Bestuurlijk traject 'innoverend en strategisch vermogen'

Creativiteit en 'out-of-the-box' vermogen

Bestuurlijk traject 'innoverend en strategisch vermogen'

Creativiteit en out-of-the-box denken en doen

Het bestuurlijk traject ‘innoverend en strategisch vermogen’ wordt, net als elk individueel leiderschapstraject, volledig op maat gemaakt. Het traject is een combinatie van het opzoeken van ‘comfortzones’ (voor het opdoen van inspiratie, rust en reflectie) en uitdagende en confronterende ‘out-of-the-box’ onderdelen, die je als mens en als professional raken.

In een kennismakingsgesprek met één van onze adviseurs wordt jouw leervraag vastgesteld. Waar liggen behoeftes, wensen en ontwikkelmogelijkheden? Waar zit voor jou de uitdaging en waar wil je je (nog meer) in bekwamen? Op grond daarvan doet Avicenna een voorstel voor een persoonlijk leiderschapstraject. Aanpassingen op onderstaand voorstel zijn dus altijd mogelijk.

Het bestuurlijk leiderschapstraject ‘Innoverend en strategisch vermogen’ bestaat uit:

  • Deelname aan de leergang Leiderschap door Creatie, waarin wordt geïnvesteerd in het creatief en ondernemend vermogen;
  • Deelname aan de Strategie Mastercourse, waarin de strategische mindset en bijbehorende uitdagingen en de executie van strategie centraal staan;
  • Coachingsessies met één van de leiderschapscoaches van Avicenna;
  • Individuele gesprekken met en bezoeken aan onder andere Igor Byttebier (creativiteit-expert), Lidy Hartemink (bestuursvoorzitter Zorggroep Almere) en Ton Golstein (Vestigingsdirecteur Ministerie van Justitie).

Het hele traject omvat circa 12 dagen verspreid over een jaar tot anderhalf jaar.

 

Aanbod

Het bestuurlijk leiderschapstraject is volledig toegespitst op het faciliteren van je groeisprong als leider. We helpen je ontwikkelen, door het aanbieden van een mix van gedegen relevante kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Opdat je keuzes kunt maken die er echt toe doen en op adequate wijze sturing kunt geven aan je organisatie.

Een bestuurlijk leiderschapstraject bestaat uit:

  • bijzondere individuele werkbezoeken en persoonlijke ontmoetingen met gerenommeerde bestuurders, ondernemers, leiderschapsexperts en wetenschappers, die jou uitdagen en inspireren op specifieke vlakken;
  • collectieve onderdelen, waaronder het volgen van (modules van) specifieke leergangen, waarin je naast het opdoen van kennis, veel in contact bent met mededeelnemers;
  • een aantal coach- en ontwikkel-gesprekken met één van onze senior executive coaches.

Kosten

Het traject wordt altijd op maat gemaakt naar aanleiding van jouw individuele leervraag. Je ontvangt een daarbij passende offerte voor aanvang van jouw traject.