De kracht van het woord

Schrap de ruis en kom tot de essentie!

De kracht van het woord

Schrap de ruis en kom tot de essentie!

Diederik van Vleuten is een meester in het gesproken en geschreven woord. Vanuit zijn jarenlange ervaring als theatermaker en tekstschrijver weet hij welke impact taal heeft op een publiek. Wat schrijf je, wat zeg je, hoe zeg je het en waarom? Hoe haal je de ruis weg uit je tekst zodat je boodschap glashelder overkomt? Hoe zorg je ervoor dat jouw publiek aan je lippen blijft hangen?

Bij het schrijven van een speech of het geven van een voordracht kan de taal, waarvan je het nu juist moet hebben, een behoorlijke hindernis zijn. Een tekst wordt zomaar een kluwen van woorden waarin het zoeken is naar de kern. Teveel details, gezochte metaforen, vaktaal die niemand begrijpt. Langdradigheid waar bondigheid beter was geweest. ‘Het spijt mij dat mijn speech aan de lange kant was. Het ontbrak me aan de tijd een korte speech te schrijven’ zei Winston Churchill ooit. En hij kon het weten!

Diederik helpt je graag jouw speech of visiestuk zo te formuleren dat jouw tekst daadwerkelijk landt bij je publiek en de impact heeft die jij wilt. Gepokt en gemazeld in de praktijk van theater, televisie en radio weet Diederik wat werkt en – minstens zo belangrijk- wat niet werkt. In zijn coachingssessies neemt hij jou daar graag in mee.

Naast het op een hoger plan brengen van jouw geschreven tekst kan Diederik als regisseur je helpen in je voorbereiding, zodat jouw woorden aankomen, raken en inspireren op het moment dat het erom gaat.

Over Diederik

Diederik van Vleuten (1961) is theatermaker, tekstschrijver, componist en presentator/ schrijver van documentaires. Zijn hele carrière – van cabaretier tot theatermaker en verteller/schrijver van historisch getinte verhalen- staat de taal bij hem centraal. Diederik: “Taal is ons krachtigste wapen. Maar niet iedereen is zich ervan bewust hoe je de taal maximaal kunt inzetten om te vertellen wat je op dat moment te vertellen hebt. Taal is een schatkist zonder bodem. Als ik lesgeef ga ik daarmee aan de slag: woorden, woordenschat, formuleren, de plaatsing van woorden binnen een zin en zinnen binnen een betoog. Maar ook het weglaten van woorden wanneer die niet nodig zijn. Het psychologische effect van taal. Het plezier van taal. De schoonheid ervan. Alles komt langs. Taal is een speeltuin zonder sluitingstijd. Samen de kracht ervan ontdekken en de taal blijvend tot een effectief instrument maken, dat is mijn inzet”.

 

Aanbod

Diederik werkt in persoonlijke coachingstrajecten met 5 sessies van ca. 1,5 uur. De inhoud van elk traject wordt op maat afgestemd met jou!


Doelgroep

Voor leiders, bestuurders, topprofessionals, adviseurs en seniormanagers uit private en publieke organisaties die de juiste woorden willen vinden om hun publiek te bereiken en te zorgen voor een blijvende impact.


Kosten

€ 1.750,-. (exclusief btw)
Anders dan bij onze open leergangen zijn coachtrajecten niet vrijgesteld van btw.

Bijkomende accommodatiekosten bij live bijeenkomsten: € 175,-. Bij coaching via ZOOM worden deze niet in rekening gebracht.

Locatie: in overleg