Welke vorm van leiderschap past bij jou?

Opleiding Leiderschap Practicum: jouw leiderschapsgedrag, daar draait het om

Ben jij leidinggevende en op zoek naar welke vorm van leiderschap het best bij jou past? Kijk dan eens naar de opleiding Leiderschap Practicum van Avicenna. Naast de boodschap die je wil overbrengen (dus dat wat je zegt), is ook de manier waarop je het zegt (stemgebruik) en hoe je daarbij non-verbaal communiceert (houding), belangrijk voor de impact die jij maakt als leider. Jouw leiderschapsgedrag, daar draait het om. Wat maakt jou als leider uniek? Welk gedrag en welke vormen van effectief leiderschap passen bij jou? Voel jij je prettig bij mensgericht leiderschap, authentiek leiderschap, zichtbaar leiderschap, transformationeel leiderschap of een geheel andere stijl?

In onze opleiding Leiderschap Practicum helpen we jou te ontdekken welke vorm van leiderschap het beste bij jou past en werken we aan je presentatievaardigheden en zeggingskracht. We onderzoeken met elkaar wat nieuw leiderschap inhoudt. Je gaat jouw leiderschap ontwikkelen onder de bezielende leiding van topacteurs, performers en wetenschappers. Mensen die hebben gedaan wat jij kunt doen: je laten raken zodat je ook anderen kunt raken, jezelf uitdagen om maximale impact te creëren, je presentatievaardigheid optimaliseren, nieuwe aspecten van jezelf ontdekken en daar een passend leiderschapsgedrag aan te koppelen.

In verschillende modules, los van elkaar te volgen EN aanvullend aan elkaar, nemen experts in het vakgebied je in wisselende samenstelling mee op een impactvolle reis die je niet snel zult vergeten. We hebben een Practicum programma op de Toneelacademie in Maastricht, op Landgoed De Paltz (van Herman van Veen), in Utrecht/Soest en een editie op Terschelling.

Wat bieden wij:

 • Verdiepende en inspirerende leerervaring;
 • Een must voor iedere leider;
 • Opleiding van 3 verschillende 6-daagse edities (los van elkaar én aanvullend aan elkaar te volgen);
 • Inspirerende ontmoetingen met  jong talent, gerenommeerde trainers, performers en docenten als:
  – Pierre Bokma
  – Herman van Veen
  – Julika Marijn
  – Ottolien Boeschoten
  – Diederik van Vleuten
  – Ingrid Wender
  – drs. Elizabeth Ebbink
 • Optioneel verdiepende coaching op maat.

Dit zegt een voormalig deelnemer over Leiderschap Practicum:

““De week in op de Toneelacademie in Maastricht heeft mij enorm veel gebracht. Vergelijk het met het onderhoud aan een machine. Deeltje voor deeltje worden onderdelen van je persoonlijkheid geanalyseerd, bijgeslepen en met zorg weer teruggeplaatst. En dit allemaal op een professionele, maar soms ook op een luchtige wijze. Ik ben me veel bewuster van de wijze waarop ik leiderschap overbreng als ik voor een groep sta en betrap me er zelf op dat ik er meer van geniet dan in het verleden. Kortom: Een aanrader als je durft!”

Bert Moormann, Directeur – Bestuurder Domesta

Leiderschapsopleiding Avicenna Academie voor Leiderschap

Wil jij jouw persoonlijke leerdoelen met betrekking tot effectief leiderschap verwezenlijken? Ben je hiervoor op zoek naar een leiderschapsopleiding, opleiding leidinggevende of leiderschapscursus? Dan kan Avicenna leiderschap Academie je helpen! Avicenna organiseert nationale en internationale (open) leiderschapsleergangen, themadagen, maatwerkprogramma’s voor organisaties en persoonlijke coachtrajecten voor individuele (aankomende) bestuurders die als doel hebben: effectief leidinggeven. Daarnaast is Avicenna regiepartner van verenigingen voor toezichthouders/commissarissen.

Inmiddels heeft Avicenna meer dan 10.000 bestuurders, ondernemers, toezichthouders en commissarissen, directeuren, managers en professionals opgeleid: de top van de Nederlandse Rijksoverheid, talentvolle jonge managers van internetbedrijf Wehkamp, de aankomende top van de G4 steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht), hoogleraren en bedrijfsleiders van academische ziekenhuizen, bestuurlijk talent uit de agrifood sector, bestuurders van zorgorganisaties, woningcorporaties en onderwijsinstellingen e.a. maatschappelijke organisaties, etc. Avicenna is tevens regiepartner van diverse academies voor toezichthouders en commissarissen, waaronder de NVTZ Academie (zorg en welzijn), de VTOI-NVTK Academie (onderwijs en kinderopvang) en de VTW Academie (woningcorporaties).

 

Nieuw perspectief voor doordacht daadkrachtig leiderschap

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en leiderschap binnen hun organisatie weten te creëren.

Al 20 jaar leiden we leiders op en voorzien we ze van een nieuw perspectief om doordacht daadkrachtig leiderschap te ontwikkelen. Leiders die nationaal en internationaal het verschil maken voor hun organisatie en de samenleving.