Inklings

Anders en onbevangen kijken naar leiderschap

Avicenna werkt in haar open en incompany programma’s samen met een diversiteit aan mensen. Naast zeer ervaren en gerenommeerde docenten, trainers, coaches en performers, maken we ook heel graag gebruik van de kennis en kunde van onze ‘inklings’: jonge acteurs en actrices die vanuit hun vak ‘anders’ en ‘onbevangen’ kijken en van daaruit van enorme meerwaarde zijn voor onze deelnemers. De bijdrage die zij aan onze programma’s en deelnemers leveren, brengt hen zelf als persoon en professional ook veel. We stellen ze graag aan je voor!

Teunie de Brouwer is als inkling mee geweest naar een aantal incompany-trajecten. “Wat ik echt gaaf vind is dat je mensen open ziet gaan, dat onze bijdrage echt iets doet. Als 2 ‘jonkies’ zeggen wij wat deelnemers niet meer tegen elkaar durven of kunnen zeggen.  Het is bijzonder te ontdekken dat wat we geleerd hebben op de Toneelschool, het anders kijken naar mensen, ook op deze manier ingezet kan worden en dat dat zoveel waarde heeft. Het brengt mij ook veel om te zien dat structuren en patronen die ik tot nu toe op school heb ervaren, ook in werkcontexten leven. Het is belangrijk alert te zijn op niet-helpende patronen, die te leren herkennen en erop te sturen. Het geeft mij zelf bewustzijn en input voor mijn eigen ontwikkeling en keuzes: welke rol neem ik aan, kan ik een andere rol aannemen en gebeurt er dan wat anders binnen de structuren waar ik mij in begeef?  En kan ik anderen meer laten floreren? Ik vind het heel mooi dat wij iets kunnen brengen door gewoon onszelf te zijn en terug te geven wat wij zien. Fijn dat leidinggevenden daar echt iets aan hebben en dat ik er tegelijkertijd ook zelf veel van leer.”

Roel Pronk is in 2020 afgestudeerd als acteur, maar heeft ontdekt dat hij schrijven en verhalen vertellen ook echt fantastisch vindt. In die schrijversniche is het hem de afgelopen periode goed afgegaan. Roel heeft dit jaar een stuk geschreven voor het Bellevue Theater en spreekt nu in podcasts over theater maken en schrijven. Zijn meest recente verhaal gaat over het verkrijgen van macht door leugens. Als inkling heeft hij dit jaar de topmodule meegemaakt en dat vond hij interessant. “ Het ontrafelen van verhalen van mensen, van personages, is boeiend. De onzekerheid zien en het vinden van de essentie van waar dat zit en waar ik dan deze mensen kan helpen, vind ik fascinerend en inspirerend. Al die verhalen en deze ‘echte’ mensen met hun eigen onzekerheid en de ontdekking dat je daar gewoon door er te zijn en vanuit je eigen vak een bijdrage in kunt leveren en op kunt reflecteren is heel mooi. Onze manier van kijken en luisteren is dus echt waardevol. Het brengt mij veel dat te ervaren. En het inspireert me ook voor het schrijven van personages in mijn eigen stukken.”

Maurice Vonk  heeft met Roel samen afgelopen jaar de topmodule begeleid en is ook betrokken geweest bij een aantal incompany-opdrachten. “ Voor mij was de topmodule een super-ervaring: je ziet dat mensen graag willen leren en ontwikkelen. Ik wil dan ook de deelnemers alles meegeven wat ik zie. Het is mooi om te ervaren hoe je met de waardevolle kennis uit de Toneelschool mensen enorm kunt helpen. Dat de deelnemers zo dankbaar zijn geeft ook een fijn gevoel. De vervolgvraag vanuit de groep om nog meer met improvisatie te oefenen is dan ook bijzonder. Voor mij is het ook een eye-opener dat we elkaar zo vaak geen feedback of tips geven over ons gedrag of over hoe we overkomen. Een CEO krijgt vaak geen feedback. En in het ‘gewone’ leven worden mensen vaak ook eerst defensief als ze wel feedback krijgen. Daarna ga je, als je je openstelt, je eigen patronen zien en krijg je de keuze hoe je daar mee verder wilt. Wij als ‘inklings’ mogen zomaar tegen deze leidinggevenden zeggen wat niemand anders tegen ze zegt. En dat zij dat dan van ons aannemen, de tijd, moeite en energie nemen om daarmee aan de slag te gaan en zo een fijner, beter, completer mens worden geeft echt een kick!”

Fjodor Jozefzoon is een jaargenoot van Teunie en net afgestudeerd. Fjodor vindt het mooi om in onze incompany programma’s te zien hoe mensen werken in groepsverband. “Dit is voor mij soms ook herkenbaar binnen mijn eigen context: hoe een groep acteurs samenwerkt (of niet) in de groep waarin gespeeld wordt. De patronen die ik zie bij directeuren en raad van bestuur maakt mij bewuster van hoe dit soort processen werken: als we niet samenwerken, gaat het uiteindelijk steeds slechter. Als het niet uitgesproken wordt, heeft het meer invloed. Door dit te zien in deze andersoortige contexten ben ik mij ook weer meer bewust geworden van mijn eigen gedrag en hoe ik van daaruit een positieve (of negatieve) invloed kan uitoefenen op een groep. Door in een hele andere context te zijn leer je weer nieuwe dingen van jezelf, leer je jezelf beter kennen. Het is mooi om als buitenstaander te kunnen zeggen wat er gebeurt in dat moment zonder belemmerd te zijn door de geschiedenis of de toekomst. En dat dat zo waardevol is voor de deelnemers is fijn om te merken!”