U bevindt zich hier: Home » “Niet ondanks, maar dankzij anderen het beste uit jezelf halen”

“Niet ondanks, maar dankzij anderen het beste uit jezelf halen”

Geplaatst op 20 september 2022

dr. Edwin Kaats over het belang van netwerken in leiderschap

De negendaagse leergang Leiderschap door Creatie van Avicenna stimuleert leiderschap in de netwerk-economie. In samenwerking met anderen de organisatie naar een hoger plan tillen, waarbij creativiteit en innovatie uiterst belangrijk zijn. Niet ondanks, maar dankzij anderen het beste uit jezelf halen. De drie modules brengen de deelnemers naar Antwerpen, Eindhoven en Maastricht. Specialist in netwerken, dr. Edwin Kaats, levert ook in de aankomende edities zijn inspirerende en praktische bijdrage aan deze leergang. In zijn sessie gaat hij dieper in op het belang van netwerken en samenwerken in leiderschap. 

 

Edwin, wat is jouw indruk van de deelnemers?
“Deze leergang daagt leiders uit om out of the box te denken en, ook in zichzelf, te onderzoeken hoe zij verbinding en samenwerking op een dieper niveau kunnen brengen.  Hoe zij netwerk leiderschap tot een van hun kwaliteiten kunnen maken. Ik vind het boeiend om te merken hoe de deelnemers daarbij hun eigen netwerkervaringen, gelukt of minder goed gelukt, in alle eerlijkheid met elkaar willen delen.”


Wat leer je er zelf van?
“Wie op een verbindende manier samen in netwerken opereert, merkt óók dat je eigen persoonlijkheid als leider nodig is om veranderingen tot stand te brengen. Die ontdekking is voor mij steeds weer inspirerend. Dat zie ik bij deelnemers ook steeds terug. Zij zoeken naar een leiderschapsstijl die bij hen past, die recht doet aan hun authenticiteit. Het is mooi om te zien dat er steeds stukjes op hun plek vallen gedurende de sessie. ”


Wat zou je de deelnemers gunnen?
“Het is fantastisch als leiders niet ondanks, maar dankzij anderen het beste uit zichzelf halen. Ik gun iedereen de kans om deze capaciteiten in succesvolle samenwerkingsvormen tot stand te brengen. Dat kan zijn in het eigen team of de eigen organisatie, maar ook in allianties, coalities en andere productieve netwerken.”

 

Meer weten over deze leergang? Bekijk hier de informatie of download onze brochure.