Directie

Monique Hammink & Frank Seine delen de passie en gedrevenheid om het verschil te willen maken en van betekenis te willen zijn voor mens en samenleving. Ieder vanuit hun eigen achtergrond vormen zij een sterk team met complementaire kwaliteiten. Vanuit de kernwaarden open (nieuwsgierig en present), veerkrachtig (adaptief vermogen), bezieling (het verschil willen maken), daadkracht (impact realiseren) en persoonlijk (verbinding en echt contact) dagen zij zichzelf, het Avicenna-team en de deelnemers aan onze open en incompany programma’s uit de volgende stap te zetten in hun leiderschap en ieder op hun eigen manier van waarde te zijn voor de samenleving. In het klein en in het groot.

Samen hebben ze Meaningful Matters opgericht. Het gedachtegoed van Meaningful Matters vormt de inspiratiebron voor alle activiteiten binnen de labels Avicenna Academie voor Leiderschap, Academie voor Toezichthouders en Commissarissen, Opleidingsinstituut KMBV en Empowering Center.

Frank begon zijn carrière in 1989 bij de Kamer van Koophandel Amsterdam (externe relaties). Daarna heeft hij in de rol van ondernemer en businessmanager het startend informatie- en adviesbureau TenderSelekt (voor verwerven overheidsopdrachten) marktleider gemaakt. Hij heeft twaalf jaar lang diverse management- en directiefuncties bekleed bij opleidingsconcern Freia (indertijd 350 medewerkers). Hij gaf leiding aan onder meer AOG School of Management, Comenius, Academie voor Ondernemerschap en Mount Everest. Verder leidde en reorganiseerde hij MCC (business simulaties), Horizon Interlingua en Intermediair Management Trainingen. In 2004 nam hij als ondernemer het Opleidingsinstituut KMBV over en werd vervolgens Avicenna opgericht. Frank was en is sterk betrokken bij de ontwikkeling van meer dan 20 academies, o.m. voor verenigingen van toezichthouders en commissarissen. Hij heeft voor honderden organisaties op maat ontwikkeltrajecten cq. interventies gemaakt. Organisatieontwikkeling en business development is zijn passie. Ondernemerschap vanuit de combinatie van ´ziel´ en ´zakelijkheid´ met een maatschappelijke impact fascineert en drijft hem.

Frank Seine - Avicenna Academie voor Leiderschap
Monique Hammink - Avicenna Academie voor Leiderschap

Monique studeerde cum laude af in de Bewegingswetenschappen en Psychologie. Zij startte haar carrière als ‘psycholoog in de gymzaal’ binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Na haar promotieonderzoek naar non-verbale diagnostiek gaf zij les op diverse hogescholen en universiteiten en maakte deel uit van het lectoraat ‘Bewegen en Gedragsbeïnvloeding’. Zij ontving de Klaas van Roozendaal-prijs voor publicaties binnen haar vakgebied. Als zelfstandig trainer, coach & facilitator begeleidde zij door de jaren heen duizenden mensen in hun volgende stap in persoonlijk leiderschap, zowel individueel, als in team en organisatieverband. Zij ontwikkelde leiderschapstrajecten met onder meer meerdaagse leiderschapsreizen in binnen- en buitenland en is sparringpartner & conceptontwikkelaar in vele innovatieve ontwikkeltrajecten, met onder meer effectieve online leeromgevingen en blended-learning modules. Zij creëert graag ervaringen die inzicht geven en raken, zorgt voor beweging en ruimte om stil te staan, verbindt ziel en zakelijkheid, evenals hoofd en hart, lichaam en ziel, inhoud en impact, reflectie en actie. Om zo mens en organisatie met zorg en uitdaging te faciliteren in hun ontwikkeling, opdat zij de nodige (strategische) keuzes kunnen maken die duurzaam impact hebben. Op henzelf, op het team, op de organisatie en/of op de samenleving. Het creëren van nieuwe perspectieven speelt hierin een belangrijke rol.