U bevindt zich hier: Home » NIEUW: E-learning Code Goed Toezicht

NIEUW: E-learning Code Goed Toezicht

Geplaatst op 8 december 2021

NIEUW! E-learning rondom de 7 principes voor Goed Toezichthouden.

In 2020 is de Code ‘Goed Toezicht; IJken en Verrijken’ van de VTOI-NVTK verschenen, waarin 7 principes van goed toezicht worden benoemd: Legitimiteit en compliance,  Maatschappelijke verantwoordelijkheid, Integriteit, Transparantie en openheid, Interne en externe verbinding, Professionaliteit, professionalisering en lerend vermogen en Verantwoording.

Maar wat betekenen de principes voor jouw eigen praktijk als (aankomend) toezichthouder? Wat zijn achterliggende ideeën en hoe kun je er invulling aangeven in de weerbarstige praktijk van alle dag? Omdat principes pas betekenis krijgen door de beoefening in de praktijk en het leren met en van elkaar is door Avicenna een E-learning ontwikkeld waarin de 7 principes van de code verder worden verdiept en verkend. Iedere learning bevat een mix van theorie en casuïstiek en aanvullende vragen om de inhoud verder te verkennen en toe te spitsen op jouw eigen praktijk.

Bekijk de E-learning met uw hele Raad van Toezicht

Elk principe wordt uitgewerkt aan de hand van een online college, gevolgd door een Best Practice en een vraagstelling waar je met jouw collega’s uit onder andere de Raad van Toezicht of het bestuur kunt doorpraten. Wil je niet alle principes bekijken, maar slechts één of twee? Dat kan! De E-learnings zijn namelijk naar behoefte in iedere gewenste volgorde te bekijken, zowel individueel als met de gehele RvT.

Per Raad van Toezicht kunnen voor een bedrag van € 395 de e-learnings aangeschaft worden, te volgen door maximaal 5 leden van de RvT. Met één aankoop ontvangt u dus 5 toegangscodes tot de E-learning!

 

Bestel de E-learning hier.