U bevindt zich hier: Home » War on talent?

War on talent?

Geplaatst op 9 oktober 2018

State of Leadership Paushuize - Avicenna Academie voor Leiderschap War on talent? De Avicenna ‘State of Leadership’ op woensdagmiddag 12 december wordt een ontdekkingsreis!

De economie bloeit op waardoor we in het afgelopen jaar de grootste banengroei sinds tijden meemaken. Ondertussen neemt de krapte op de arbeidsmarkt met de dag toe, terwijl veel organisaties steeds meer kampen met een vergrijzing van hun personeelsbestand. Staan we aan de vooravond van een ‘War on Talent’ waarbij organisaties met elkaar in een grote concurrentieslag belanden om het schaarse talent aan zich te binden?

De eerstkomende ‘State of Leadership’ kiest een totaal andere insteek: er is geen krapte aan talent, maar juist een overmaat. Een enorm reservoir dus van onbenut talent: in de arbeidsmarkt, binnen organisaties en teams, en vooral ook in onszelf. De vraag is: hoe kunnen we dat talent detecteren en exploiteren?

Vanuit deze invalshoek begint de ‘State of Leadership’ met twee korte lezingen:

  • Eerst komt de Nederlandse top-expert op het gebied van talentmanagement prof. Lidewey van der Sluis aan het woord. De titel van haar sessie is: ‘Talent in overvloed’;
  • Daarna volgt een lezing van de Vlaamse wetenschapper dr. Katrien Fransen die in talrijke landen onderzoek deed naar deze vragen: ‘Hoe benut je leiderschapstalent in je team? Wat maakt een ‘winning team’?

Na deze inspirerende aftrap volgen vier interactieve werksessies, waarin experts op het gebied van talent(ontwikkeling) hun gelouterde ervaringen en inzichten met u delen.
Bekijk hier meer informatie over deze verdiepingssessies.