Samenwerkingspartners

Avicenna Academie voor Leiderschap is regiepartner voor de academies van de NVTZ, VTOI-NVTK en de VTW.
Dit houdt in dat wij samen met deze brancheverenigingen de academies zowel inhoudelijk als organisatorisch vormgeven.

 

NVTZ Academie

De NVTZ Academie biedt een breed scholingsprogramma voor de aanstaande, beginnende de ervaren en de zeer ervaren toezichthouder. De NVTZ is een vereniging die staat voor verantwoordelijk toezicht in zorg- en welzijnsinstellingen. Met en voor meer dan 4000 leden werken ze aan professionalisering en ondersteuning van het toezichthoudende vak.

VTOI-NVTK Academie

De VTOI-NVTK Academie biedt een uitgebalanceerd scholingsprogramma voor de beginnende en de ervaren toezichthouder (in onderwijsinstellingen en in de kinderopvang). Zowel de actualiteit als meer fundamentele thema’s zijn verwerkt in het curriculum. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan kennis, maar ook aan vaardigheden en kunde.

VTW Academie

De VTW Academie biedt een uitgebalanceerd scholingsprogramma voor de minder en meer ervaren commissarissen bij woningcorporaties. Onze leergangen en masterclasses gaan in op alle relevante thema’s en spelen ook in op de actualiteit. De ontwikkeling van uw kennis en vaardigheden staat centraal die past bij een huidig en toekomstig kundige commissaris in de volkshuisvesting.

Over Avicenna

Missie/visie

Het aanspreken en verder ontwikkelen van leiderschapspotentieel, in mensen en in organisaties, zien wij als onze missie.

Naamgever

De Perzische wetenschapper Avicenna bracht de Griekse wijsheid terug in onze beschaving. Hij staat aan de basis van de Renaissance, die van Europa een wereldmacht maakte.

Avicenna Huis

De Academie is, sinds 2009, gevestigd in het Avicenna Huis (ook wel Huis Dumbar genoemd), aan de Stromarkt in de binnenstad van Deventer.

Ons team

In het Avicenna Huis in Deventer werken ruim 20 professionals. Daarnaast zijn bij onze leergangen ook moderatoren en vele topdocenten, experts practitioners en wetenschappers betrokken.

Faculty

Een ‘samenscholing’ van uitzonderlijk niveau. Topdocenten van Harvard, Yale, Oxford, Leuven, de Sorbonne, en talrijke ander topuniversiteiten en business schools zijn bij Avicenna betrokken.

Avicenna Genootschap

Meer dan 3500 professionals hebben inmiddels aan een van de Avicenna leiderschapstrajecten deelgenomen. Deze alumni hebben zich verenigd in het Avicenna Genootschap.

Colleges

Avicenna is een netwerkorganisatie. Naast oud-deelnemers zijn ook talrijke experts en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties betrokken.

Samenwerkingspartners

Avicenna Academie voor Leiderschap is regiepartner voor de academies van de NVTZ, VTOI-NVTK en de VTW. Samen met deze brancheverenigingen geven wij de academies zowel inhoudelijk als organisatorisch vorm.