U bevindt zich hier: Home » “Goed gezelschap tijdens de Avicenna Leergang”

“Goed gezelschap tijdens de Avicenna Leergang”

Geplaatst op 18 oktober 2022

Mari Plooij is oud-deelnemer van de Avicenna Leergang De leergang heeft hem veel gebracht in zijn persoonlijke, authentieke leiderschap. In een korte blog vertelt hij over zijn kennismaking met Avicenna, met inspirerende Leuvense docenten en het goede gezelschap van zijn mededeelnemers. 

Avicenna Academie voor Leiderschap - Mari Plooij - Avicenna Leergang

Vrijdagmiddag. Ik zit op een terras op een prachtig pleintje in de historische stad Leuven en bestel een goed glas Belgisch bier. Ik denk terug aan de drie voorbije dagen die ik doorbracht in meer dan goed gezelschap en waarin ik me wentelde in bronnen van nieuwe inzichten en kennis.

Toen ik een paar maanden geleden intekende op de Avicenna Leergang was ik getriggerd door de volgende tekst uit de brochure: “fundamentele leiderschapsinzichten opdoen met reflecties op mijn eigen leiderschap om die weer te koppelen aan mijn eigen voorbeeldgedrag”, maar had nog geen idee hoe ik het allemaal zou ervaren. Ik wist toen nog niet dat ik drie dagen lang op het puntje van mijn stoel zou zitten en zou luisteren naar zeer inspirerende docenten. Uitgedaagd om met een open mind op zoek te gaan naar ‘het nieuwe onbekende’ en ‘mijn oordelen uit te stellen’ werd ik geïnspireerd door Mia Leijssen om nog meer te focussen om het goede te doen in mijn leven én werk. Naast haar ontmoette ik meer inspirerende persoonlijkheden. Een rector magnificus die kwetsbaar deelde over wat hij geleerd heeft van de keerpunten in zijn leven; dr. An Verlinde die inzoomde op waardegedreven leiderschap en me wakker schudde op het inzetten van mijn morele kompas. Ik ben fan geworden van Johan Verstraeten en heb zijn boeken inmiddels gelezen; ben me nog meer bewust geworden van de onderstromen en de moed die het vergt om die niet uit de weg te gaan. Bovenal voel ik me uitgedaagd nog meer een “een vrij mens te zijn” en meer impact te sorteren.

Dit alles “in goed gezelschap” schreef ik al. Mijn netwerk heeft zich verdiept dankzij medecursisten die hun strepen in het leiderschapsland al meer dan verdiend hebben. Avicenna zorgde voor prima begeleiders die borgden dat we werkten in een uitstekende leeromgeving met veel persoonlijke verdieping en inspirerende interactie met de andere deelnemers.

Ik leeg mijn glas en begin, voldaan en vol verwachting naar de komende modules, aan de terugreis naar Nederland.

Meer weten over de Avicenna Leergang, visie en leiderschap? Kijk dan hier.