INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

Leiderschap in Europa

INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

5 juni 2024

“ Als je anderen wilt inspireren, moet je zelf geïnspireerd zijn. Deze leergang brengt je terug tot de kern waar het in wezen over gaat in leiderschap: “do the right thing” en houd daar aan vast”.

Europa heeft een rijke traditie in leiderschap, niet in het minst door assimilatie van invloeden vanuit andere culturen. Je ontmoet in deze module topsprekers, op een plek waar grote leiderschapsvraagstukken aan de orde van de dag zijn. Deze leiders zijn befaamd, maar bovenal mensen van vlees en bloed die je in alle openheid deelgenoot maken van hun twijfel, fascinatie en eigen zoektocht naar leiderschap. Die met je willen reflecteren, ook op jouw leiderschap.

5 juni 2024
  Engels

Modules Bekijk programma

  • Module Brugge: Waardegedreven leiderschap
  • Module Parijs: Leiderschap en inclusie

Doelgroep

Het programma is bestemd voor ervaren executives, managers, directeuren, ondernemers en bestuurders uit de private en publieke sector die zich in korte tijd opnieuw willen laten inspireren en de professionele ambitie hebben te investeren in zowel het inspirerend vermogen als in de effectiviteit van hun leiderschap en ondernemerschap.


Kosten

€ 4.375,- per module

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.


Optioneel: verdiepende coaching

Verdiep je leerervaringen en vertaal ze optimaal naar jouw eigen werkcontext met persoonlijke coaching op maat.
€ 1.050,- voor 3 coachsessies. Exclusief accommodatiekosten van € 105,- en btw.
Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?

Module Brugge: Waardegedreven leiderschap

Brugge: woensdag 5 t/m zaterdag 8 juni 2024

Deze module, in de prachtige setting van de oude binnenstad van Brugge, de stad waar Europese topambtenaren worden opgeleid, biedt je inzicht in de rijkdom van de Europese diversiteit, als inspiratiebron voor je eigen leiderschap. Welke traditionele Europese bronnen van inspiratie en zingeving zijn er? Wat zijn de onderliggende (en verbindende) kernwaarden? En hoe kunnen wij ze vertalen naar ons eigen leiderschap?

Onze locatie in Brugge is de St. Andriesabdij. Een keur aan inspirerende docenten met veel levenservaring verzorgen deze module, die bij deelnemers door de jaren heen veel verdieping heeft gebracht. Je hebt diepgaande ontmoetingen met onder andere prof. Wil Derkse, die het belang van de oeroude regels van Benedictus voor huidig leiderschap benadrukt. Schrijver Kader Abdolah gaat dieper in op de kracht van eigenwaarde, Ria Weyens op bronnen voor jouw leiderschap. Waar sta jij zelf voor en hoe kun je dat aanwenden in je leiderschap?  Drs. Johan Bouwmeester spreekt over waardegedreven leiderschap, en dr. Moïra Müller vertaalt de mythen van de Griekse Oudheid naar deze tijd. En voormalig Voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, deelt zijn ervaringen en zijn bronnen voor inspiratie als leider in de dynamische context op mondiaal niveau, waarbinnen hij jarenlang zijn bijdrage leverde aan het Europa van morgen.

De module start op woensdag  in Brugge, maar je overnacht hier al op dinsdagavond. 

Module Parijs: Leiderschap en inclusie

Parijs: nader te bepalen

Parijs is altijd al een stad van tegenstellingen en sluimerende onrust geweest. Aan de ene kant vormt het Quartier Latin in de bin­nenstad het machtscentrum van het land, waar elitescholen en universiteiten de dienst uitmaken. Waar toeristen de stad bekijken en bewonderen. Maar naast dit droombeeld van Parijs lijkt er binnen deze stad ‘een tweede wereld’ te zijn: die van de roerige banlieues, waar de grootste Moslimgemeenschap van West-Europa woont. En waar Franse rebellerende jongeren een poel van verderf zaaien in hun protest tegen het hervormingsbeleid van president Macron. Toch zijn juist in deze roemruchte buitenwijken van de wereldstad Parijs talrijke bruisende initiatieven ontwikkeld en nieuwe vormen van leiderschap ontstaan.

Tijdens de Parijse module zullen we deze tweedeling onder de loep nemen. Een confrontatie met paradoxen (en haar kansen en uitdagingen), die ook in de Nederlandse samenleving spelen. We kijken dieper naar het Franse model van leiderschap en elitevorming, maar tijdens ons bezoek aan de banlieues gaan we onderzoeken hoe men juist hier tegen leiderschap aankijk. Vormen deze banlieues inderdaad de centra van een enorm aanzwellend maatschappelijk verzet? Of komt dat uit een totaal andere hoek, die van de ‘gele hesjes’? En hoe kijken de bewoners van de buitensteden naar de binnenstad-elite?

Uiteraard reflecteren we op de Franse leiderschapsstijl, in vergelijking met Nederlands Leiderschap. Wat kunnen we van Parijs leren?

In deze leergang ontmoet je vermaarde topdocenten. Uiteraard is het mogelijk dat in een specifieke editie niet alle hieronder genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma.

Kader Abdolah

schrijver

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

Moïra Müller

filosofe

MCM Marianne Luyer

waardengedreven leiderschap en moreel kompas

Awraham Soetendorp

rabbijn
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Margaret Donga - Avicenna Academie voor Leiderschap

Margaret Donga

vestigingsmanager Belastingtelefoon

“De leergang heeft mij zowel intellectueel als persoonlijk verrijkt. Bijzonder boeiende docenten, ongekende ervaringen die mij misschien nog wel het meeste hebben geleerd. Leiderschap begint en eindigt bij authentiek zijn en authenticiteit van anderen respecteren en waarderen. Dankbaar dat ik er deelgenoot van mocht zijn.“

drs. Maria Molenaar - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Maria Molenaar

bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam

“Interessante, bijzondere mensen ontmoet, inspiratie en energie opgedaan. Het is echt een mooie leergang die je als mens dieper in jezelf laat kijken en naar je relatie met de mensen om je heen. Een open mind is nodig en die wordt opnieuw gevoed door de bijzondere ontmoetingen.”

Paul Hol

Chief Executive Officer Form International

“De module Brugge is een  veelzijdig programma, waarin vanuit vertrouwen en veiligheid waardevolle kennis en ervaringen worden gedeeld. Er is een grote diversiteit aan gastsprekers en docenten, die elk hun eigen inzichten vanuit hun eigen invalshoek aan ons meegaven. Deze verhalen raakten me en hebben me veel gebracht. Door mijn deelname heb ik een andere kant van mezelf kunnen ontdekken, die ik nu volop inzet in mijn manier van leidinggeven en het samenwerken met mijn collega’s.”

Het deelnamebedrag voor de Internationale modules is € 4.375,- per module. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten, Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor de International Avicenna Course zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Hoe zorg je ervoor dat jouw persoonlijke leervraag optimaal beantwoord wordt tijdens je deelname? Hoe vertaal je de in de leergang opgedane nieuwe kennis, inspiratie en perspectieven naar jouw (werk)praktijk? En hoe borg je dit alles duurzaam in de hectiek van alle dag?

Sinds kort biedt Avicenna bij al haar leergangen de mogelijkheid om jouw leerervaringen te verdiepen en de vertaling naar jouw eigen werkcontext te optimaliseren en te borgen. Dat doen we met een aantal individuele coachgesprekken, waarmee je jouw deelname op persoonlijke wijze kunt uitbreiden.

Lees er meer over op onze speciale coachingspagina.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

  • Persoonsgegevens

  • Berichtgegevens