Inspiratiesessie 10 juni 2024 - VR reflectiesessie Moreel Leiderschap

Onder begeleiding van: dr. Pieter Wijnsma

Moreel Leiderschap

In het hart van het indrukwekkende Nationaal Monument Kamp Amersfoort worden tijdens onze inspiratiesessie Moreel Leiderschap niet slechts woorden gesproken, maar worden thema’s als vooroordelen, rechtvaardigheid en verdraagzaamheid omgezet in een krachtige ervaring. Deze unieke setting, het ‘Laboratorium van goed en kwaad’, biedt deelnemers de mogelijkheid om diepgaand na te denken over morele dilemma’s in onze hedendaagse samenleving. Virtueel geleid door journalist en radio- en televisiepresentator Winfried Baijens, onder de titel ‘GOED OF FOUT’, dagen we je uit om te begrijpen dat niet alles eenduidig zwart of wit is.

VR Experience
In de intieme VR-ruimte ontstaat er niet alleen een individuele bewustwording van eigen gedrag maar ook een boeiend groepsgesprek, begeleid door de deskundige Pieter Wijnsma, dat inzicht geeft in hoe eenieder reageert, denkt en voelt. De kracht van deze ervaring ligt niet alleen in de confrontatie met dilemma’s, maar vooral in de gezamenlijke ontdekking van de diversiteit aan perspectieven en de mogelijkheid om elke dag bewust te kiezen voor het goede. Laat de reflectiesessie Moreel Leiderschap een blijvende inspiratiebron zijn voor positieve verandering in onze wereld. Doe mee en maak het verschil.

N.B.: er zijn slechts 12 plaatsen beschikbaar. Deze worden gereserveerd op volgorde van aanmelding.

Over Pieter Wijnsma

Dr. Pieter Wijnsma is netwerkpartner onder het label ‘Governance Support’ en ondersteunt toezichthouders en bestuurders bij vraagstukken in de boardroom. Hij promoveerde eind 2019 op een proefschrift over de ethiek van het besturen. Begin 2021 verscheen de handelseditie hiervan onder de titel ‘De Goede Bestuurder’. In 2020 verscheen eveneens, mede van zijn hand, een boek over gedwongen vertrek van bestuurders (‘Onvrijwillig’). Pieter heeft in het verleden een aantal functies als manager en bestuurder vervuld in de zorg. Sinds 2005 werkt hij als organisator, moderator en docent aan opleidingen voor medisch specialisten, hogere leidinggevenden, (zorg)bestuurders en toezichthouders. Hij coacht bestuurders, individueel of als team.

 

Praktische informatie

Wanneer: Maandag 10 juni 2024
Waar: Nationaal Monument Kamp Amersfoort (NMKA), Leusden
Tijd: 17.00 uur – 20.00 uur


Kosten
:
Ben je alumnus? Kosten bedragen € 95,- per sessie (incl. btw), waarbij wij zorgen voor een lichte maaltijd tijdens de sessie. We bieden je eveneens de mogelijkheid om samen met een introducee deel te nemen. Kosten bedragen dan € 145,- per sessie (incl. btw en een lichte maaltijd).

Ben je geen alumnus? Kosten bedragen dan € 125,- per sessie (incl. btw), waarbij wij zorgen voor een lichte maaltijd tijdens de sessie. We bieden je eveneens de mogelijkheid om samen met een introducee deel te nemen. Kosten bedragen dan € 175,- per sessie (incl. btw en een lichte maaltijd).