U bevindt zich hier: Home » Aanmelden lezing

Aanmelden lezing 10 mei

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor onze ‘State of Leadership’ lezing van mei 2019.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan.

Roep om Moreel Leiderschap

Op vrijdag 10 mei 2019 zal prof. Alex Brenninkmeijer de halfjaarlijkse Avicennalezing verzorgen, waarin de roep om moreel leiderschap centraal staat; een zeer actueel onderwerp nu we in tal van landen, zoals de V.S., Rusland, Brazilië, Turkije, Hongarije, China en Polen ‘sterke’ leiders zien opkomen.

Brenninkmeijer stelt de vraag: is er een alternatief voor ‘sterk’ leiderschap? In zijn lezing over ‘Moreel leiderschap’ ontrafelt hij — op basis van zijn ervaringen als rechter, Nationale ombudsman en lid van de Europese Rekenkamer, en op grond van zijn inzichten als hoogleraar — de vraag hoe moreel leiderschap als tegenovergestelde van ‘macht’ kan werken. Hij doet aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden verslag van zijn zoektocht naar de werking van moreel leiderschap. Een vorm van leiderschap die iedereen kan ontwikkelen.

Na afloop van deze lezing kunnen deelnemers kiezen uit vier verdiepende subsessies, met dr. Steven de Waal (Civil Leadership), Cemil Yilmaz (moreel en inclusief leiderschap), Marianne Luyer CMC(waardengedreven leiderschap) en drs. Maarten de Jong (morele dilemma’s en integriteit).

Na uw aanmelding

ontvangt u van ons een inschrijfbevestiging met daarin de benodigde informatie voor deelname aan de lezing.

 

Uw gegevens