U bevindt zich hier: Home » NIEUW: Leergang voor Onderwijsbestuurders

NIEUW: Leergang voor Onderwijsbestuurders

Geplaatst op 26 maart 2024

Het besturen van onderwijsinstellingen vergt steeds meer stuurmanskunst: laveren, snelheid maken, temporiseren, je plek ‘in de vloot’ innemen… Besturen lijkt wel op het voortdurend omgaan met paradoxen. Je bent het boegbeeld en zet ook anderen in de schijnwerpers. In de ene situatie werk je vanuit ‘dienend leiderschap’ en in de andere situatie wordt een directieve attitude gevraagd. Soms gaat het om grenzen stellen, en dan weer om verbinden en ruimte geven.

 

Bestuurlijk leiderschap gebeurt zonder uitzondering in de context van een divers krachtenveld met veel actoren en diverse belangen. Je weet als bestuurder niet alles, maar moet wel richting kiezen, beslissen en je bent eindverantwoordelijk. Je hebt een situatie soms nog nooit ervaren en toch verwacht men een zelfverzekerde bestuurder.

Ben jij een onderwijsbestuurder die het verschil wil maken met een wezenlijke bestuursstijl? Dan is onze Leergang voor Onderwijsbestuurders, ontwikkeld in nauwe samenwerking met ScoliX- Voor goed geleid onderwijs, precies wat je zoekt.

De leergang richt zich op de drie essentiële aandachtsvelden van het ‘Beroepsprofiel Bestuurders in het Funderend Onderwijs’: inhoudelijk, bestuurlijk en persoonlijk leiderschap. Leer effectief te navigeren in het onderwijslandschap.

In deze leergang ontmoet je vermaarde topdocenten als drs. Johan Bouwmeester, René van Harten MME, dr. Monique Hammink, Philip Messak, dr. Pieter Wijnsma, drs. Diana Monissen en dr. Karen Peters.

Startdatum 
De eerst editie van de Leergang voor Onderwijsbestuurders start op donderdag 7 november 2024.

Meer informatie over de Leergang voor Onderwijsbestuurders vind je hier.