U bevindt zich hier: Home » “Leiderschap zit in de kern van je persoon”

“Leiderschap zit in de kern van je persoon”

Geplaatst op 1 augustus 2018

Directeur Rob Ligthert van de Maastrichtse Toneelacademie over het Leiderschap Practicum

De Toneelacademie van Maastricht is de bakermat van het Leiderschap Practicum. Inmiddels zijn hier al vele edities van dit programma over ‘lichaamstaal en leiderschap’ georganiseerd. De focus ligt op stem, spraak, fysiek en beweging. Én vooral: authenticiteit. Directeur Rob Ligthert over de kracht van dit Practicum. 


Rob, wat is jouw indruk van de deelnemers?
“Als ik de deelnemers verwelkom, voel ik altijd een lichte opwinding bij hen. Ze zitten vol verwachting en nieuwsgierigheid. En wat ook opvalt: er komt echt een groep binnen. Want ondanks de diverse achtergrond, vinden deelnemers elkaar in de sterke behoefte betekenisvol te willen zijn. Verschillen vallen dan snel weg. De vraag ‘waarom ben ik zoals ik ben?’ verbindt iedereen.”


Wat is de relevantie van dit programma voor de Academie?
“Deelnemers, docenten en onze studenten ontmoeten elkaar. Juist vanuit die ontmoetingen ontstaat een leerproces. Zo werkt de Academie en zo werkt ook Avicenna. Dat proces is dus altijd wederkerig.”


Wat zou je de deelnemers gunnen?
“Leiderschap is geen functie. Leiderschap zit in de kern van je persoon. Wie daar contact mee krijgt, merkt dat die materie vermeerdert als zij wordt gedeeld. Ik gun alle deelnemers dat ze in staat zijn de opgedane kennis over zichzelf en hun leiderschap te vergroten en te verduurzamen door die te delen.”

 

Meer weten over het Leiderschap Practicum in Maastricht?
Download dan onze brochure.