U bevindt zich hier: Home » Amerikaans leiderschap onder de loep in de module Yale

Amerikaans leiderschap onder de loep in de module Yale

Geplaatst op 6 september 2018

Je kunt er niet omheen: Trump is een fenomeen in het Amerikaanse leiderschap. Uiteraard besteedt de American Leadership Course, die op 28 oktober 2018 op de campus van de Yale University van start gaat, ruim aandacht aan de opkomst van het Amerikaanse populisme. Prof. Beverly Gage, expert op het gebied van terrorisme en populisme, zal met name de emotionele relatie tussen Trump en zijn aanhangers onder de loep nemen.

In het verlengde daarvan ligt de sessie met prof. Nancy Lotz die met name Amerikaanse acteurs opleidt. Haar zeer interactieve bijdrage gaat over het ‘lezen’, begrijpen en uiten van de zes meest wezenlijke basisemoties (zoals ‘woede’ en ‘verdriet’). Hoe kun je (op een dieper niveau) verbinding maken met anderen?; of voorkomen dat je emoties met je op de loop gaan?

De American Leadership Course vindt plaats in Yale, het ‘power house’ van de Amerikaanse elite. Topdocenten als de geo-strateeg prof. Paul Kennedy, de business school-expert prof. Paul Bracken en de vermaarde sociaal-psycholoog prof. Kenneth Gergen verzorgen sessies.