Over Lot Frijling

Lot Frijling, oprichter van Yellow Concepts, heeft een passie voor locaties waar veel mensen samenkomen, zoals winkelcentra, binnensteden, culturele instellingen en luchthavens. Haar bureau ontwikkelt locaties die het verschil maken en waar bezoekers met liefde hun tijd en geld spenderen.

Lot heeft afgelopen 20 jaar ervaring opgedaan in verschillende leidinggevende rollen binnen Innovatie en Concepting bij o.a. Heineken en de Schiphol Group. Ze heeft naast een bedrijfskundige ook een journalistieke achtergrond en een continue nieuwsgierigheid naar mensen en hun verhalen. Naast Yellow Concepts is Lot (gast)docent bij o.a. TIAS Business School en Fontys Academy for Creative Economy. Ook geeft ze trainingen aan studenten en bedrijven als het gaat over conceptontwikkeling in de 21e eeuw.

Thema’s en expertises van Lot

Conceptontwikkeling in de breedste zin van het woord, daar is waar Lot alles van weet. Ook het verbinden van mensen heeft haar interesse. De verschillende leiderschapstechnieken die Lot toepast tijdens haar werk voor organisaties, gemeenten en andere ontwikkelaars, kun je één-op-één zelf toepassen en laten je groeien in jouw persoonlijk leiderschap. Met haar aanstekelijke en tomeloze energie inspireert Lot Frijling je om binnen je eigen vakgebied onderscheidende concepten te realiseren en vanuit aandacht en liefde te werk te gaan.

 

In welke Avicenna programma’s kom je Lot tegen?

Leiderschap door Creatie

Inspiratiesessie Hotspots

Lot verzorgt een inspirerende masterclass in de leergang Leiderschap door Creatie. Daarnaast is zij een van de gastsprekers op onze inspiratiesessies, op maandag 5 juni. Thema dat zij hier bespreekt is Hotspots.

Wat hoop je dat Avicenna deelnemers meenemen uit jouw bijdrage?

“Ik houd ervan om mensen te inspireren om datgene in hun werk te leggen waar ze echt energie van krijgen. Door ieders creativiteit en nieuwsgierigheid opnieuw te laten opbloeien, alsmede door inzicht te geven in welke fundamentele grondprincipes er nodig zijn om organisaties en projecten succesvol te laten zijn.”

Publicatie van Lot

Boek:

2022: Verliefd – Verloofd – Gebouwd (Lannoo)

Lot is auteur van het bovengenoemde boek. Een handboek voor conceptontwikkeling, in drie stappen naar waardevolle locaties. Handboek Conceptontwikkeling introduceert een methode om waardevolle locaties te realiseren die rendement opleveren op maatschappelijk, ecologisch en economisch niveau.

Aan de hand van de analogie van de liefde word je meegenomen door de drie stappen conceptanalyse, conceptcreatie en conceptrealisatie, oftewel: Verliefd, Verloofd, Gebouwd – aangevuld met vele aansprekende cases uit binnen-en buitenland, inspiratie van vakgenoten en diverse tools waarmee je zelf aan de slag kunt. Dit boek is bedoeld voor iedereen met een hart voor de plekken waar we wonen, werken, ontmoeten, ontspannen, leven; van professionals tot studenten, van projectontwikkelaars tot architecten, van beleidsmakers tot bouwers en van locatie-eigenaren tot eindgebruikers.

Meer weten? Bekijk eens de website van Yellow Concepts: www.yellowconcepts.com of www.lotfrijling.nl