Waardegedreven Leiderschap

Opleiding voor (ervaren) leiders op zoek naar inspiratie

Heb jij als leider de nodige leiderschapservaring en -kwaliteiten in huis, maar heb je de professionele ambitie om je te laten inspireren en om samen met gelijkgestemden opnieuw te reflecteren op jullie functioneren als leider?  Wil jij je de kunst van inspirerend leiderschap eigen maken? Dan is de Leergang Waardegedreven Leiderschap – Module Brugge van Avicenna Academie voor Leiderschap iets voor jou. Tijdens deze Leergang kijken we naar welke bronnen van inspiratie en zingeving er zijn. Wat zijn de onderliggende (en verbindende) kernwaarden? En hoe kunnen wij ze vertalen naar ons eigen leiderschap?

Wat bieden wij:

 • Verdiepende leerervaring;
 • Een must voor iedere leider;
 • Opleiding van 4 dagen in de inspirerende stad Brugge;
 • Inspirerende sprekers/docenten op gebied van leiderschap, waaronder:
  – Prof. Wil Derkse
  – Schrijver Kader Abdolah
  – Drs. Johan Bouwmeester
  – Dr. Moïra Müller
  – Vm. Voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy
 • Optioneel verdiepende coaching op maat.

Kortom, deze leergang biedt jou de unieke kans om je eigen leiderschap verder te ontdekken en te ontwikkelen aan de hand van waardevolle inzichten uit diverse bronnen binnen en buiten Europa.

“Wie anderen wil inspireren, moet zelf geïnspireerd zijn”

Europa heeft een rijke traditie in inspirerend leiderschap, niet in het minst door assimilatie van invloeden vanuit vele andere culturen. In deze leergang ontmoet je topsprekers (op foto: Schrijver Kader Abdolah). Deze leiders zijn befaamd, maar bovenal mensen van vlees en bloed die jou in alle openheid deelgenoot maken van hun twijfel, fascinatie en eigen zoektocht naar leiderschap. Je gaat over de aangereikte inzichten in gesprek met ervaren deelnemers, die vanuit de rol als bestuurder, ondernemer, changemaker en/of pionier met elkaar diepgaand de dialoog aangaan en reflecteren over hun eigen zoektocht in het benodigd persoonlijk leiderschap in dit paradoxaal tijdsgewricht.

Inspiratiebronnen
Sta met andere ervaren leiders stil bij de zingeving in jouw werk. In deze leergang krijg je fundamentele perspectieven aangereikt uit een diversiteit van Europese inspiratiebronnen en bronnen van buiten Europa. Bronnen die ons een breder perspectief en tegelijkertijd ijkpunten aanreiken om als leider in deze paradoxale tijd de complexe uitdagingen in de samenleving aan te gaan. Je krijgt inzicht in de effectiviteit van ‘soft power’ (inlevingsvermogen, reflectie, luister- vaardigheid) en het leiden vanuit waarden.

 

Nieuw perspectief voor doordacht daadkrachtig leiderschap

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en effectief leiderschap binnen hun organisatie weten te creëren.

Al 20 jaar leiden we leiders op en voorzien we ze van een nieuw perspectief om doordacht daadkrachtig leiderschap te ontwikkelen. Leiders die nationaal en internationaal het verschil maken voor hun organisatie en de samenleving.