Directie

drs. Chris Giebels - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Chris Giebels is tot 2004 directeur geweest van de AOG School of Management. In samenspraak met marktpartijen en experts uit wetenschap en praktijk ontwikkelde hij talrijke leergangen voor diverse doelgroepen: Merkmanagement, HR Strateeg, Verandermanagement, etc.

Vanuit diezelfde samenwerkingsfilosofie heeft hij daarna de Comenius leergangen ontwikkeld en uitgebouwd. Omdat leiderschap echter méér is dan alleen maar een vrijblijvend, academisch concept heeft hij in 2004 in nauwe verbinding met (internationale) leiderschapsdeskundigen Avicenna vormgegeven. Inmiddels worden alle nieuwe leergangen in nauwe samenspraak met alumni georganiseerd. In de jaren ’90 was Chris Giebels uitgever bij de Bosatlas en freelance-journalist voor o.a. De Volkskrant.

Frank Seine leidt samen met Chris Giebels Avicenna. Frank Seine heeft twaalf jaar lang diverse management- en directiefuncties bekleed bij opleidingsconcern Freia (indertijd 350 medewerkers).

Samen met Chris Giebels gaf hij leiding aan o.m. de AOG School of Management, Comenius, de Academie voor Ondernemerschap en Mount Everest. Verder leidde hij MCC, Horizon Interlingua en Intermediair Management Trainingen. Frank Seine begon zijn carrière bij de Kamer van Koophandel Amsterdam (externe relaties). Daarna heeft hij in de rol van Businessmanager de overstap gemaakt naar een startend informatie- en adviesbureau op het gebied van het verwerven van overheidsopdrachten. In 2004 nam hij samen met Chris Giebels Opleidingsinstituut KMBV over en startten zij Avicenna. Hij was en is sterk betrokken bij de ontwikkeling van talrijk academies, o.m. voor verenigingen van toezichthouders. Ondernemerschap vanuit de combinatie van ´ziel´ en ´zakelijkheid´ fascineert en drijft hem.

Frank Seine - Avicenna Academie voor Leiderschap

Over Avicenna

Missie/visie

Het aanspreken en verder ontwikkelen van leiderschapspotentieel, in mensen en in organisaties, zien wij als onze missie.

Naamgever

De Perzische wetenschapper Avicenna bracht de Griekse wijsheid terug in onze beschaving. Hij staat aan de basis van de Renaissance, die van Europa een wereldmacht maakte.

Avicenna Huis

De Academie is, sinds 2009, gevestigd in het Avicenna Huis (ook wel Huis Dumbar genoemd), aan de Stromarkt in de binnenstad van Deventer.

Ons team

In het Avicenna Huis in Deventer werken ruim 20 professionals. Daarnaast zijn bij onze leergangen ook moderatoren en ‘Inklings’ betrokken.

Faculty

Een ‘samenscholing’ van uitzonderlijk niveau. Topdocenten van Harvard, Yale, Oxford, Leuven, de Sorbonne, en talrijke ander topuniversiteiten en business schools zijn bij Avicenna betrokken.

Avicenna Genootschap

Meer dan 3500 professionals hebben inmiddels aan een van de Avicenna leiderschapstrajecten deelgenomen. Deze alumni hebben zich verenigd in het Avicenna Genootschap.

Colleges

Avicenna is een netwerkorganisatie. Naast oud-deelnemers zijn ook talrijke experts en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties betrokken.

Samenwerkingspartners

Avicenna Academie voor Leiderschap is regiepartner voor de academies van de NVTZ, VTOI-NVTK en de VTW. Samen met deze brancheverenigingen geven wij de academies zowel inhoudelijk als organisatorisch vorm.