Inspiratiesessie 8 april 2024 - Hoe om te gaan met Afgehaakt Nederland?

Door: René Cuperus

Hoe om te gaan met Afgehaakt Nederland?

Onze tijd van grote transities wordt geplaagd door wantrouwen, maatschappelijk onbehagen en polarisatie. In de veelbesproken Atlas van Afgehaakt Nederland worden de oorzaken en achtergronden hiervan geanalyseerd. In beeld komen de nieuwe scheidslijnen in onze samenleving tussen hoogopgeleiden en middelbaar opgeleiden, grote steden en regio, tussen toekomstoptimisme en toekomstpessimisme, populisme en elitisme.

Deze scheidslijnen lopen dwars door Bestuurlijk en Maatschappelijk Nederland heen. In al onze organisaties hebben we hiermee te maken.

Tijdens deze inspiratiesessie krijg je als deelnemer aansprekende analyses en inzichten aangereikt. Tevens voeren we de dialoog over ‘hoe we de boel bij elkaar houden’. En wat dit betekent voor het leiderschap gericht op samenhang, gedeelde waarden en toekomstperspectief.

Over René Cuperus

René Cuperus schreef, samen met Josse de Voogd, De Atlas van Afgehaakt Nederland (BZK/VNG). Hij is strategisch adviseur van gemeenten en departementen, was lange tijd Volkskrant-columnist. René treedt daarnaast met enige regelmaat op in Avicenna programma’s. Ook is hij als Europa-onderzoeker verbonden aan Internationaal Instituut Clingendael. Vanuit dien hoofde wordt René in meerdere Europese landen met regelmaat geraadpleegd met betrekking tot Europese ontwikkelingen en de duiding daarvan.

Praktische informatie

Wanneer: Maandag 8 april 2024
Waar: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort
Tijd: 17.00 uur – 20.00 uur


Kosten
:
Ben je alumnus? Kosten bedragen € 95,- per sessie (incl. btw), waarbij wij zorgen voor een lichte maaltijd tijdens de sessie. We bieden je eveneens de mogelijkheid om samen met een introducee deel te nemen. Kosten bedragen dan € 145,- per sessie (incl. btw en een lichte maaltijd).

Ben je geen alumnus? Kosten bedragen dan € 125,- per sessie (incl. btw), waarbij wij zorgen voor een lichte maaltijd tijdens de sessie. We bieden je eveneens de mogelijkheid om samen met een introducee deel te nemen. Kosten bedragen dan € 175,- per sessie (incl. btw en een lichte maaltijd).