Doordacht daadkrachtig leiderschap

Heb je onze advertentie ‘(Her)beleef Avicenna’ gezien in de NRC?

Avicenna organiseert een aantal keer per jaar Inspiratiesessies. Of je nu wilt kennismaken met Avicenna, of ons al kent van eerder gevolgde leergangen: onze inspiratiesessies vormen de perfecte manier om (weer) eens met een frisse blik naar leiderschap te kijken. Tijdens de boeiende sessies staat een actueel thema op het gebied van leiderschap centraal en ga je in gesprek met een gerenommeerd leiderschapsexpert en andere leiders; gelijkgestemden èn andersgestemden.

Sahand Sahebdivani
‘Storytelling’

Datum: 2 oktober 2023

Storytelling is de oervorm waarin verhalen werden verteld. Ook in deze tijd is storytelling nog actueel. Tijdens deze inspirerende avond zuigen we vaardigheden op waar iedereen wat aan heeft.

Katja Staartjes
‘Bergen verzetten’

Datum: 27 november 2023

Bergbeklimmer Katja Staartjes neemt je met adembenemende beelden en ervaringen mee op expeditie en trekt de parallellen naar het dagelijks leven en werk.

Madhu Mathoera
‘Inclusief Leiderschap’

Datum: 5 februari 2024

Tijdens deze inspiratiesessie staan we stil bij de rol van leiderschap in een inclusieve organisatie. Je krijgt concrete inzichten die je direct kan toepassen in de praktijk.

René Cuperus
‘Hoe om te gaan met Afgehaakt Nederland?’

Datum: 8 april 2024

Onze tijd van grote transities wordt geplaagd door wantrouwen, maatschappelijk onbehagen en polarisatie. ‘Hoe houden we de boel bij elkaar’?

Laat je inspireren, wissel ervaringen uit en ontdek nieuwe perspectieven!

Ervaringen van deelnemers

Ruud Bakker
Gemeentesecretaris – Algemeen directeur Gemeente Gouda

“Geïnspireerd raken en inspiratie doorgeven. Het afgelopen jaar heb ik een aantal inspiratiesessies bezocht en iedere keer nam ik een talentvolle leidinggevende uit mijn organisatie mee. Even loskomen van de waan van de dag, nieuwe inzichten opdoen, tijd hebben om met mijn talenten in gesprek te zijn over leiderschap en daarnaast ook mijn netwerk verbreden. Kortom, voor mij zeer waardevol. Twee van mijn collega’s waren zo geïnspireerd dat zij een leergang bij Avicenna zijn gestart.”


Erna Winters

Directeur/bestuurder ABC Huis

“Net als bij de Avicenna Leergang is het een genot om met leiders van diverse achtergronden samen te komen en te spreken over verschillende maatschappelijke thema’s en leiderschapsvragen. Door de combinatie van boeiende sprekers en het gevarieerde gezelschap ontstaat er een inspirerende sfeer waarin iedereen ruimte geeft en krijgt om ideeën uit te wisselen. Je gaat geïnspireerd, soms met antwoorden of met vragen, terug naar je eigen situatie.”

Nieuw perspectief voor doordacht daadkrachtig leiderschap

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en leiderschap binnen hun organisatie én in de samenleving weten te creëren.

Al 19 jaar biedt Avicenna de leiders van vandaag en morgen inzichtgevende en impactvolle leergangen, waar reflectie en actie elkaar versterken.

Meer over Avicenna Academie voor Leiderschap

Jouw persoonlijke leiderschapsontwikkeling en leiderschapsvorming. Daar draait het om in ons aanbod van leiderschapsprogramma’s en opleidingen. We stellen je in staat de inspirerende inzichten die je bij ons opdoet te verbinden aan je eigen leiderschapsgedrag. Zodat je ook anderen, binnen je organisatie en in de samenleving, weet te inspireren tot leiderschap, waardoor ook zij hun eigen leiderschap tot ontwikkeling kunnen brengen. In iedere leergang, opleiding of programma zorgen we voor fascinerende ontmoetingen met topexperts van gerenommeerde universiteiten, MasterClasses met ervaren practitioners en best persons met aansprekende praktijkcases uit de samenleving. Zij vertellen onder meer over hun leiderschapsontwikkeling, hun best practices en hun heilig vuur én ze delen graag hun verwonderen en perspectieven met je. Leiderschapsontwikkeling staat centraal in onze opleidingen, leergangen en maatwerk ontwikkeltrajecten.