U bevindt zich hier: Home » Inspiratiesessie door de ogen van een deelnemer

Inspiratiesessie door de ogen van een deelnemer

Geplaatst op 9 februari 2023

Wat een inspirerende avond was het weer, maandagavond  6 februari in Amersfoort! De inspiratiesessie van drs. Ivo Brughmans en Andre Enter, over de bedoeling, protocollen en structurering, spoort aan tot nadenken en zelfreflectie. “Ben ik als leidinggevende echt zo soepel in het schakelen tussen tegenpolen en dialoog voering hierover?”

Hieronder een mooie reactie van één van onze deelnemers:

Na het volgen van twee Avicenna leergangen, was het weer tijd voor een mentale opfrissing. Op de mail kwamen wat inspiratiesessies voorbij. Met drs. Ivo Brugmans had ik nog geen kennis gemaakt in een van de leergangen, dus mijn keus was snel gemaakt.

Na een lange dag vol vergaderingen reed ik eind van de middag naar het Leerhotel het Klooster in Amersfoort. Wederom verraste Avicenna me met een bijzondere evenementlocatie. De inspiratiesessie werd, zoals al gezegd, verzorgd door drs. Ivo Brughmans. Een man die zichzelf omschrijft als ‘een paradoxaal persoon: filosoof en consultant’. Ivo nam ons als deelnemers mee in zijn denkwereld over leiderschapsvorming tussen systeem en leefwereld. Samen met Andre Enter, directeur DMO gemeente Leeuwarden, gaf hij praktische voorbeelden vanuit diverse branches. En hoe deze toe te passen vanuit natuurlijke dilemma’s zoals zelfredzaamheid versus zorgen voor, of structuur versus vrijheid. Het samen onderzoeken in intervisievorm zorgt voor de juiste dialoog op alle levels. Samen bepaal je dan de grenzen, grijze gebieden en de rode vlaggen. Klinkt logisch, maar hoe doe je dat dan? Daar ga ik nu volgende week achter komen! Ik heb tijdens de sessie vele tips en tools ontvangen, maar de toepassing mag ik nog ervaren. Het boven water krijgen van eenduidigheid van de belangen en doelen die we samen willen bereiken, is essentieel voor koers en richting.

Wil je zelf ook een keer een inspiratiesessie bijwonen? Kijk dan hier voor meer informatie en aanmelden.