Inspiratiesessie 14 april 2025 - Identiteit en verbinding

Door: Kader Abdolah

Identiteit en verbinding

‘Wanneer je niet weet waar je vandaan komt, wie je ouders zijn, wie de ouders van jouw ouders zijn, kan je lastig verbinding leggen met jezelf, en kom je moeilijker tot echte verbinding met de ander’. Kader Abdolah gaat in zijn persoonlijke inspiratiesessie dieper in op de zoektocht die mensen afleggen om dichter tot en bij zichzelf te komen. Want hoe komen we weer in echt contact met elkaar? Welke elementen zijn hierin belangrijk? En vooral: wat is jouw eigen rol als leider hierin? Jouw voorbeeldgedrag? Als basis voor dit unieke gesprek gebruikt Kader zijn eigen ervaringen, als politiek vluchteling in Nederland, gevlucht uit het Midden-Oosten. Hij vertelt over zijn roots, over zijn ouders en zijn ouders ouders. Over nieuwe ontmoetingen, open staan voor andere verhalen en het ontdekken van andere werelden. ‘Als je weet wie je bent, ligt je welbevinden eerder binnen je handbereik’.

Opleiding Waardegedreven Leiderschap- Module Brugge - Avicenna Academie voor Leiderschap

Over Kader Abdolah

Schrijver Kader Abdolah is docent in onder meer de leergangen Leiderschap door Creatie, de module in Brugge en de Avicenna Leergang. Als politiekvluchteling is Kader, zijn echte naam is Hossein Sadjadi Ghaemmaghami, naar Nederland gevlucht. Hier werd hij de eerste succesvolle ‘vluchtelingenauteur’ van Nederland en is inmiddels een van Nederlands meest gelezen auteurs. Met zijn ervaringen in twee verschillende culturen zorgt Kader voor een alternatieve kijk op de werkelijkheid, die hij graag deelt met deelnemers.

“Ik ben een schrijver met oosterse kennis: over de literatuur, religie en cultuur. En ik heb stevig contact met het land Iran. Perzië beschikt over duizenden jaren aan levenservaring en wijsheid. Ze hebben mijn gedachtengoed vormgegeven. En deze kennis neem ik mee in mijn sessie. Toen ik naar Nederland vluchtte, heb ik de westerse cultuur erbij gekregen, en de Nederlandse literatuur, de Nederlandse manier van leven; het protestantisme. Al die ervaringen hebben mijn gedachtengoed verrijkt. En gelukkig komt het heel goed van pas.”

Praktische informatie

Wanneer: Maandag 14 april 2025
Waar: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort
Tijd: 17.00 uur – 20.00 uur


Kosten
:
Ben je alumnus? Kosten bedragen € 95,- per sessie (incl. btw), waarbij wij zorgen voor een lichte maaltijd tijdens de sessie. We bieden je eveneens de mogelijkheid om samen met een introducee deel te nemen. Kosten bedragen dan € 145,- per sessie (incl. btw en een lichte maaltijd).

Ben je geen alumnus? Kosten bedragen dan € 125,- per sessie (incl. btw), waarbij wij zorgen voor een lichte maaltijd tijdens de sessie. We bieden je eveneens de mogelijkheid om samen met een introducee deel te nemen. Kosten bedragen dan € 175,- per sessie (incl. btw en een lichte maaltijd).