Over drs. Elizabeth Ebbink

Elizabeth Ebbink is stemtrainer, psycholoog en operazangeres. Als sopraan heeft ze tien jaar gezongen bij De Nederlandse Opera, en als solist werkte ze mee aan velerlei concerten en vrije producties. Sinds twintig jaar werkt ze als spreekstem trainer waarbij ze de magie van de stem in het dagelijks leven bruikbaar maakt. Het overbrengen van grenzen, inspiratie en warmte. Daarvoor schept ze een sfeer van moed en vertrouwen, waarin het een avontuur wordt om nieuwe stappen uit te proberen.

Ze treedt veelvuldig op voor Avicenna, waarbij ze deelnemers de ruimte biedt om de soms onvermoede mogelijkheden van hun eigen stemgeluid te ontdekken. Hierbij gaat het over stemtechniek, maar vooral ook over wat je stem teweeg kan brengen bij jezelf en bij je luisteraars. Haar sessies worden tegelijkertijd als indrukwekkend en praktisch ervaren.  Elizabeth’s nieuwste boek is ‘Ligt het aan je stem?’ (2022).

drs. Elizabeth Ebbink - Avicenna Academie voor Leiderschap

Thema’s en expertises van Elizabeth

Stemgebruik, dat is waarover Elizabeth haar sessies voor Avicenna verzorgt. Samen met deelnemers gaat ze aan de slag om de kracht en de magie van hun eigen stemgeluid te ontdekken. Hierbij gaat het niet alleen over die stemtechniek, maar vooral ook over wat je stem teweeg kan brengen bij jezelf en bij je luisteraars. Je gaat ervaren hoe veel mogelijkheden je hebt, en wat je daarmee kunt bereiken. Daarbij hoort ook dat je gaat merken wat je niet gebruikt en waarom niet. Het gaat dan vaak over gewoontes en opvattingen over hoe het hoort, of hoe het zou moeten zijn. Maar ook over emoties, geheime wensen en ook over spiritualiteit. Je stem vinden is een belangrijke stap in het daadwerkelijk realiseren van je betekenis in de wereld.

Welke leiderschapskwaliteiten spreken jou aan?

“In leiderschap trekt mij aan dat een leider snel kan schakelen tussen verschillende rollen. Soms zal het nodig zijn om contact te versterken, respect te tonen voor de emotionele toestand waarin de gespreksgenoten zich bevinden. Dan is het belangrijk dat de stem kan imiteren. Soms is juist richting geven, regisseren van belang. Dan is het mooi dat een stem grenzen kan aangeven door scherpte, kan inspireren met warmte en diepte, en kan beïnvloeden door hoogte en laagte. De leider heeft een dienende functie, om de anderen van hun plek mee te nemen, maar de leider heeft ook zijn of haar eigen vitaliteit, vrolijkheid en gedrevenheid. De stem moet zeker ruimte bieden voor deze persoonlijke kracht, macht en zingeving”.

In welke Avicenna programma’s kom je Elizabeth tegen?

Avicenna Leergang

Leiderschap Practicum Utrecht

Tevens is het mogelijk Elizabeth in te zetten op specifieke thema’s in onze incompany trajecten en is ze inzetbaar als Meaningful Matters coach op diverse persoonlijke vraagstukken die te maken hebben met stemgebruik in jouw leiderschap.

Stemtips

Vind je je stem niet mooi genoeg? Wil je weten hoe je verbindt met je stem of hoe je juist grenzen stelt? Wil je weten wat het effect is van zacht spreken? Of van snel spreken? En kun je niet wachten om met Elizabeth aan de slag te gaan in één van de Avicenna Leergangen of coachtrajecten? Bekijk dan eens een paar van haar stemvlogs.