MODULE BRUGGE

Waardegedreven leiderschap

MODULE BRUGGE

Waardegedreven leiderschap

“Wie anderen wil inspireren, moet zelf geïnspireerd zijn”.

Europa heeft een rijke traditie in leiderschap, niet in het minst door assimilatie van invloeden vanuit vele andere culturen. Je ontmoet in deze leergang topsprekers op een inspirerende plek waar grote leiderschapsvraagstukken aan de orde van de dag zijn. Deze leiders zijn befaamd, maar bovenal mensen van vlees en bloed die jou in alle openheid deelgenoot maken van hun twijfel, fascinatie en eigen zoektocht naar leiderschap. Je gaat over de aangereikte inzichten diepgaand de dialoog aan met de andere ervaren deelnemers. Vanuit jullie verschillende rollen als bestuurder, ondernemer, toezichthouder en/of changemaker reflecteren jullie over je eigen zoektocht naar het benodigd persoonlijk leiderschap in dit paradoxaal tijdsgewricht.

Inspiratiebronnen
Sta met andere ervaren leiders stil bij de zingeving in jouw werk. In deze leergang krijg je fundamentele perspectieven aangereikt uit een diversiteit van Europese inspiratiebronnen en bronnen van buiten Europa. Bronnen die ons een breder perspectief en tegelijkertijd ijkpunten aanreiken om als leider jouw unieke eigen leiderschap verder te laten ontwikkelen en daarmee,  in deze paradoxale tijd, de complexe uitdagingen in de samenleving aan te gaan. Je krijgt inzicht in de effectiviteit van ‘soft power’ (inlevingsvermogen, reflectie, luister- vaardigheid) en het leiden vanuit waarden.

Het programma stimuleert de onderlinge interactie en verbinding tussen deelnemers. Mede om die reden hanteren wij een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers.

 

Modules Bekijk programma

  • Module Brugge: Waardegedreven leiderschap

Doelgroep

Ondernemers, bestuurders, directeuren, managers en topprofessionals die in deze leergang participeren zijn leiders die de nodige leiderschapservaring en -kwaliteiten in huis hebben. Zij participeren in deze leergang aangezien zij de professionele ambitie hebben zich te laten inspireren en samen met gelijkgestemden opnieuw willen reflecteren op hun functioneren als leider.


Kosten

€ 4.375,-

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.


Optioneel: verdiepende coaching.

Verdiep je leerervaringen en vertaal ze optimaal naar jouw eigen werkcontext met persoonlijke coaching op maat.
€ 1.050,- voor 3 coachsessies. Exclusief accommodatiekosten van € 105,- en btw.
Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?

Module Brugge: Waardegedreven leiderschap

Brugge: voorjaar 2025

Deze module, in de prachtige setting van de oude binnenstad van Brugge, de stad waar Europese topambtenaren worden opgeleid, biedt je inzicht in de rijkdom van de Europese diversiteit, als inspiratiebron voor je eigen leiderschap. Welke traditionele Europese bronnen van inspiratie en zingeving zijn er? Wat zijn de onderliggende (en verbindende) kernwaarden? En hoe kunnen wij ze vertalen naar ons eigen leiderschap?

Onze locatie in Brugge is de St. Andriesabdij. Een keur aan inspirerende docenten met veel levenservaring verzorgen deze module, die bij deelnemers door de jaren heen veel verdieping heeft gebracht. Je hebt diepgaande ontmoetingen met onder andere prof. Wil Derkse, die het belang van de oeroude regels van Benedictus voor huidig leiderschap benadrukt. Schrijver Kader Abdolah gaat dieper in op de kracht van eigenwaarde, Ria Weyens op bronnen voor jouw leiderschap. Waar sta jij zelf voor en hoe kun je dat aanwenden in je leiderschap?  Drs. Johan Bouwmeester spreekt over waardegedreven leiderschap, en dr. Moïra Müller vertaalt de mythen van de Griekse Oudheid naar deze tijd. En voormalig Voorzitter van de Europese Raad, Herman van Rompuy, deelt zijn ervaringen en zijn bronnen voor inspiratie als leider in de dynamische context op mondiaal niveau, waarbinnen hij jarenlang zijn bijdrage leverde aan het Europa van morgen.

De module start op woensdag in Brugge, maar je overnacht hier al op dinsdagavond. 

In deze leergang ontmoet je vermaarde topdocenten. Uiteraard is het mogelijk dat in een specifieke editie niet alle hieronder genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma.

Kader Abdolah

schrijver

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

Moïra Müller

filosofe

drs. Johan Bouwmeester

waardegedreven leiderschap

prof. Wil Derkse

leiderschapexpert

Herman van Rompuy

vm. voorzitter van de Europese Raad
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Margaret Donga - Avicenna Academie voor Leiderschap

Margaret Donga

vestigingsmanager Belastingtelefoon

“De leergang heeft mij zowel intellectueel als persoonlijk verrijkt. Bijzonder boeiende docenten, ongekende ervaringen die mij misschien nog wel het meeste hebben geleerd. Leiderschap begint en eindigt bij authentiek zijn en authenticiteit van anderen respecteren en waarderen. Dankbaar dat ik er deelgenoot van mocht zijn.“

drs. Maria Molenaar - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Maria Molenaar

bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam

“Interessante, bijzondere mensen ontmoet, inspiratie en energie opgedaan. Het is echt een mooie leergang die je als mens dieper in jezelf laat kijken en naar je relatie met de mensen om je heen. Een open mind is nodig en die wordt opnieuw gevoed door de bijzondere ontmoetingen.”

Paul Hol

Chief Executive Officer Form International

“De module Brugge is een  veelzijdig programma, waarin vanuit vertrouwen en veiligheid waardevolle kennis en ervaringen worden gedeeld. Er is een grote diversiteit aan gastsprekers en docenten, die elk hun eigen inzichten vanuit hun eigen invalshoek aan ons meegaven. Deze verhalen raakten me en hebben me veel gebracht. Door mijn deelname heb ik een andere kant van mezelf kunnen ontdekken, die ik nu volop inzet in mijn manier van leidinggeven en het samenwerken met mijn collega’s.”

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de module Brugge is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Inschrijven

Het deelnamebedrag voor de module Brugge is € 4.375,- per module. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten, Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor de module Brugge zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

  • Persoonsgegevens

  • Berichtgegevens