Maak een wezenlijk verschil met je bestuursstijl

Opleiding bestuurlijk leiderschap voor bestuurders die op zoek zijn naar verdieping en inspiratie

Wil jij als bestuurder met eindverantwoordelijkheid een wezenlijk het verschil maken met je bestuursstijl. Of ben je een professional die de ambitie heeft als bestuurder een eindverantwoordelijke functie te vervullen in een (maatschappelijke) organisatie? En ben je daarom op zoek naar een opleiding voor ambitieuze bestuurders, waarin je leert bestuurlijk leiderschap te combineren met inspirerend leiderschap en natuurlijk leiderschap?

Dan is de Leergang voor Bestuurders van Avicenna Academie voor Leiderschap iets voor jou.

Het besturen van maatschappelijke organisaties vergt enorm veel stuurmanskunst. Als eindverantwoordelijke leid je de organisatie met ambitie, samen met anderen, naar een duurzame en betekenisvolle positie. De Leergang voor Bestuurders voorziet jou van de juiste handvatten hiervoor.

Wat bieden wij:

 • Verdiepende leerervaring;
 • Een must voor ambitieuze (toekomstige) bestuurders;
 • Opleiding van 5 2-daagse masterclasses;
 • Inspirerende sprekers/docenten op gebied van bestuurlijk leiderschap, waaronder:
  – Wil Derkse
  – Puck Dinjens
  – Diana Monissen
  – Monique Hammink
  – Julika Marijn
 • Optioneel verdiepende coaching op maat.

 

Het effectief functioneren van de bestuurder

De Raad van Bestuur (RvB) is het hoogste bestuursorgaan binnen een organisatie. Het geeft leiding aan een onderneming en ontwikkelt het strategisch beleid. De Raad van Toezicht ziet vervolgens weer toe op het bestuur en het beleid van de organisatie.

Uit vele wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat boardroom dynamics en het samenspel met andere actoren, zowel intern als extern, van cruciaal belang zijn voor het effectief functioneren van de bestuurder. Kennis en kunde op dit gebied wordt veelal versnipperd aangeboden in opleidingen. De Leergang voor Bestuurders van Avicenna Academie voor Leiderschap behandelt juist integraal het (leren) besturen van de dynamische context met als doel je bestuurlijke effectiviteit, voor jezelf, jouw team, de organisatie en de maatschappij, naar een niveau te brengen waar je (nog meer) het verschil kunt gaan maken. Een inspirerende en heel complete opleiding voor ambitieuze bestuurders dus.

Wat maakt jou een goede bestuurder?

“Om een GOEDE bestuurder van een organisatie/bedrijf te mogen zijn, is het als eerste belangrijk om jezelf goed te kennen. Waar liggen mijn kwaliteiten en talenten om verder uit te bouwen en wat zijn mijn ontwikkelpunten en donkere kanten? Wat drijft mij in de kern; wat is mijn roeping?

 Daarnaast tellen persoonskenmerken en competenties als: kennis van zaken, heldere en duidelijke visie, houden van mensen, gemakkelijk verbinding maken, nieuwsgierig zijn, goed luisteren/kijken/voelen, de goede vragen stellen, je oordeel uitstellen, kunnen reflecteren, humor, relativeringsvermogen, fysiek en mentaal FIT zijn, positieve grondhouding, integriteit en organisatie- en omgevingssensitiviteit. Al met al een ‘vracht’ aan bagage. Gelukkig helpt het leven ons om stap voor stap sterker te worden, zodat we de benodigde bagage kunnen vergaren, kunnen dragen en kunnen delen met anderen. Het leven als bestuurder is te bezien als een REIS. De kunst is om ervan te genieten en te leren: van jezelf en van je reisgenoten. Zodat je jezelf gaat ontwikkelen en groeit.”

Lidy Hartemink MHA, zeer ervaren bestuurder en moderator bij de Leergang voor Bestuurders

 

 

Avicenna Academie voor Leiderschap - Lidy Hartemink - coach

Nieuw perspectief voor doordacht daadkrachtig leiderschap

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en leiderschap binnen hun organisatie weten te creëren.

Al 18 jaar leiden we leiders op en voorzien we ze van een nieuw perspectief om doordacht daadkrachtig leiderschap te ontwikkelen. Leiders die nationaal en internationaal het verschil maken voor hun organisatie en de samenleving.