AVICENNA WORLDCLASS

Module Pretoria

AVICENNA WORLDCLASS

LEIDERSCHAP, EEN WERELD VAN VERSCHIL?

Je ontmoet in deze module vooraanstaande leiders die hun leiderschapsvraagstukken, met je delen. Zij bieden  geen absolute waarheden, succesverhalen of recepten, maar ze maken je deelgenoot van hun eigen dilemma’s, fascinaties en zoektocht naar leiderschap. Op een plek waar grote leiderschaps vraagstukken aan de orde van de dag zijn. Als ergens in de wereld een plek is waar je voelt, ziet en meemaakt dat een samenleving binnen de kortste keren kan verbeteren of verslechteren, dan is dat wel in Zuid-Afrika. Ofwel: leiderschap doet er toe!

  Engels

Modules Bekijk programma

 • Zuid-Afrikaanse module

Doelgroep

De leergang is bedoeld voor (top)managers, ondernemers, bestuurders en (senior) executives van ondernemingen en publieke organisaties. Deelnemers willen hun blikveld verruimen én tegelijkertijd investeren in de effectiviteit van hun persoonlijk leiderschap. Deelnemers zijn ervan overtuigd dat leiderschap niet zozeer op macht, als wel op gezag gebaseerd is.


Kosten

€ 9.995,-.

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?
Module Pretoria - Avicenna Academie voor Leiderschap

Zuid-Afrikaanse module

Pretoria: n.t.b.

Zuid-Afrika is een land met een traumatische geschiedenis dat een cruciale transformatie ondergaat. Hoe gaat het leiderschap om met de enorme raciale en economische tegenstellingen? Wat zijn de positieve aspecten van ‘tribaal leiderschap’ en wat zijn de bedreigingen? Blijft het land trouw aan Mandela’s principes of vervalt het in corruptie? In Johannesburg ontmoeten we toegewijde leiders die de spanningen proberen te overbruggen, verbindingen proberen te maken, corruptie proberen te bestrijden en die trachten een welvarende natie op te bouwen. De koppeling naar onze eigen samenleving is duidelijk te maken. In onze relatief welvarende samenleving kan het ook verkeren en vergt het oplettendheid.

In deze leergang ontmoet je vermaarde topdocenten. Uiteraard is het mogelijk dat in een specifieke editie niet alle hieronder genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma.

prof. Rex van Vuuren

academisch decaan van het St Augustine College in Johannesburg Zuid-Afrika

Mmusi Maimane

oppositieleider van de Democratische Alliantie

dr. Mulanda Jimmy Juma

Africa Peacebuilding Institute

dr. Salomon Joubert

vm. directeur van het Krugerpark

Mike Batley

fellow Ashoka
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Jan-Hein Jesse - Avicenna Academie voor Leiderschap

Jan-Hein Jesse

independent oil & gas expert / corporate finance Advisor bij Jesco

“De WorldClass is in één woord: fantastisch: ik heb veel nieuwe ervaringen en inzichten opgedaan.”

dr. Monique van Dijen - Avicenna Academie voor Leiderschap

dr. Monique van Dijen

partner EY

“Deze leergang gaat over de kern van leiderschap: over de elementaire krachten die mensen voortstuwen. Hoe kun je die krachten positief aanspreken en daardoor je organisatie tot bloei en groei brengen? Maar ook: hoe kun je malaise voorkomen door je medewerkers perspectief te bieden?”

ir. Hetty Linden - Avicenna Academie voor Leiderschap

ir. Hetty Linden

Overheidsmanager van het Jaar 2010, algemeen directeur GG&GD Gemeente Utrecht

“De WorldClass heeft mij veel gebracht. Ontmoetingen met leiders die in verschillende contexten doorslaggevend verschil maken en universitaire experts die inzicht en overzicht hebben van de bewegingen die in de wereld plaatsvinden. Samen met boeiende collega-cursisten vormt dit voor mij de ideale mix. Kortom: een aanrader!”

Meer informatie over inschrijven voor de Avicenna WorldClass is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Inschrijven

Het deelnamebedrag voor de Avicenna Worldclass module Pretoria is € 9.995-. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten, Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens deze module verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor de Avicenna Worldclass zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over deze leergang? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

Bekijk ook onze andere leergangen

 • INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

  Leiderschap in Europa

 • LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

  De kracht van innovatie en netwerken

 • AVICENNA LEERGANG

  Visie & Leiderschap

 • FUTURE LEADERS

  Ontwikkel je op tijd!

 • STRATEGIE MASTERCOURSE

  Strategisch leiderschap

 • LEERGANG VOOR TOEZICHTHOUDERS / COMMISSARISSEN

  Executive programma voor de aankomende toezichthouder

 • AL ONZE LEERGANGEN

  Overzichtspagina