U bevindt zich hier: Home » De stuwende kracht van innovatie

De stuwende kracht van innovatie

Geplaatst op 6 september 2022

De stuwende kracht van innovatie
Bewustwording, creatief leiderschap, innovatie en inspiratie vormen de kern van ‘Leiderschap door Creatie’

‘De kracht van de leergang Leiderschap door Creatie zit vooral in het feit dat deelnemers zich bewust worden van hun eigen creatieve, innovatieve vermogen en vaardigheden. Deze kunnen ze vervolgens nóg beter inzetten in hun leiderschap en daarmee doordachte daadkracht kunnen tonen’, aldus Igor Byttebier, moderator en kerndocent van deze leergang. Innovatief en creatief leiderschap, gebruikmakend van jouw eigen authenticiteit vormt de kern van dit programma.

‘Eigenlijk zijn wij ieder moment van de dag bezig met creëren. Alleen doen we dat niet altijd bewust. We creëren op veel manieren en om diverse redenen, en vaak doen we dit automatisch. Voor onszelf, onze organisatie, onze klanten en zelfs voor de samenleving en de wereld. Creatie en innovatie heeft hiermee zowel een economische component als een maatschappelijke’.


Nieuwe perspectieven – kijk eens door die andere bril

Tijdens de leergang bieden we jou concrete creatieve tools die je zelf kunt gaan toepassen, je krijgt kennis, inspiratie en nieuwe perspectieven aangereikt door docenten en pioniers, en je wordt op impactvolle wijze uitgedaagd om je eigen creatieve processen vorm te geven en met anderen te delen. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor eigen inzichten en ervaringen die je tijdens de leergang opdoet. Igor Byttebier: ‘Zo gaan we daadwerkelijk op verkenning en bezoeken we locaties waar creaties, innovaties en netwerken ontstaan. Tijdens onze gesprekken met elkaar, met (gast)docenten en studenten proberen we achter de ‘succesformule’ van een dergelijk netwerk te komen en formuleren we antwoorden op de vraag hoe hedendaagse netwerken in de praktijk werken. Hoe kunnen wij zelf netwerken om ons heen inzetten bij ons proces van creëren en innoveren?’


Innovatie en creatie tijdens de modules

In alle modules voeren kennis, inzichten en ervaringen de boventoon. Zo gaan we in Eindhoven, toch de Nederlandse hotspot als het gaat om innovatie, creatie en design, aan de slag om voor jou passende manieren te vinden om het nieuwe in de wereld te zetten. Wat neem je mee uit de vorige module? Wat heeft jou geraakt, of je een ander perspectief gegeven? Welke betekenis geef jij zelf aan creatief en innovatief leiderschap en hoe kun je daar op praktische wijze handen en voeten aan geven, om vervolgens te kunnen bouwen aan een creatieve en innovatieve organisatiecultuur? Hoe til je jezelf, je team en je organisatie daarmee naar een hoger plan?

In de slotmodule in Maastricht maken we kennis met bijzondere pioniers die jou meenemen in hun fascinaties en creatieve processen. We spreken met Michel Huisman die als kunstenaar in Heerlen grote maatschappelijke impact heeft gehad. Er is een ontmoeting met Thea Coolen, bezieler van één van de Ronald McDonald Kinderhuizen die ons land rijk is. Van beide docenten leren we hoe zij creatief omgaan met de uitdagingen die ze tegenkomen en waar zij door gedreven worden.  In deze slotmodule word je vooral aangesproken op je eigen morele waarden en jouw heilig vuur. Wat is jouw toegevoegde waarde en hoe kun je je eigen nieuwe ideeën vormgeven? Hoe kun je positie kiezen en zorgen dat jij als innovatief en creatief leider zichtbaar bent?

 Meer weten over deze leergang? Bekijk hier de informatie of download onze brochure.