Opleiding voor transformerend leiderschap

Opleiding voor managers in de lerende en veranderende organisatie

Houd jij je als (lean) manager bezig met het bouwen van een zichzelf steeds verbeterende en lerende organisatie? En ben je op zoek naar een opleiding verandermanagement die meer omvat dan alleen procesverbeteringstools en -technieken? Dan is de Leergang Transformerend Leiderschap – Excellent verbeteren van organisaties  van Avicenna Academie voor Leiderschap in samenwerking met Bureau Tromp iets voor jou.

Een verandermanager of performance manager moet gefocust zijn op het managen van de verandering om zodoende het verbeteren te doen slagen. Dit vraagt om stuurmanskunst en de juiste mindset. Maar ook om het begrijpen van het ‘umfeld’ en het continu verbeteren van jezelf. Hoe krijg je mensen mee in de verandering? En welke vorm van effectief leiderschap past hierbij? Onze Leergang Transformerend Leiderschap  is een opleiding verandermanagement die antwoorden op deze vragen geeft en handvatten om jouw leiderschap skills verder te ontwikkelen.

Wat bieden wij:

 • Verdiepende leerervaring;
 • Een must voor operationele eindverantwoordelijken;
 • Opleiding verandermanagement in vier 2 daagse masterclasses en 1 dag practicum;
 • In samenwerking met Bureau Tromp expert Lean Six sigma trainingen;
 • Onder begeleiding van ervaren docenten, waaronder:
  – Wil Derkse
  – Diana Monissen
  – Monique Hammink
  – Julika Marijn
  – prof. dr. André Wierdsma
 • Optioneel verdiepende coaching op maat.

Een opleiding tot performance manager

Het bouwen van zichzelf steeds verbeterende en lerende organisatie vraagt veel van alle organisatieleden, maar in het bijzonder van de leidinggevenden. Lean managers en performance managers moeten gefocust zijn het verandermanagement om een geslaagde verbetering te realiseren. Dit vraagt om stuurmanskunst én een juiste mindset. Verbeteren van jezelf, kijken naar jou eigen voorbeeldgedrag als leider. Dit is misschien wel het belangrijkste element van een lerende organisatie: lerende verandermanagers. 

In deze unieke leergang staan daarom niet zozeer lean procesverbeteringstools en -technieken en feitelijke kenmerken van verandermanagement centraal, maar kijken we meer naar de kritieke enablers van verandering. Oftewel, de ‘zachte kant’ van veranderen. Onder meer strategisch leiderschap en executie hiervan, leiderschap, cultuur, waarden, authenticiteit en dan met name jouw eigen rol en leiderschap daarbinnen passeren de revue. Als deelnemer doe je dus belangrijke inzichten op in het vereiste lean leiderschapsgedrag dat zal helpen om organisatie & medewerkers te betrekken, op één lijn te brengen en te empoweren in een verbeteringsprogramma.

Organisaties transformeren toch continu?

Boudijn Driesen van Bureau Tromp, met wie Avicenna deze leergang heeft ontwikkeld, zegt daarover het volgende. “Nee, dat is niet zo, want veranderkunde gaat in de kern over vernieuwing op het niveau van missie, ambities en identiteit. Dat is niet iets waar een organisatie dagelijks mee bezig moet zijn. Het continu verbeteren is wel iets wat een lerende organisatie dagelijks zou moeten bewerkstelligen. Continu verbeteren leidt organisaties naar slimmer werken en dit zorgt voor een verbetering van prestaties en resultaten.

Continu verbeteren door slimmer te werken zie je als term en uitgedrukt als proces vaak voorkomen binnen organisaties. Niets nieuws dus. Veel directies zijn er kien op in tijden van crisis en economische tegenspoed de organisatie te kunnen laveren en bijsturen. Het is helder dat deze ‘interventies’ niet onder het predicaat ‘continu verbeteren’ vallen.

Organisaties die een cultuur van continu verbeteren (inclusief lean managers en performance managers) kennen, zijn echter veel beter bestand tegen de negatieve effecten van mindere tijden. Er is nu echt het momentum om als organisatie continu verbeteren in het DNA te verankeren. Er is enorme urgentie. En daar past deze leergang heel erg goed bij!”

Opleiding veranderkunde in samenwerking met Bureau Tromp

Bureau Tromp is dé Operational Excellence specialist in Nederland. Al meer dan 10 jaar helpen wij organisaties om slimmer te werken. Dit doen wij door het aanbieden van opleidingen en trainingen, consultancydienstverlening op het gebied van Operational Excellence en Interim- Procesmanagement. Inmiddels hebben wij al meer dan 15.000 deelnemers mogen opleiden tot Lean (Six Sigma) specialist en hebben wij vele organisaties geadviseerd over -en concreet geholpen met- organisatie- en procesverbeteringen.

Avicenna Academie voor Leiderschap - Lean Leadership - logo Bureau Tromp

Nieuw perspectief voor doordacht daadkrachtig leiderschap

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en leiderschap binnen hun organisatie weten te creëren.

Al 20 jaar leiden we leiders op en voorzien we ze van een nieuw perspectief om doordacht daadkrachtig leiderschap te ontwikkelen. Leiders die nationaal en internationaal het verschil maken voor hun organisatie en de samenleving.