U bevindt zich hier: Home » “Het gaat om een combinatie van karakter en rendement”

“Het gaat om een combinatie van karakter en rendement”

Geplaatst op 1 augustus 2018

Steven de Waal over de kracht van de Strategie Mastercourse

Hoe kun je strategische inzichten verbinden aan concreet en consistent strategisch handelen? Daarover gaat het zesdaagse executive programma ‘Strategie Mastercourse’. Na vijf aaneengesloten dagen in Antwerpen, waarin strategievorming centraal staat, voeren de deelnemers in de eigen organisatie een eigen werkopdracht uit. Deze wordt op de laatste (terugkom)dag in Deventer besproken. Topstrateeg Steven de Waal behandelt op de derde dag het onderwerp ‘strategisch leiderschap’.

 

Steven, wat is je indruk van de deelnemers aan de Strategie Mastercourse?
“Vaak behoren de deelnemers tot de top van de organisatie/onderneming waarvoor ze werken. Ze zijn leergierig en graag bereid hun eigen frames nader te onderzoeken. Je kunt zeggen dat ze zoekend zijn en vragen hebben, maar tegelijk opereren vanuit een stevige positie en ervaring.”

 

Wat leer je er zelf van?
“Door intensief met de deelnemers in gesprek te gaan over hun strategische leiderschap, toets ik automatisch mijn eigen visie, ideeën en aanpak. Het is bijna een onderzoeksaanpak. Ik leer waar de praktijk van alledag nu staat. Dat is erg inspirerend.”

 

Wat zou je de deelnemers gunnen?
“Public value is zowel in de private als de publieke sector van groot belang. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is daarom steeds belangrijker geworden. Op de combinatie van karakter en rendement gedijt strategisch leiderschap het beste. Daarom gun ik de deelnemers dat ze hun leiderschap invullen vanuit het besef dat zij persoonlijk en namens hun organisaties een maatschappelijke betekenis hebben.”

 

Meer weten over de leergang Strategie Mastercourse?
Download dan onze brochure.