, dan ook graag nog even in het onbekende.

Bekijk alle ervaringen

In deze leiderschapsleergang bundelen Avicenna en Empowering Center haar krachten om tot een optimaal impactvolle week te komen.

Dennis van Heiningen

marketing captain We are Roger

“Ik heb Future Leaders als heel waardevol ervaren. De leergang heeft me geholpen om te reflecteren op de stappen die ik tot nu toe heb gemaakt, even stil te staan en te kijken naar wie ik ben, wat ik wil en hoe ik op basis hiervan mijn leiderschapskwaliteiten verder kan ontwikkelen. In mijn dagelijkse werkleven heb ik zeker veel gehad aan de kennis, ervaringen en vaardigheden die ik tijdens de leergang heb opgedaan. Het geven en vragen van effectieve feedback is hier een goed voorbeeld van. De docenten en de moderator zijn naast zeer deskundig en toegewijd ook instaat om een hele prettige en veilige sfeer in de groep te creëren. Future Leaders is een absolute aanrader!”

Stijn Smaal

engineer offshore pipelines and cables bij Van Oord

“Onlangs heb ik de leergang Future Leaders van Avicenna gevolgd. Met een diverse groep mede cursisten ontdek je wie je zelf bent, waar je sterke kanten zitten en waar je je nog in kan ontwikkelen. Dankzij de leergang ben ik me onder andere beter bewust van het feit dat wederzijds begrip van een plan of aanpak binnen het team ontzettend belangrijk is om het project tot een goed einde te brengen. Ik vond het knap dat de docenten en moderators naast het overdragen van hun inhoudelijke kennis ook bijzonder goed in staat waren om een veilige en prettige sfeer te creëren waarin in je vrij voelde om te delen. Ik zou het Future Leaders programma zeker aan anderen aanraden.”

Julia Snijder

initiatiefnemer en projectleider Buddy to Buddy

“Deze leiderschapsweek heeft mijn perspectief veranderd. Doordat het programma, de inspirerende sprekers, de veilige setting, de locatie(s) & de catering tot in de puntjes waren verzorgd, lukte het mij om me volledig over te geven aan mijn persoonlijke uitdagingen en groei. Ik merk nu al een enorm verschil met ervoor en zie ook hoe mijn ‘nieuwe’ energie besmettelijk is voor mijn omgeving. Nog niet eerder heb ik mij zo rustig en krachtig gevoeld, vanuit deze houding lukt het om betere keuzes te maken. De mate van spanning in mijn lijf is met zo’n 80% afgenomen en daardoor voel ik mij meer mijzelf.”

Anne Varenbrink

senior psychiatrisch verpleegkundige Mindfit

“De Future Leaders leiderschapsweek heb ik ervaren als een ontzettende leuke en impactvolle week! Op een speelse, warme en fijne manier word je uit je comfortzone gehaald. Steeds weer. Dat een keer niet willen, lukt niet. Daar prikken de moderator en de zeer deskundige docenten dwars doorheen. En dat is goed, daar heb ik juist veel van geleerd. Het bracht mij tot mijn kern. De combinatie van confronterend en liefdevol in deze week vond ik heel fijn en heeft mij veel gebracht.”

Daadkracht: Kernwaarde Meaningful Matters - Avicenna

Heiko-Jan Lameijer

Senior Toezichthouder Specialist Expertisecentrum Markttoegang, De Nederlandsche Bank

“De Future Leaders week is niet achterover leunen en luisteren naar coaches die jou vertellen wat de ideale leiderschapsstijl is. Future leaders week is een persoonlijk avontuur vol confrontatie met jezelf, steun vinden van en bieden aan anderen, ongemakkelijke maar tevens prachtige momenten meemaken en geweldige coaches.”

Nikita Oosterman

kwaliteitsmanager Rabobank 

“De Future leaders leiderschapsweek was op sommige momenten best uitdagend en raakt je echt als persoon. Er gebeurt écht iets. Doordat je steeds van te voren niet weet wat je kunt verwachten en verschillende onderdelen (en locaties) ook wel uit mijn comfortzone waren, gaf het mij veel inzichten in mezelf en in mijn keuze hoe ik daar dan mee om wil gaan en welke betekenis ik iets geef. De gesprekken met de andere deelnemers hielpen daarbij ook enorm. Ik voel me steviger en helderder in mezelf en kan duidelijker mijn eigen richting en koers bepalen en ook aangeven naar de buitenwereld nu.”

 

Stephanie Loven

aankomend directeur Loven Beheer Groep

“De Future Leaders leiderschapsweek was anders dan ik had verwacht, maar op een positieve manier. Ik dacht dat het over ‘de theorie van leiderschap’ zou gaan, diverse leiderschapsstijlen etc. In tegenstelling, deze week is volledig gericht op jou als persoon en daardoor ook best confronterend. Gedurende het programma word je op een prettige manier uit je comfortzone gehaald. Je houdt jezelf de spiegel voor, waardoor je jezelf ook echt tegenkomt. Ik heb enorm veel aan de leiderschapsweek gehad en ben gegroeid als persoon. Zowel Monique als de andere deelnemers hebben mij hierbij geholpen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en durf mijn stem te laten horen en mijn grenzen aan te geven.”

Gert Hovestad

unitmanager De Schutse

“De Future Leaders leiderschapsweek heeft mij bewust gemaakt hoe ik mijzelf kan en mag zijn. Het programma van deze week heeft mij uitgedaagd om minder vanuit controle en perfectionisme leiding te kunnen geven. Deze spiegel hebben de andere deelnemers van deze leiderschapsweek mij echt laten zien. Hierdoor heb ik inzichten meegekregen om bij mezelf te blijven en uit te gaan van eigen kracht. Ook als het niet voorspelbaar is. Mijn zelfvertrouwen is hierdoor gegroeid en laat mij niet zomaar meer van “de stoel praten”. Echt waardevol om in deze week geheel los van je werk en andere verplichtingen dit te mogen leren, samen met andere deelnemers. Ik ervaar na deze week, dat het al resultaten heeft in mijn dagelijkse werk en dat geeft mij persoonlijke rust!”

drs. Marieke Troost

GZ-psycholoog Mindfit

“De Future Leaders leiderschapsweek heeft mij meer gebracht dan ik verwacht had. Het weg van huis en weg van werk zijn hielp enorm om de helderheid in mezelf te vinden om tot een krachtig besluit te komen waar ik al langer mee worstelde. De verschillende onderdelen van de week gaven inzicht en verdieping. Zelfs het onderdeel dat ik ‘verschrikkelijk’ noemde, gaf mij uiteindelijk juist meer zelfvertrouwen. Ook de diversiteit in de groep deelnemers en het feit dat zij allemaal ‘onbekenden’ waren gaf de ruimte helemaal jezelf te zijn. Ik ben direct na de week aan de slag gegaan met mijn inzichten en dat voelt goed!”

Het deelnamebedrag voor de Leiderschapsleergang voor Future Leaders is € 3.750,-. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten, Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je gedurende deze week verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor dit leiderschapsprogramma zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de week worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Hoe zorg je ervoor dat jouw persoonlijke leervraag optimaal beantwoord wordt tijdens je deelname? Hoe vertaal je de in de leergang opgedane nieuwe kennis, inspiratie en perspectieven naar jouw (werk)praktijk? En hoe borg je dit alles duurzaam in de hectiek van alle dag?

Sinds kort biedt Avicenna bij al haar leergangen de mogelijkheid om jouw leerervaringen te verdiepen en de vertaling naar jouw eigen werkcontext te optimaliseren en te borgen. Dat doen we met een aantal individuele coachgesprekken, waarmee je jouw deelname op persoonlijke wijze kunt uitbreiden.

Lees er meer over op onze speciale coachingspagina.

 

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

 • Persoonsgegevens

 • Berichtgegevens