Over Ilona Eichhorn

Ilona Eichhorn is een doorgewinterde coach, trainer en gespreksleider met maar liefst 20 jaar (internationale) ervaring. Als co-auteur van “Jacht op de vergadertijger” en afgestudeerd in fiscaal recht en Natuurwetenschappen & Innovatiemanagement aan de Universiteit Utrecht, heeft zij een solide academische basis. Met een Executive MBA van Nyenrode en een indrukwekkende debatgeschiedenis als Nederlands Kampioen snelpleiten, heeft Ilona een unieke route afgelegd naar haar huidige rol.

Haar scherpe stijl, gecombineerd met een glimlach, onthult praktische inzichten in belangenbehartiging en afwegingstechnieken. Als partner bij ImpactAll bedient zij een breed spectrum, van gemeente tot Europarlement en van managementteam tot boardroom, met opdrachtgevers als Deloitte, EY, Amsterdam UMC, gemeente Rotterdam, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, VNG en Ministerie van Defensie. Als gastdocent aan de Radboud Universiteit en de TU Delft deelt zij haar waardevolle ervaring met een divers publiek.

 

Thema’s en expertises van Ilona

Ilona legt de focus op het begeleiden van bestuurders, directeuren en managers die hun leiderschapsvaardigheden willen versterken. Ze maakt inzichten praktisch en geeft handvatten voor effectieve communicatie, inclusief scherpe inzichten en strategieën voor belangenbehartiging en afweging. Deze elementen vormen de kern van Ilona Eichhorn’s bijdrage aan leiderschapsontwikkeling, doeltreffende communicatie en professionele groei. Hiermee biedt ze waardevolle ondersteuning voor individuen die streven naar verbetering in hun leiderschapstraject.

Wat betekent leiderschap voor jou?

“Leiderschap is een dynamische reis, waar situationele lenigheid essentieel is. Iedere situatie vraagt andere vaardigheden. Flexibiliteit maakt leiders wendbaar in uitdagende situaties. Grote prestaties worden zelden alleen bereikt, en leiders dienen als verbindende schakels tussen visie en realiteit. Communicatie fungeert als een brug, van kwetsbaar papier naar duurzame werkelijkheid. Leiders beheersen de kunst om te luisteren, te begrijpen en te inspireren. Het pad van leiderschap is een voortdurende zoektocht naar harmonie in veelheid, gedreven door het begrip dat duurzame resultaten bereikt worden als diversiteit wordt omarmd.”

In welk Avicenna programma kom je Ilona tegen?

Leergang voor Toezichthouders & Commissarissen

Leergang voor Bestuurders

Publicatie van Ilona

C0-auteur van “Jacht op de vergadertijger”  (2009. SDU)