U bevindt zich hier: Home » “Wat is jouw strategische uitdaging?”

“Wat is jouw strategische uitdaging?”

Geplaatst op 13 april 2022

Op 14 juni 2023 start een nieuwe editie van de Strategie Mastercourse. Een praktische leergang, bestaande uit twee modules, voor leidinggevenden die momenteel een strategisch traject uitvoeren/implementeren, of de komende periode voor deze strategische uitdaging staan. Strategische executie staat centraal. Floris Hurts, strategie-expert, adviseur, schrijver en moderator van deze leergang, vertelt over waar de kracht van dit programma ligt.

Avicenna Academie voor Leiderschap - Floris Hurts - strategie Mastercourse

“Wanneer je in je carrière de stap maakt van uitvoerend naar leidinggevend niveau, dan verandert niet alleen je rol en taakinhoud, maar ook de verwachtingen die anderen van je hebben. Dat merk je als je opeens leiding moet gaan geven aan vroegere collega’s, als je lid wordt van het managementteam, of als een visie van jou wordt verwacht op zaken waar je je eerder niet mee hoefde – of mocht – bemoeien. Dan blijkt strategie veel meer dan alleen strategisch denkvermogen te vergen. Er wordt een beroep gedaan op jouw strategisch leiderschap! Hoe activeer je anderen en neem je ze mee, hoe acteer in spannende situaties, hoe herken je weerstanden en tegenstellingen en hoe ga je daarmee om?

Het mooie van deze strategische mastercourse is dat er zowel aan de inhoud van strategisch denken aandacht wordt besteed, als aan wat het persoonlijk betekent om te switchen tussen de dagelijkse uitvoering en de grote lijn van de organisatie: jouw strategisch handelen. Door gesprekken met docenten en het delen van ervaringen en dilemma’s van deelnemers onderling zie je vanaf de eerste dag bij deelnemers nieuwe inzichten ontstaan op wat zij in hun functie tegenkomen. Mijn eigen ervaring in het werken met tientallen organisaties helpt om die inzichten concreet en hanteerbaar te maken. Als moderator stimuleer ik hen om verwondering toe te laten, verdiepende vragen te stellen, verbanden te leggen, en iedereen in de groep tot zijn/haar recht te laten komen”. 

Meer weten over dit programma? Kijk dan op de pagina van deze opleiding.

Wil je persoonlijk contact met onze adviseur, om te kijken of dit programma past bij jouw leer- en ontwikkelvraag? Marjo gaat graag met je in gesprek.
Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 0570 – 76 00 00. Of vul ons contactformulier in, dan bellen wij jou.