INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

Module Oxford

INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

25 oktober 2019

Als u anderen wilt inspireren, moet u zelf geïnspireerd zijn. Europa heeft een rijke traditie in leiderschap, niet in het minst door assimilatie van invloeden vanuit andere culturen. U ontmoet in deze module moedige leiders, ondernemers, kunstenaars en topwetenschappers. Op een plek waar grote leiderschapsvraagstukken aan de orde van de dag zijn. Deze leiders zijn befaamd, maar bovenal mensen van vlees en bloed die u in alle openheid deelgenoot maken van hun twijfel, fascinatie en eigen zoektocht naar leiderschap. Die met u willen reflecteren, ook op uw leiderschap.

25 oktober 2019
Engels

Modules Bekijk programma

  • Module Oxford

Doelgroep

Het programma is bestemd voor executives, managers en ondernemers uit de private en publieke sector die willen investeren in zowel het inspirerend vermogen als in de effectiviteit van hun leiderschap en ondernemerschap.


Kosten

€ 3.725,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan u helpen met het maken van uw juiste keuze. Meer weten?
Module Oxford - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module Oxford

University of Oxford/Leicester: 25, 26 en 27 oktober 2019

Oxford, vanouds het intellectuele centrum van het Britse Imperium, is nog steeds een belangrijk scharnierpunt tussen Engeland en de rest van de wereld. Deze module biedt inzicht in het Angelsaksische managementmodel. Uiteraard komen ook de spanningen aan de orde, ontstaan door de Brexit en de mondialisering van de Britse economie. De splijtzwam  Brexit zet voor- en tegenstanders tegenover elkaar en verlamt het land. Onderdeel worden van Europa is hier een permanente interne discussie, die in de kern gaat over het het verlangen naar autonomie enerzijds en de noodzaak om deel uit te maken van een netwerk van landen anderzijds. Tijdens de module onderzoeken we onder meer deze paradox en bespreken we hem aan de hand van de huidige situatie. De vertaling ervan naar de eigen situatie (organisatie, teams en eigen leiderschap) vindt ten volle plaats.

Maar ook (tegengestelde) leiderschapsprincipes, die vanuit India en het Hindoeïsme zijn ‘overgekomen’, krijgen volop de aandacht. U ontmoet leiders van de (grote) Hindoe-gemeenschap en u bent te gast op het Hindoestaanse Diwalifeest.

 

U ontmoet vermaarde topdocenten onder wie:

prof. David Palfreyman

Oxford-deskundige (Oxford University)

Shaunaka Rishi Das

OCHS Oxford

Tracey Camilleri

leiderschapexpert Saïd Business School Oxford
Bekijk alle ervaringen

Mocht u in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we u graag in contact met één van onze alumni.

Margaret Donga - Avicenna Academie voor Leiderschap

Margaret Donga

vestigingsmanager Belastingtelefoon

“De leergang heeft mij zowel intellectueel als persoonlijk verrijkt. Bijzonder boeiende docenten, ongekende ervaringen die mij misschien nog wel het meeste hebben geleerd. Leiderschap begint en eindigt bij authentiek zijn en authenticiteit van anderen respecteren en waarderen. Dankbaar dat ik er deelgenoot van mocht zijn.“

drs. Maria Molenaar - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Maria Molenaar

bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam

“Interessante, bijzondere mensen ontmoet, inspiratie en energie opgedaan. Het is echt een mooie leergang die je als mens dieper in jezelf laat kijken en naar je relatie met de mensen om je heen. Een open mind is nodig en die wordt opnieuw gevoed door de bijzondere ontmoetingen.”

drs. Michel Rovers - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Michel Rovers

directeur Strategie, Beleid en Kenniscentrum UWV

“De leergangen van Avicenna brengen je terug tot de kern waar het in wezen over gaat in leiderschap: “do the right thing” en houd daaraan vast (bijna ongeacht de consequenties). Vanuit zeer verschillende invalshoeken – de filosofische bespiegelingen in Brugge, de indrukwekkende levenshouding vanuit de Hindu-religie in Oxford, de American spirit in Yale – word je iedere keer weer teruggeworpen op deze kernvraag. Terug in het dagelijkse werkritme laten niet alleen de gesprekken met de docenten hun sporen achter, maar zeer zeker ook de interactie met de overige deelnemers. De ‘grondfilosofie’ van Avicenna tijdens de leergangen – een oprecht nieuwsgierige houding – zou voor iedereen het uitgangspunt moeten zijn in het dagelijkse werk.”

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de International Avicenna Course, module Oxford vindt u op onze speciale inschrijfpagina. Hier vindt u ook het formulier om u direct aan te melden.

Inschrijven

Contact of vragen?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze leergang? U kunt contact opnemen met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. U mag natuurlijk ook onderstaand formulier invullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact met u op.

International Avicenna Course - Avicenna