U bevindt zich hier: Home » Leiderschap Practicum editie Maastricht
Terug naar overzicht

Ervaringen Leiderschap Practicum editie Maastricht

Leiderschap Practicum Toneelacademie Maastricht - Avicenna Academie voor Leiderschap

Marc Spierings

Secretaris-directeur College voor Toetsen en Examens

“Aanrader! Ik heb het Leiderschap Practicum Maastricht gevolgd in 2017 en kan, zoveel jaar later, rustig stellen dat het een van de weinige trainingen is waaraan ik nog met enige regelmaat terugdenk doordat hij me werkelijk inspireerde. Een ervaring die je jezelf zou moeten willen gunnen!”

Dorian Swijtink

GZ-psychologe, ACT-trainer/ontwikkelaar en supervisor

“Ik heb geleerd dat je impact zoveel groter is als je weet hoe jij je ruimte inneemt, hoe je beweegt, hoe je spreekt, hoe je staat en bovenal: hoe je dicht bij jezelf durft te blijven. Het Leiderschap Practicum werkte voor mij als een spiegel om volledig in mijn eigen kracht te gaan staan en te spelen met de impact van de stilte die ligt tussen woorden.”

drs. Rozemarijn Dols - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Rozemarijn Dols

eigenaar Dols-Consult, moderator en docent

“Het was een unieke en rijke ervaring. Dit was de eerste keer en de lat is meteen hoog gelegd omdat het practicum door elke deelnemer als intensief en zeer waardevol is ervaren en dat geldt dus ook voor mij.”

Madelon de Wilde

directeur/gemeentesecretaris Haren

“Op een vernieuwende manier bezig geweest met mijn leiderschap, met behulp van acteurs, toneeldocenten, presentatietechnieken, improvisatie, stemgebruik en houding. En dat alles in een inspirerende omgeving. Een intensieve en waardevolle ervaring en voor herhaling vatbaar!”

drs. Paula Kolthoff

leiderschapstrainer bij Embodied Learning

“Dit unieke leiderschap practicum is in al zijn diversiteit een prachtige, evenwichtige eenheid. Ik heb genoten van de openhartige sfeer, de verschillende vormen van feedback, de vernieuwende werkvormen door aansprekende docenten, elk expert op hun vakgebied. Eén van de mooiste, verrassende en meest betekenisvolle leiderschapsprogramma’s die ik ooit heb gedaan.”

mr. Axel van Doorn

“Goede mondelinge communicatie is in mijn werk zeer belangrijk. Het Practicum heeft mij inzicht gegeven in de effectiviteit van mijn presentaties en hoe ik deze kan verbeteren. Alle aspecten van informatieoverdracht, overtuigen en inspireren worden behandeld. Omdat zowel lichaam als geest aan de orde komen is het een unieke ervaring.”

drs. Guido Derks

“Iedere manager zou zich af en toe een ontsnapping uit de waan van de dag moeten gunnen. Reflectie, creativiteit en wijsheid behoeven immers blijvend onderhoud. Het programma, de docenten, de locaties en de medecursisten hebben mij genoeg energie gegeven om weer eens een hele tijd met een frisse blik naar de zaken van alledag te kijken. Een spannende en leerzame ervaring en totaal anders dan de doorsnee managementcursussen.”

Robert Hellings - Avicenna Academie voor Leiderschap

Robert Hellings

veranderdirecteur pensioenen a.s.r. Nederland

“De Maastrichtse editie van het Leiderschap Practicum was zeer succesvol. Zeer goede docenten, een mooie open groep en een oprecht unieke ervaring! Iedereen was vol lof en het heeft ons allen veel gebracht.”

Bert Moormann - Avicenna Academie voor Leiderschap

Bert Moormann

directievoorzitter Domesta

“De week in op de Toneelacademie in Maastricht heeft mij enorm veel gebracht. Vergelijk het met het onderhoud aan een machine. Deeltje voor deeltje worden onderdelen van je persoonlijkheid geanalyseerd, bijgeslepen en met zorg weer teruggeplaatst. En dit allemaal op een professionele, maar soms ook op een luchtige wijze. Ik ben me veel bewuster van de wijze waarop ik leiderschap overbreng als ik voor een groep sta en betrap me er zelf op dat ik er meer van geniet dan in het verleden. Kortom: Een aanrader als je durft!”