U bevindt zich hier: Home » Leiderschap Practicum editie Utrecht
Terug naar overzicht

Ervaringen Leiderschap Practicum editie Utrecht

Pim Rossen

Prinicpal bij Kearney

“Ik heb het voorrecht gehad om deel te nemen aan het inspirerend leiderschapsprogramma ‘Leiderschap Practicum editie Utrecht’, van Avicenna. In een kleine en diverse groep gingen we op ontdekkingstocht naar onze diepere zelf via drama en podiumkunsten. Een programma vol verhalen vertellen, dramalessen, gevoelens en empathie, emoties, improvisatie, stemtraining, verbeeldingskracht en persoonlijke verkenning. Dank aan het inspirerende docententeam. Nog meer lof aan mijn mededeelnemers. De meest diepgaande lessen komen alleen tot stand met openheid en kwetsbaarheid, door nieuwe dingen te proberen, fouten te maken en te ontdekken wat jouw gedrag diep van binnen drijft. Veel gelachen, een paar tranen en vele nieuwe ervaringen – een geweldige week!”

 

 

drs. Theo Schraven - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Theo Schraven

bestuursadviseur en docent

“Het nieuwe leren is ervaringsgericht leren. Dat is het Leiderschap Practicum in optima forma: niet praten, maar doen, ondergaan en integreren. En dat door topdocenten die met jouw leergroep je warm en respectvol gouden tips en feedback geven. Niet alleen gewoon nuttig maar ook een ervaring die je daarna meedraagt in je werk/leven. En die week is ook: veel genieten en lachen met jouw groep!”

Liesbeth Joosten - van der Veen - Avicenna Academie voor Leiderschap

Liesbeth Joosten-van der Veen

hoofd Legal Office, Ressortpakket Arnhem-Leeuwarden

“Vanaf het eerste moment van dit Practicum houden docenten en medecursisten je op een creatieve, verrassende en interactieve manier een spiegel voor. De centrale vraag “Wie ben ik, wat laat ik zien aan de ander en hoe ziet de ander mij?”, wordt belicht vanuit invalshoeken die in reguliere managementleergangen niet aan de orde komen. Vanaf het eerste moment uit je comfortzone om (nog) meer inzicht te krijgen in je persoonlijke leiderschapsstijl. Een Practicum dat mij in mijn hart heeft geraakt en erg bijzonder is om mee te maken. Een soort “De vloer op 2.0”, maar dan met jou in de hoofdrol”. Je moet maar durven…”