Leergang voor Toezichthouders en Commissarissen

Authentiek en effectief toezichthouden in een diverse wereld

Welkom bij onze Leergang voor Toezichthouders en Commissarissen,  een speciaal ontworpen opleiding voor raad van toezicht en raad van commissarissen, voor leiders die willen uitblinken in een snel veranderende wereld. Toezichthouden gaat verder dan enkel inhoudelijke aspecten; het vereist ook inzicht in gedragsmatige nuances. In een tijd waarin raden van commissarissen en toezicht steeds diverser worden, qua leeftijd, gender, culturele achtergrond, deelnemers met achtergrond in de profit en de not-for-profit sector en uiteraard ook verschillende persoonlijkheden, is het essentieel om te leren hoe je authentiek en effectief kunt blijven opereren.

Bekijk hier een impressie, waaronder ervaringen van deelnemers:

Wat bieden wij

 • Een must voor aspirant toezichthouders;
 • Opleiding van 9 dagen, met een looptijd van ca. 10 maanden, waaronder:
  – simulatie boardroom dynamics
  – disc analyse, inclusief individueel terugkoppelingsgesprek
 • Een integrale benadering van toezicht houden, waarin inhoud en gedrag in balans zijn;
 • Diepgaande kennisoverdracht door experts en praktijkmensen, waaronder:
  – drs. Puck Dinjens
  – drs. Steven de Waal
  – Diana Monissen
  – Marianne Luyer CMC
  – mr. Marius Buiting
 • Een omgeving voor reflectie en feedback om je vaardigheden aan te scherpen;
 • Een diverse groep gelijkgestemde aspirant toezichthouders om mee samen te werken;
 • Optioneel verdiepende coaching op maat.

Bereid je voor om je toezichtskwaliteiten naar een hoger niveau te tillen en jezelf te onderscheiden in de wereld van divers en effectief toezichthouden. Meld je aan voor onze leergang en word onderdeel van de toekomst van toezicht.

 Ontdek de Kracht van Diversiteit in Toezicht

Ervaringen

Femke Intven
Internist-Intensivist at Dept. of Intensive Care Medicine, Catharina Hospital, Eindhoven.

“Ik heb met buitengewoon veel interesse en plezier deelgenomen aan de modules van de Leergang voor Toezichthouders en Commissarissen van Avicenna. Dat had te maken met de goede en gevarieerde gastsprekers met elk een eigen relevantie, een zeer prettige en kundige moderator, Jorrit Jorritsma en geweldige mededeelnemers, die inspireerden en met wie ik veel heb geleerd en evenveel heb gelachen. Ik kijk goed gefoerageerd uit naar de volgende stap.
Dank aan allen!”

Marc Boits
CEO Executive board Heuschen &Schrouff Oriental Food

“De leergang was zeer interessant omdat het een hele andere invalshoek geeft naar diverse soorten organisaties. Het leerde me vanuit meer afstand en vanuit een andere rol te kijken naar heel andere organisaties dan die ikzelf vanuit mijn ervaring ken. Ik heb een volstrekt nieuw beeld gekregen op de rol van een RvC op basis van mijn eerdere eigen ervaringen met RvC’s als bestuurder. Bijvoorbeeld het zoeken van diepgang, hoe je dat doet zonder dat je op de stoel van de bestuurder gaat zitten. Het leert je ook hoe je als bestuurder naar de RvC moet kijken en andersom en als absolute bijvangst ook naar mijn eigen leadershipteam.”

Diversiteit in Perspectieven

In een steeds diverser wordende zakelijke omgeving is het van vitaal belang om verschillende perspectieven te begrijpen. Je zult deelnemen aan een multidisciplinair team van uitstekende, speciaal geselecteerde aspirant toezichthouders. Samen zullen jullie nieuwe inzichten en perspectieven ontdekken die je horizon verbreden.

Deelname aan het Programma

Na een persoonlijke intake, gebaseerd op motivatie, academische achtergrond en persoonlijkheid, zorgen we voor een optimale groeiomgeving.

Nieuw perspectief voor doordacht daadkrachtig leiderschap

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en effectief leiderschap binnen hun organisatie weten te creëren.

Al 20 jaar leiden we leiders op en voorzien we ze van een nieuw perspectief om doordacht daadkrachtig leiderschap te ontwikkelen. Leiders die nationaal en internationaal het verschil maken voor hun organisatie en de samenleving.