Over Shariff Korver

Shariff Korver is een Nederlands-Venezolaanse filmregisseur. In 2011 studeerde hij af aan de Filmacademie met zijn korte film Geen Weg Terug, waarmee hij verschillende nationale en internationale prijzen won. In 2014 ging zijn eerste speelfilm, Infiltrant, in première. De film draaide met succes in de Nederlandse bioscopen en won op het First Time Fest Filmfestival in New York de prijs voor Beste Film en Beste Regisseur. Ook regisseerde Shariff vijf afleveringen van Penoza, zes afleveringen van Zwarte Tulp en enkele afleveringen van Klem. In 2021 kwam zijn 2e speelfilm uit: Do not hesitate.  Deze film won maar liefst drie Gouden Kalveren, vier prijzen op het Amerikaanse Scottsdale International Film Festival èn was de Nederlandse inzending voor de Oscars in 2022 in de categorie Internationale Speelfilm. Slechts een greep uit het indrukwekkende regie-CV van Shariff.

Thema’s en expertises van Shariff

Als leider ben je voortdurend regie aan het voeren. Maar hoe voer je regie zonder dat je het gevoel geeft dat jij bepaalt en boven de rest staat? De lange lijst aan nationale en internationale prijzen bewijst dat topregisseur Shariff Korver de juiste “toon” in leiderschap heeft gevonden om samen met zijn team/crew tot grote hoogten te stijgen en prachtige resultaten te boeken. In zijn bijdragen voor Avicenna zet Shariff de deelnemers aan het werk. Zij oefenen leiderschapsgedrag en regisserend vermogen, waardoor groepen tot bloei komen en mensen zich uitgenodigd voelen om te co-creëren.

In welke Avicenna programma’s kom je Shariff tegen?

Avicenna Leergang

Leiderschap Practicum Utrecht

Wat maakt jouw bijdrage voor de Avicenna deelnemers zo bijzonder? 

“Ik neem deelnemers mee in mijn proces, terwijl ze tegelijkertijd de gelegenheid krijgen om iets over zichzelf te ontdekken. Ik gebruik filmtaal en filmtechnieken om grote thema’s als verbinding en authenticiteit te onderzoeken. We besteden aandacht aan het actief leren waarnemen en aanwijzingen effectief te verwoorden. Het is een speels blok, waarin deelnemers zelf acteren en regisseren, zonder de inhoud uit het hoog te verliezen.”