U bevindt zich hier: Home » Openheid en kwetsbaarheid in de module Brugge

Openheid en kwetsbaarheid in de module Brugge

Geplaatst op 11 maart 2022

Van 25 mei tot en met 28 mei is het historische en inspirerende Brugge het toneel van de Internationale module ‘Waardegedreven Leiderschap’. Een module waarin diverse bronnen van inspiratie en zingeving centraal staan. Waarin vooral wordt gekeken naar jouw verbindende kernwaarden en hoe je die kunt vertalen naar jouw manier van leiding geven. Dr. An Verlinde, psychologe, gedragswetenschapper en moderator van deze module, vertelt over de kracht van deze module.

“Meteen vanaf de start van de module wordt er door deelnemers zelf een basis gelegd voor de zo belangrijke open sfeer in de groep. Het is mooi om te zien dat naarmate de dagen vorderen, het ‘eigen laagje’ dat deelnemers hebben opgebouwd (dus hoe je je manoeuvreert, je imago) schil voor schil wegvalt. Deelnemers tonen hun eigenheid en kwetsbaarheid en vertrouwen elkaar. Dit maakt dat de groep hecht wordt en dat er een verbinding wordt gelegd waarin men gaat van samenwerken naar samenspel. Zelfs nadat de module is afgelopen, blijft men elkaar opzoeken en van elkaar leren”.

Kenmerkend aan de Brugse module is de unieke mix van het delen van kennis, ervaringen en het krijgen van nieuwe perspectieven. De docenten die deelnemers in deze module ontmoeten, hebben daarin een belangrijke rol. Dat ziet ook An: “Deelnemers nemen niet per se een schat aan nieuwe kennis mee vanuit de module, maar ervaren juist een andere invalshoek van de al opgedane kennis en informatie. Dit komt onder andere doordat ook docenten hun kwetsbaarheid laten zien en oprecht spreken uit eigen ervaring. Ze delen hun valkuilen en minder leuke momenten op werkvlak en nemen deelnemers mee in hun wereld. Ze bieden ruimte om op een dieper niveau verbinding te leggen, met jezelf, met de groep en met de moderator. Om vanuit die verbinding een andere manier van kijken te ontwikkelen”.

Bekijk hier meer informatie over de module in Brugge, of download een brochure.