LEIDERSCHAP PRACTICUM
EDITIE 'UTRECHT'

Performance gerelateerd aan je eigen leiderschapsgedrag

LEIDERSCHAP PRACTICUM
EDITIE 'UTRECHT'

18 november 2024

“Performance gerelateerd aan je eigen leiderschapsgedrag”

In dit 6-daags Leiderschap Practicum in Utrecht ligt de focus op authenticiteit, gedrevenheid, lichaamstaal en performance.

Deze Utrechtse editie vindt plaats op het vermaarde Landgoed De Paltz van Herman van Veen in Soest, en bij Theatergroep Aluin in Utrecht. Masterclasses met gerenommeerde performers zoals Herman van Veen (ondernemer, violist, zanger, schrijver, componist en schilder), Pierre Bokma (veelvuldig onderscheiden Nederlands acteur), Victorine Plante (allround theatermaker en actrice) en drs. Elizabeth Ebbink (stemdocente, psycholoog en operazangeres) worden verbonden aan je eigen leervraag en ontwikkelpotentieel door Ingrid Wender (improvisatiedocente aan de toneelschool Amsterdam en moderator van deze editie).

Authenticiteit, gedrevenheid, lichaamstaal, woordgebruik, stemoefeningen en performance gerelateerd aan je eigen leiderschap staan centraal in deze editie.

Het programma stimuleert de onderlinge interactie en verbinding tussen deelnemers. Mede om die reden hanteren wij een maximale groepsgrootte van 14 deelnemers.

18 november 2024
  Nederlands

Modules Bekijk programma

  • Module 1: Performance gerelateerd aan je eigen leiderschapsgedrag
  • Module 2: Verdiepingsdag

Doelgroep

Voor leiders, bestuurders, adviseurs, topprofessionals, ondernemers en (senior)managers met professionele ambities uit private en publieke organisaties, die niet alleen inhoudelijk en intellectueel willen leren, maar die vooral aan den lijve willen ervaren wat de impact van lichaamstaal en tone of voice is op presentatie naar de buitenwereld toe.


Kosten

€ 5.490,-

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.


Optioneel: verdiepende coaching

Verdiep je leerervaringen en vertaal ze optimaal naar jouw eigen werkcontext met persoonlijke coaching op maat.
€ 1.400,- voor 4 coachsessies. Exclusief accommodatiekosten van € 140,- en btw.
Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?
Leiderschap Practicum Herman van Veen Utrecht - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 1: Performance gerelateerd aan je eigen leiderschapsgedrag

Landgoed De Paltz (Soest) en theatergroep Aluin (Utrecht): 18, 19, 20, 21 en 22 november 2024

In deze module op het Landgoed De Paltz, van Herman van Veen, ligt de focus op authenticiteit, gedrevenheid, lichaamstaal en performance. In MasterClasses met verschillende topperformers wordt performance gerelateerd aan het eigen leiderschapsgedrag.

Module 2: Verdiepingsdag

Amersfoort: 23 januari 2025

Tijdens de tweede module, op een locatie midden in het land, reflecteren we met elkaar op wat de leiderschapsweek heeft opgeleverd aan inzichten en ervaringen voor het eigen leiderschap. Bovendien gaan we aan de slag met een nieuwe docent om een verdere slag te maken in de presentatiekracht.

Aangezien wij werken met zeer gerenommeerde acteurs, performers, trainers, docenten en moderatoren kan het zijn dat in een editie niet alle onderstaand genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma. Mocht een specifieke naam voor jou van wezenlijk en onderscheidend belang zijn, vraag dan altijd even bij de intake of deze naam ook in deze editie aanwezig zal zijn.

Pierre Bokma

acteur

Herman van Veen

muzikant, schrijver, schilder

Ingrid Wender

artieste en theaterdocente

drs. Elizabeth Ebbink

stemtrainer, psycholoog, operazangeres

Victorine Plante

actrice en theatermaakster

drs. Rick Koster

presentatie-deskundige

Ottolien Boeschoten

theater- en filmactrice, stemactrice, presentatiecoach
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Pim Rossen

Prinicpal bij Kearney

“Ik heb het voorrecht gehad om deel te nemen aan het inspirerend leiderschapsprogramma ‘Leiderschap Practicum editie Utrecht’, van Avicenna. In een kleine en diverse groep gingen we op ontdekkingstocht naar onze diepere zelf via drama en podiumkunsten. Een programma vol verhalen vertellen, dramalessen, gevoelens en empathie, emoties, improvisatie, stemtraining, verbeeldingskracht en persoonlijke verkenning. Dank aan het inspirerende docententeam. Nog meer lof aan mijn mededeelnemers. De meest diepgaande lessen komen alleen tot stand met openheid en kwetsbaarheid, door nieuwe dingen te proberen, fouten te maken en te ontdekken wat jouw gedrag diep van binnen drijft. Veel gelachen, een paar tranen en vele nieuwe ervaringen – een geweldige week!”

 

 

Liesbeth Joosten - van der Veen - Avicenna Academie voor Leiderschap

Liesbeth Joosten-van der Veen

hoofd Legal Office, Ressortpakket Arnhem-Leeuwarden

“Vanaf het eerste moment van dit Practicum houden docenten en medecursisten je op een creatieve, verrassende en interactieve manier een spiegel voor. De centrale vraag “Wie ben ik, wat laat ik zien aan de ander en hoe ziet de ander mij?”, wordt belicht vanuit invalshoeken die in reguliere managementleergangen niet aan de orde komen. Vanaf het eerste moment uit je comfortzone om (nog) meer inzicht te krijgen in je persoonlijke leiderschapsstijl. Een Practicum dat mij in mijn hart heeft geraakt en erg bijzonder is om mee te maken. Een soort “De vloer op 2.0”, maar dan met jou in de hoofdrol”. Je moet maar durven…”

drs. Theo Schraven - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Theo Schraven

bestuursadviseur en docent

“Het nieuwe leren is ervaringsgericht leren. Dat is het Leiderschap Practicum in optima forma: niet praten, maar doen, ondergaan en integreren. En dat door topdocenten die met jouw leergroep je warm en respectvol gouden tips en feedback geven. Niet alleen gewoon nuttig maar ook een ervaring die je daarna meedraagt in je werk/leven. En die week is ook: veel genieten en lachen met jouw groep!”

Het deelnamebedrag voor het Leiderschap Practicum editie ‘Utrecht’ is € 5.490,-. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor het Leiderschap Practicum editie ‘Utrecht’ zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Hoe zorg je ervoor dat jouw persoonlijke leervraag optimaal beantwoord wordt tijdens je deelname? Hoe vertaal je de in de leergang opgedane nieuwe kennis, inspiratie en perspectieven naar jouw (werk)praktijk? En hoe borg je dit alles duurzaam in de hectiek van alle dag?

Sinds kort biedt Avicenna bij al haar leergangen de mogelijkheid om jouw leerervaringen te verdiepen en de vertaling naar jouw eigen werkcontext te optimaliseren en te borgen. Dat doen we met een aantal individuele coachgesprekken, waarmee je jouw deelname op persoonlijke wijze kunt uitbreiden.

Lees er meer over op onze speciale coachingspagina.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over dit Leiderschap Practicum? Je kunt contact opnemen met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je mag natuurlijk ook onderstaand formulier invullen. Marjo zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

  • Persoonsgegevens

  • Berichtgegevens