U bevindt zich hier: Home » Wat is jouw strategische uitdaging?

Wat is jouw strategische uitdaging?

Geplaatst op 18 juni 2020

Op 25 november 2020 start een nieuwe editie van de Strategie Mastercourse. Een praktische en compacte leergang voor leidinggevenden die momenteel een strategisch traject uitvoeren/implementeren, of de komende periode voor deze uitdaging staan. Floris Hurts, strategie-expert, adviseur, schrijver en moderator van deze leergang, vertelt over waar de kracht van dit programma ligt.

“Wanneer je in je carrière de stap maakt van uitvoerend naar leidinggevend niveau, dan verandert niet alleen je rol en taakinhoud, maar ook de verwachtingen die anderen van je hebben. Dat merk je als je opeens leiding moet gaan geven aan vroegere collega’s, als je lid wordt van het managementteam, of als een visie van jou wordt verwacht op zaken waar je je eerder niet mee hoefde – of mocht – bemoeien. Dan blijkt strategie veel meer dan alleen strategisch denkvermogen te vergen. Maar ook inzicht in hoe je anderen activeert en meekrijgt, hoe je acteert in spannende situaties, hoe je weerstanden en tegenstellingen herkent en daarmee omgaat.

 Het mooie van deze mastercourse is dat er zowel aan de inhoud van strategisch denken aandacht wordt besteed, als aan wat het persoonlijk betekent om te switchen tussen de dagelijkse uitvoering en de grote lijn van de organisatie. Door gesprekken met docenten en het delen van ervaringen en dilemma’s van deel-nemers onderling zie je vanaf de eerste dag bij deelnemers nieuwe inzichten ontstaan op wat zij in hun functie tegenkomen. Mijn eigen ervaring in het werken met tientallen organisaties helpt om die inzichten concreet en hanteerbaar te maken. Als moderator stimuleer ik hen om verwondering toe te laten, verdiepende vragen te stellen, verbanden te leggen, en iedereen in de groep tot zijn/haar recht te laten komen”. 

Meer weten over dit programma? Kijk dan op de pagina van deze leergang.
Wil je persoonlijk contact met onze adviseur, om te kijken of dit programma past bij jou leer- en ontwikkelvraag? Marjo gaat graag met je in gesprek.
Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 0570 – 76 00 00 of via het contactformulier. Dan bellen wij jou.