College van Advies

Het College van Advies is een klankbordgroep die met een strategische blik kijkt naar brede economische en maatschappelijke ontwikkelingen, dynamieken in organisaties en ontwikkelingen op het gebied van leiderschap. De leden zijn:

  • Dick Slootweg MBA, managing director Deli XL;
  • dr. Monique van Dijen, partner bij Ernst & Young;
  • dr. Steven de Waal, president van Public Space, oud-bestuursvoorzitter van Boer & Croon;
  • mr. Henk Jan Bolding (voorzitter), secretaris van de Provincie Groningen;
  • Lidy Hartemink MHA, vrouwelijk manager van het jaar 2007, bestuurder bij Zorggroep Almere;
  • ir. Roeland Brouns, directeur Vastgoed & Facilitair bij Ipse de Bruggen,
 voorzitter van het Avicenna Genootschap (alumni);
  • prof. dr. Willy Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur LUMC;
  • dr. Jan Leget, senior managing consultant Mobiliteit, Gemeente Rotterdam.
College van Advies - Avicenna Academie voor Leiderschap

Over Avicenna

Missie/visie

Het aanspreken en verder ontwikkelen van leiderschapspotentieel, in mensen en in organisaties, zien wij als onze missie.

Naamgever

De Perzische wetenschapper Avicenna bracht de Griekse wijsheid terug in onze beschaving. Hij staat aan de basis van de Renaissance, die van Europa een wereldmacht maakte.

Avicenna Huis

De Academie is, sinds 2009, gevestigd in het Avicenna Huis (ook wel Huis Dumbar genoemd), aan de Stromarkt in de binnenstad van Deventer.

Ons team

In het Avicenna Huis in Deventer werken ruim 20 professionals. Daarnaast zijn bij onze leergangen ook moderatoren en vele topdocenten, experts practitioners en wetenschappers betrokken.

Faculty

Een ‘samenscholing’ van uitzonderlijk niveau. Topdocenten van Harvard, Yale, Oxford, Leuven, de Sorbonne, en talrijke ander topuniversiteiten en business schools zijn bij Avicenna betrokken.

Avicenna Genootschap

Meer dan 3500 professionals hebben inmiddels aan een van de Avicenna leiderschapstrajecten deelgenomen. Deze alumni hebben zich verenigd in het Avicenna Genootschap.

Colleges

Avicenna is een netwerkorganisatie. Naast oud-deelnemers zijn ook talrijke experts en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties betrokken.

Samenwerkingspartners

Avicenna Academie voor Leiderschap is regiepartner voor de academies van de NVTZ, VTOI-NVTK en de VTW. Samen met deze brancheverenigingen geven wij de academies zowel inhoudelijk als organisatorisch vorm.