LEIDERSCHAP PRACTICUM
EDITIE 'TERSCHELLING'

Jouw leiderschap versterken vanuit presentatiekracht

LEIDERSCHAP PRACTICUM
EDITIE 'TERSCHELLING'

19 mei 2025

“Jouw leiderschap versterken vanuit Presentie- én Presentatiekracht”

In dit 6-daags Leiderschap Practicum editie Terschelling is er volop aandacht voor authenticiteit, bewustwording, lichaamstaal, presentie- en presentatiekracht.

Masterclasses met gerenommeerde acteurs en performers zoals Julika Marijn (actrice, theatermaker, stem- & ademhalingsexpert), Ottolien Boeschoten (theater- en filmactrice, stemactrice en presentatiecoach) en Diederik van Vleuten (acteur, cabaretier, story-teller, musicus en schrijver) worden gecombineerd met ontmoetingen met bijzondere eilanders die je meenemen in hun eigen leiderschapservaringen en je inzichten en tools geven om authentiek jouw eigen stijl te vinden en te versterken. De masterclasses en ontmoetingen worden verbonden aan je eigen leervraag en ontwikkelpotentieel door dr. Monique Hammink (bewegingswetenschapper, psycholoog,  trainer en moderator van deze editie).

Het programma stimuleert de onderlinge interactie en verbinding tussen deelnemers. Mede om die reden hanteren wij een maximale groepsgrootte van 14 deelnemers.

19 mei 2025
  Nederlands

Modules Bekijk programma

  • Module 1: Presentie & Presentatie
  • Module 2: Verdiepingsdag

Doelgroep

Voor leiders, bestuurders, topprofessionals, adviseurs, ondernemers en (senior)managers met professionele ambities uit private en publieke organisaties, die niet alleen inhoudelijk en intellectueel willen leren, maar die vooral aan den lijve willen ervaren wat de impact van lichaamstaal en tone of voice is op je presentatie naar de buitenwereld toe.


Kosten

€ 5.490-

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.


Optioneel: verdiepende coaching

Verdiep je leerervaringen en vertaal ze optimaal naar jouw eigen werkcontext met persoonlijke coaching op maat.
€1.400,- voor 4 coachsessies. Exclusief accommodatiekosten van € 140,- en btw.
Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?

Module 1: Presentie & Presentatie

Terschelling: 19, 20, 21, 22 en 23 mei 2025

Tijdens de eerste module van dit Leiderschap Practicum ‘editie Terschelling’ leggen we een focus op authenticiteit, bewustwording, lichaamstaal, jouw presentiekracht en authentiek presenteren.

Module 2: Verdiepingsdag

Amersfoort: 18 september 2025

Tijdens de tweede module, op een locatie midden in het land, reflecteren we met elkaar op wat de leiderschapsweek heeft opgeleverd aan inzichten en ervaringen voor het eigen leiderschap. Bovendien gaan we aan de slag met een nieuwe docent om een verdere slag te maken in je presentatiekracht.

Omdat wij werken met zeer gerenommeerde acteurs, performers, trainers, docenten en moderatoren kan het zijn dat -bijvoorbeeld door een tourschema- in een editie niet alle onderstaand genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma. Mocht een specifieke naam voor jou van wezenlijk en onderscheidend belang zijn, vraag dan altijd even bij de intake of deze naam ook in deze editie aanwezig zal zijn.

Julika Marijn

actrice, theatermaker, stem- en ademhalingsexpert

Diederik van Vleuten

Acteur, cabaretier, story-teller, musicus en schrijver

Ottolien Boeschoten

theater- en filmactrice, stemactrice, presentatiecoach

Ontmoetingen met markante eilanders

met o.a. stem, verhaal, lichaamsbewustzijn

Maurice Vonk

acteur, trainer en docent
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Het deelnamebedrag voor het Leiderschap Practicum editie ‘Terschelling’ is € 5.490,-. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor het Leiderschap Practicum editie ‘Terschelling’ zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Hoe zorg je ervoor dat jouw persoonlijke leervraag optimaal beantwoord wordt tijdens je deelname? Hoe vertaal je de in de leergang opgedane nieuwe kennis, inspiratie en perspectieven naar jouw (werk)praktijk? En hoe borg je dit alles duurzaam in de hectiek van alle dag?

Sinds kort biedt Avicenna bij al haar leergangen de mogelijkheid om jouw leerervaringen te verdiepen en de vertaling naar jouw eigen werkcontext te optimaliseren en te borgen. Dat doen we met een aantal individuele coachgesprekken, waarmee je jouw deelname op persoonlijke wijze kunt uitbreiden.

Lees er meer over op onze speciale coachingspagina.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over dit Leiderschap Practicum? Je kunt contact opnemen met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je mag natuurlijk ook onderstaand formulier invullen. Marjo zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

  • Persoonsgegevens

  • Berichtgegevens