U bevindt zich hier: Home » International Avicenna Course
Terug naar overzicht

Ervaringen International Avicenna Course

Luc Kenter

voorzitter raad van bestuur a.i. & executive coach, mentor en senior adviseur

Deze module heeft mijn verwachtingen ruim overtroffen! Vanuit vertrouwen en veiligheid zijn soms heel persoonlijke, maar ook zakelijk relevante thema’s besproken en uitgediept. Thema’s ook waarbij jijzelf in relatie tot je leider-zijn in mooie ontmoetingen met anderen en in een bijzondere omgeving verder kunt ontwikkelen.”

Paul Hol

Chief Executive Officer Form International

“De module Brugge is een  veelzijdig programma, waarin vanuit vertrouwen en veiligheid waardevolle kennis en ervaringen worden gedeeld. Er is een grote diversiteit aan gastsprekers en docenten, die elk hun eigen inzichten vanuit hun eigen invalshoek aan ons meegaven. Deze verhalen raakten me en hebben me veel gebracht. Door mijn deelname heb ik een andere kant van mezelf kunnen ontdekken, die ik nu volop inzet in mijn manier van leidinggeven en het samenwerken met mijn collega’s.”

drs. Maria Molenaar - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Maria Molenaar

bestuursvoorzitter Woonstad Rotterdam

“Interessante, bijzondere mensen ontmoet, inspiratie en energie opgedaan. Het is echt een mooie leergang die je als mens dieper in jezelf laat kijken en naar je relatie met de mensen om je heen. Een open mind is nodig en die wordt opnieuw gevoed door de bijzondere ontmoetingen.”

Margaret Donga - Avicenna Academie voor Leiderschap

Margaret Donga

vestigingsmanager Belastingtelefoon

“De leergang heeft mij zowel intellectueel als persoonlijk verrijkt. Bijzonder boeiende docenten, ongekende ervaringen die mij misschien nog wel het meeste hebben geleerd. Leiderschap begint en eindigt bij authentiek zijn en authenticiteit van anderen respecteren en waarderen. Dankbaar dat ik er deelgenoot van mocht zijn.“

ing. Daan Hoefsmit MBA - Avicenna Academie voor Leiderschap

ing. Daan Hoefsmid MBA

voorzitter Raad van Bestuur, CIZ Centrum Indicatiestelling Zorg

“De Avicenna-reis leverde een mooie verdieping op van mijn eigen ideeën en opvattingen. Ik heb geleerd om nog nieuwsgieriger feiten en meningen van mezelf en van anderen te onderzoeken voordat ik tot een opvatting kom.”

drs. Becker Awad MBA-H - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Becker Awad, MBA-H

oud-voorzitter Raad van Bestuur Surplus

“Mijn vlieguren in leiderschap namen toe. Een flinke dosis ervaring had ik al opgebouwd, maar ik wilde meer gaan sturen op ’relatie’ en opereren vanuit verschillende paradigma’s. Dankzij de cursussen van Avicenna, leerde ik om nieuwe en bijzondere benaderingswijzen te internaliseren. Dit gebeurde met veel aandacht voor reflectie en introspectie. Daarbij heeft Avicenna mij geholpen om mijn leiderschapsstijl te ontwikkelen tot een veelzijdig repertoire.”

drs. Michel Rovers - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Michel Rovers

directeur Strategie, Beleid en Kenniscentrum UWV

“De leergangen van Avicenna brengen je terug tot de kern waar het in wezen over gaat in leiderschap: “do the right thing” en houd daaraan vast (bijna ongeacht de consequenties). Vanuit zeer verschillende invalshoeken – de filosofische bespiegelingen in Brugge, de indrukwekkende levenshouding vanuit de Hindu-religie in Oxford, de American spirit in Yale – word je iedere keer weer teruggeworpen op deze kernvraag. Terug in het dagelijkse werkritme laten niet alleen de gesprekken met de docenten hun sporen achter, maar zeer zeker ook de interactie met de overige deelnemers. De ‘grondfilosofie’ van Avicenna tijdens de leergangen – een oprecht nieuwsgierige houding – zou voor iedereen het uitgangspunt moeten zijn in het dagelijkse werk.”

Marie-Antoinette Bäckes

zelfstandig bestuursadviseur / toezichthouder

“Nu, een jaar later, weet ik dat ik de ervaringen in deze leergang mij nog steeds beïnvloeden in de manier waarop ik leiding geef.”

Jack Thiadens - Avicenna Academie voor Leiderschap

Jack Thiadens

voorzitter Raad van Bestuur Antonius Zorggroep

“Een paar dagen reflectie in Brugge in een groep met voortreffelijke inleiders was uiterst waardevol om nieuwe inzichten op te doen en van elkaar te leren. Kan het iedereen aanbevelen!”

prof. Nilufer Göle

Sorbonne / MIT USA

“Very relevant for our times and indeed a contribution on a more constructive way to the contemporary challenges.”

drs. Edwin Lustermans - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Edwin Lustermans

vm. directeur Algemene Pensioen Groep

“Als leider leg je verbindingen tussen mensen. Die verbindingen slagen beter als er respect is voor ieders identiteit. Verbinding, identiteit en respect. Daar draait het volgens mij om en daar focust de leergang terecht op.”

Ilona Dulfer - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Ilona Dulfer-Kooijman

lid Raad van Bestuur ROC West-Brabant

“De International Avicenna Course heeft mij naast boeiende ontmoetingen, persoonlijk ook veel gebracht. De leergang heeft mij meer rust en evenwicht gegeven in mijn dagelijks werk. De combinatie van docenten van topkwaliteit met de indrukwekkende ambiances creëert een leergang die ik eenieder kan aanraden.”