U bevindt zich hier: Home » Strategisch Leiderschap

Strategisch Leiderschap

Wat is jouw strategische uitdaging?

Ben jij leidinggevende en ben je momenteel bezig met de invoering / implementatie van een strategisch plan, of sta je de komende periode voor deze uitdaging? Wil je weten hoe je dit strategisch traject succesvol kunt neerzetten binnen je organisatie? Met welke grote strategische uitdagingen op het vlak van economie, samenleving, digital strategy, marktgerichtheid en effectief leiderschap je rekening moet houden? En wat dit vraagt van jouw voorbeeldgedrag? Bekijk dan onze opleiding strategie en leiderschap: de Strategie Mastercourse.

Opleiding strategisch leiderschap

Strategie en leiderschap gaan hand in hand. Als leider leid je het proces voor de juiste strategie en heb je ook een belangrijke positie in bepaling van de inhoudelijke richting. Door strategisch leiderschap op basis van een strategisch plan uit te oefenen,  geef je immers richting aan je organisatie of team. Het focust de aandacht en energie van je medewerkers en voorkomt zigzag beleid. Maar hoe kun je strategische inzichten en strategisch denken koppelen aan daadwerkelijk handelen?

Daarnaast vraagt de snel veranderende (en kritische) samenleving om organisaties, maar vooral om leiders, die flexibel en daadkrachtig omgaan met deze veranderingen. Leiders die kansen snel signaleren en daar keuzes in maken. Strategische leiders die tegelijkertijd het beste uit hun team weten te halen om samen hun doelen te bereiken. Hoe kun jij je dergelijk leiderschap eigen maken?

Avicenna Academie voor Leiderschap biedt rondom strategisch leiderschap de zesdaagse leergang Strategie Mastercourse. Met deze leergang investeer je in de (verdere) ontwikkeling van jouw strategisch vermogen én in de vaardigheid medewerkers optimaal te betrekken bij de ontwikkeling van de organisatie.

 

Opleiding strategie en leiderschap: Strategie Mastercourse

Topdocenten uit de praktijk, waaronder dr. Steven de Waal, Jacques Pijl, prof. André Wierdsma, Jan Nekkers en drs. Ivo Brughmans delen hun visie op wat strategie is. Naast een theoretische verdieping op strategisch leiderschap, strategisch denken en het maken van een strategisch plan, gaat deze opleiding voor leidinggevenden in op wat grote strategische uitdagingen zijn van dit moment, die van belang zijn voor de economie, technologie, samenleving, marktpositie en leiderschap. Thema’s als digital strategy, stakeholdermanagement, innovatie en executie en de waarde van community denken en theoretische denk- en werkkaders komen aan de orde. Maar ook jouw presentatievaardigheden als leider krijgen aandacht. Ingebracht door de docenten, maar ook door deelnemers zelf.

Experts in dit programma delen meer dan alleen gedegen relevante kennis, maar ook hun fascinaties, inzichten en eigen ervaringen op het gebied van strategie. Het is een boeiend programma waarbij de onderlinge inbreng en professionaliteit van de deelnemers en docenten elkaar enorm versterken. Juist die waarde van de onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen tussen deelnemers en docenten maakt dit programma rijker en to-the-point.

“Het mooie van deze strategische programma’s is dat er zowel aan de inhoud van strategisch denken aandacht wordt besteed, als aan wat het persoonlijk betekent om te switchen tussen de dagelijkse uitvoering en de grote lijn van de organisatie. Door gesprekken met docenten en het delen van ervaringen en dilemma’s van deelnemers onderling zie je vanaf de eerste dag bij deelnemers nieuwe inzichten ontstaan op wat zij in hun functie tegenkomen.

Mijn eigen ervaring helpt om die inzichten concreet en hanteerbaar te maken. Als moderator stimuleer ik hen om verwondering toe te laten, verdiepende vragen te stellen, verbanden te leggen, en iedereen in de groep tot zijn/haar recht te laten komen”. 

Floris Hurts, strategie-expert en moderator van de Strategie Mastercourse

Meer weten of met ons in contact komen?

Heb je interesse in een opleiding over strategisch leiderschap van Avicenna? Ontdek wat de juiste strategische mindset is en pas dit toe in je dagelijks leiderschap om richting te geven aan je team en bedrijf.

Wil je meer weten over wat Avicenna voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons op of bekijk hieronder ons volledige aanbod leiderschapsleergangen, incompany mogelijkheden of individuele maatwerk trajecten.

Nieuw perspectief voor doordacht daadkrachtig leiderschap

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en effectief leiderschap binnen hun organisatie weten te creëren.

Al 20 jaar leiden we leiders op en voorzien we ze van een nieuw perspectief om doordacht daadkrachtig leiderschap te ontwikkelen. Leiders die nationaal en internationaal het verschil maken voor hun organisatie en de samenleving.